Jeg har kyllingfileet, noen grønnsaker og pasta og litt sånn. Jeg og minsta skal lage oss noe godt i morgen. Men jeg aner ikke HVA.
Planen var kyllingsalat, men det frister ikke lenger.
Kan ikke dette bli en "det beste jeg vet med kylling" tråd? :)
Ellers så er faktisk Bali kyllinggryte på pose noe vi lager innimellom, og alle i familien liker det. Har oppi grønn paprika i terninger i tillegg til kylling og fløte, og har ris ved siden av.
• 225 g linguine pasta
• 4 skinless, boneless chicken breast cut into strips, or a combination of chicken and Cajun sausages cut into slices.
• 2 tbsp Cajun seasoning
• 55 g butter
• 2 red bell pepper, sliced
• 2 green bell pepper, sliced
• 8 fresh mushrooms, sliced
• 2 green onion, chopped
• 475 ml heavy cream
• 0,5-1 tsp dried basil
• 0,5 tsp lemon pepper
• 0,5 tsp salt
• 0,5-1 tsp garlic powder
• 0,5 tsp ground black pepper
• 40 g grated Parmesan cheese
Bring a large pot of lightly salted water to a boil. Add pasta and cook for 8 to 10 minutes or until al dente; drain.
Place the chicken and the Cajun seasoning in a plastic bag. Shake to coat. In a large skillet over medium heat, saute the chicken in butter or margarine until almost tender (5 to 7 minutes).
Add the red bell pepper, green bell pepper, mushrooms and green onion (and the sausages). Saute and stir for 2 to 3 minutes. Reduce heat.
Add the cream, basil, lemon pepper, salt, garlic powder and ground black pepper. Taste, and maybe add more Cajun seasoning Heat through. Add the cooked linguine, toss and heat through. Sprinkle with grated Parmesan cheese and serve.
Det beste jeg vet med kyllingfilet er når man skjærer filetene i tynne skiver. Ruller dem i mel med salt og pepper, steke dem i pannen, og klemmer en sitron over til slutt. Serveres med grønnsaker, ris/pasta og choronnesaus. Vi lager med bernaise fra pose, og blander i tomatketchup og bullfightersauce, evt litt tomatpure. Veldig godt altså.
Surr inn kyllingen med bacon. Stek det litt på panne for å få stekt baconet litt, og så sett det i stekeovnen på 200 grader en halvtimes tid. Vi serverer ris og bernaisesaus, samt litt tomat, agurk, paprika etc ved siden av. Nydelig!!
Kyllingbiter stekes sammen med raspa ingefær, hvitløk, paprika og løk. Hell over fløte, smak til med salt og pepper. Ha gjerne i noen sukkererter like før servering. Pasta til.
Lag først kreolsk krydderblanding av 60 g paprikapulver, 30 g sort pepper, 1-2 ss cayennepepper (etter hvor sterkt du vil ha det), 2 ss hvitløkspulver og
2 ss løkpulver.
Brukt 2-3 ts av dette og blandet med kyllingfilet i strimler. Stek i panne og ta ut. Stek så strimlet paprika, vårløk og hvitløk mykt. Ha kyllingen tilbake og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server med pasta.
Steker kylling med litt rød curry. Ikke mer enn litt under 1ss. Blander i en boks kokosmelk og litt kyllingbuljong og litt vann.
Så hiver vi oppi de grønnsakene vi har. Sukkererter, gulerot, paprika, løk(stekes med kyllingen om vi bruker det), grønne bønner, brokkoli. Stort sett alt kan brukes. Ungene liker godt sukkererter og gulrot.
Rett før vi serverer tar jeg oppi 1ss soyasaus og saften fra 1/2 lime.
Veldig raskt og veldig godt. Mannen går og sniker i grytene i kjøleskapet resten av dagen.
En av de enkleste middagene jeg vet, som vi alle liker veldig godt, lager jeg sånn: Stek kyllingfilet i ganske små biter, ha i noen never cashewnøtter og stek litt til, skjær en myk blåmuggost i tykke skiver og legg over, hell over matfløte og la det stå under lokk til osten har smeltet. Rør det hele litt sammen og server med pasta, brokkoli og gode tomater.
Stek kylling i strimler/biter med litt grillkrydder, urtekrydder eller det du foretrekker. Strimle grønnsakene, og fres i olje i panne til de er litt myke og får litt farge. Server med tacolomper eller i pitabrød med ønsket saus/dressing. F.eks. aioli, curry/mango-dressing, hvitløksdressing, tzatziki eller hva man liker.
Del rå kyllingfilet i ganske store biter (5-6 biter pr filet) og legg i ildfast form. I en bolle blander du ett glass mango-chutney og 1/3 l fløte (jeg har ofte litt mindre, og kokosmelk kan sikkert også brukes), noen t-skjeer karri og hvitløk etter ønske. Hell dette over de rå kyllingfiletene og stek i ovnen på 200 grader. Etter 15 min, legg på litt revet ost og stek 15 min til.
Serveres med ris og en god salat.
Veldig enkelt og godt, og familiens store favoritt av lettvinte middager! :)
Hvis vi skal ha barnefavoritter har mine jul hvis de får kyllingspyd (skjære i biter, krydre litt, tre på spyd og steke i ovn) sammen med litt potet eller noe sånt. Eller kylling med tacokrydder i pitabrød. Salatingredienser i småskåler etter tacomal.
Vi elsker denne egenkomponerte retten min og svigermor måtte holdes tilbake for å ikke slikke fatet. :knegg:
Kylling i pestosaus
Til fire personer trenger du:
4-5 kyllingfileter
(det blir en del saus, så man kan fint ha 5-6 fileter totalt)
Et glass grønn pesto
Kyllingbuljong (evt fond)
1-2 pk fløte
Løk eller purreløk i biter
Hvitløk (kan sløyfes)
Tomater (vanlige eller cherrytomater etc)
Ris
Kyllingen
Rens kyllingfiletene. Gni dem godt inn med maldonsalt (evt annet grovt salt) og pepper. Stek dem på høy varme slik at de får fin stekeskorpe på begge sider. Legg dem i formen de skal stekes i, enten vanlig ildfast form eller en ildfast form med lokk.
Sausen
Surr løken i smør til den blir myk, hiv oppi hvitløken og la det surre sammen. I dag hadde jeg også i en selleristang, som var skjært i små biter og en rest med rød paprika. Jeg tok oppi passelig med hvetemel og jevnet ut med 5 dl kokende vann, hvor en blokk kyllingbuljong var blitt rørt ut. Når dette var klumpefritt tok jeg oppi hele boksen med fløte, og et helt glass med grønn pesto (ta oppi pesto etter behag – jeg liker mye smak). Smak til med salt og pepper. Jeg syntes ikke det ble smak nok, så i mangel på flere blokker med buljong, tok jeg oppi en klump med kyllingfond. Litt tørket persille tok jeg også oppi.
Forrige gang brukte jeg to bokser med fløte og lot sausen putre til den var passelig tykk. Det som er så utrolig greit med denne typen sauser, er at man kan variere fra gang til gang, alt etter hva man har i kjøleskapet og den er enkel å lage.
Når sausen er tykk nok, heller du den over kyllingen som allerede ligger klar i formen. Skjær tomatene i biter og hiv oppå sausen (om det er cherrytomater etc, legger du dem hele oppi).
Tilbehør
Vi pleier å ha jasminris til, den skal koke i ca 20 minutter og da pleier som regel kyllingen å være ferdig. Jeg pleier også å smørsteke brokkoli (og gjerne blomkål) med et lett dryss salt og pepper og serverer det til.
Denne hadde jeg glemt, den er også selvkomponert og veldig god:
Til fire personer:
5 kyllingfileter - skjæres i store biter
1 løk i biter
1 fedd hvitløk
1 boks creme fraiche
2 blokker kyllingfond (Maggie)
Ca 1 stor spiseskje med tomatpuré
1 tomat i biter
1/2 rød paprika i biter
1/2 eple i biter
Basilikum (tørket)
Olivenolje med hvitløk (kan sløyfes)
Ca 1 dl vann
Salt & pepper
Ris
Sett på vannet til risen og hiv oppi risen når vannet er klart. Skjær kyllingfiletene i store biter, dryss på med salt og pepper. Legg kyllingen i stekepanne med smeltet smør. Stek på begge sider slik at du får en fin stekeskorpe, legg så kyllingen til side. Stek løken i smør til den er myk, hiv så oppi hvitløk.
Hell oppi hele boksen med creme fraiche og begge blokkene med kyllingfond. Rør det godt sammen. Ta oppi tomatpuré og en dæsj basilikum. Når kyllingen er tatt av stekeplaten, så hiver du oppi en klatt smør og steker tomatbitene. Dryss over litt sukker. Når tomaten har begynt å bli myk, hiv oppi paprika og eple og la det surre en liten stund, de skal ikke bli for myke. Hell oppi vannet, tilsett mer vann om du vil ha gryten mer flytende. Ta oppi kyllingen, og la gryten småputre til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper. Serveres med ris.
Man kan selvsagt bruke andre grønnsaker, og gjerne en boks tomater i stedenfor vanlig tomat.