Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til kake/dessert til diabetikere

#1

banana sa for siden:

Jeg skal ha familien i kaffeselskap i anledning barnas bursdag, to diabetikere, og jeg vil gjerne gi dem et fullgodt alternativ til barnas bursdagskake og trenger noen tips. Det trenger ikke være kake, det kan være dessert av noe slag, vaniljekesam med et eller annet og sånt. Men tar gjerne tips på kake også.

Jeg fant oppskrift på kladdkaka med stevia, noen som har prøvd på noe sånt?


#2

Garbella sa for siden:

Jeg har laget en tilsvarende mange ganger og den er helt grei. Litt uvant for de som ikker er vant til kaker uten sukker og hvetemel, men jeg liker den kjempegodt. Bare husk å si fra at den er slik så de ikke kjører på med ekstra insulin. :)


#3

Bokormen sa for siden:

Ostekake blir godt med sukrin. :jupp: En kan jo lage nøttebunn i stedet for kjeksbunn også.


#4

Pamina sa for siden:

Vannbakkels fungerer godt, eller butterdeig med skikkelig mørk sjokolade og friske bær med steviamelis.


#5

Erica sa for siden:

Er det folk med diabetes 1 eller 2 dette? Er det dia 1 de har det antagelig like enkelt med sukkerbrød eller rullekake/pavlova som en kake med masse fett og litt karbohydrater. Det er enklere å dosere insulindosen til førstnevnte. Syns jeg ihvertfall.


#6

banana sa for siden:

Diabetes 2 for begge.



#8

banana sa for siden:

Takk for svar, dere.

Funker det meste egentlig med sukrin (evt. steviastrø) i stedet for sukker? Altså ting som ikke skal heve, bare ha søtsmak? Jeg har god erfaring med lavkarbomat men ikke med lavkarbosøtsaker, det har aldri vært min greie.


#9

Bokormen sa for siden:

Jeg synes ting som har mye fett i seg og ikke altfor stor sukkermengde blir veldig godt med sukrin i. :) Karamellpudding, Panna Cotta og ostekake er blant de tingene jeg har vært mest fornøyd med. Det er sikkert en vanesak, men jeg synes ikke det er like godt med f.eks kaker der man bytter ut mel med mandelmel og sukker med søtstoff. (Men samtidig, jeg synes det hjelper å ikke sammenlikne med orginalen for mye, og heller tenke på det som, vel, kake. :knegg:)

Porsjonsostekaker kan man også lage i muffinsformer, gjerne av typen med litt stive kanter. Da trenger man ingen bunn, og kan spise med skje rett fra formen.


#10

Garbella sa for siden:

Mange opplever en isende ettersmak av sukrin, men den er mye mindre om man lager kaken dagen før. Ellers er tagatesse veldig bra i baking, den kan karamelliseres og smaker kjempegodt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.