Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bagasje?

#1

Nabbe sa for siden:

:gaah:

Jeg har aldri behøvd å tenke på bagasjens vekt før... Men nå er det jo grense på 15 kg pr kolli på flyet. Nå holdt gubben bag'en min, og sier den veier minst 20 kg. Jeg har aldri hatt så tung bag før, de ligger alltid på rundt 12-13 kg, max, som regel rundt 11 kg... Synes 20 hørtes rart ut, men... Hvor mye må man evnt betale i overvekt?

Jeg har meldt fra at jeg har to kolli, som jeg har betalt for. Men nå dukket ett til dilemma opp. Malika sin sekk, er for stor for å gå som håndbagasje. Koster det da noe å komme med en ekstra bag, som man ikke har meldt fra om, og få den sendt med bagasjen?

Ser for meg tusenlappene flyr her...


#2

Pia sa for siden:

Skal dere fly med Ryanair? Det er vel bare de som har grense på 15 kg eller? Jeg har aldri meldt fra hvor mye baggasje jeg skal ha med meg, så jeg aner ikke svar på spørsmålet ditt. Og hva mener du med betalt for? Har du betalt ekstra for baggasjen? Pris på overvekt finner du sikkert på nettsidene.


#3

Nabbe sa for siden:

Jeg fant noe på Norwegian etterpå... De har faktisk 20 kg. Men på billetten min, den som jeg har printet, står det 15 kg. Jeg måtte melde fra da jeg bestilte billetten, om hvor mange kolli jeg skulle ha med, og betalte 27 kr pr vei, pr kolli, det er vel noe nye greier nå, tror jeg. Var ikke slik i fjor, i alle fall. Men det ser ut som om det er lov å komme med mer, etterhvert, bare jeg betaler 27 kr pr kolli. Jeg trodde løpet var kjørt, og at jeg ikke kunne ha noe mer med meg.

Jeg stresser for mye med denne reisen. Jeg tørr ikke la Malika komme uten sekk, når Sofiane har det, for da kan moren min klikke i vinkel.


#4

kisha sa for siden:

Gubben måtte betale kr. 300,- i fjor for noen få kilo. Det var med Norwegian.


#5

Pelen sa for siden:

:dåne: man kan si mye om SAS, men slik er det ikke det.

Overvekt koster mye. Vi handler nesten ikke klær osv i Norge, men når vi reiser. Dermed blir det en del vekt hjem. Med SAS eller noen av partnerne så går det bra. Jeg har sølv-kort og mannen har gull-kort og da kan vi ha mye vekt. Normalt gjelder jo vekten i håndbagasje for alle som betaler sete (d.v.s ikke for barn under 2 år).


#6

polarjenta sa for siden:

15 kg er håndbaggasje, iallefall sånn som jeg har tolket det. Også mener jeg at sånn som det står på biletten så er det 20 kg ganger 2 når man har betalt for 2 kolli, men mulig jeg tar feil... Ikke så lett å forstå seg på.


#7

Mira sa for siden:

Mamma og pappa glemte å betale for bagasjen når de bestilte billetter.
Var ikke noe problem å ordne det når de sjekket inn.
Fløy med Norwegian de også.

Hvordan det er med overvekt vet jeg ikke? :vetikke:


#8

Mira sa for siden:

Står på sidene til Norwegian at det er 20 kg bagasje som er tillatt.


#9

Mikkeline sa for siden:

Med 3 reisende, så kan du ha 60 kg. Det holder for de fleste ;)


#10

Nabbe sa for siden:

Jada, jeg ble bare litt bekymret, fordi mannen min sa den ene bag'en veide sikkert rundt 20 kg...

Jeg tro vi skal klare det, uten å måtte legge av noen hundringser til overvekt. Jeg har i alle fall aldri hatt overvekt før.


#11

Pia sa for siden:

:confused: Hæ?

Polarjenta: 15 kg er ikke håndbaggasje, den skal ikke være over 5 kg.

Nabbe, jeg tror dere skal klare dere helt fint uten å betale overvekt.


#12

Nabbe sa for siden:

På Norwegian står det at håndbagasjen kan være max 15 kg, men ikke over så og så mange cm hver vei.

Ja, min mor er ett tragisk kapittel. Hun tar enhver sjangse til å sjekke om jeg forskjellsbehandler ungene, og ja, en sekk for lite kan utløse en slik diskusjon. Jeg ønsker å holde en lav profil i sommer, og gidder ikke så mye krangel. Derfor tar jeg ingen sjangser.

Nå har Malika sekk, og ikke Sofiane, og det går greit.


#13

polarjenta sa for siden:

På min billett står det : Max 15 kg håndbaggasje.
2 stk bagasje x 20 kg.

Det tolker jeg som at jeg kan ha med 2 stk bagasjer som hver kan veie 20 kg... Kanskje jeg bør ringe å spørre....

Nabbe: Om barna betaler billett også så har jo de også bagasjekvote, så det kommer nok til å gå helt fint:)


#14

amo sa for siden:

Jeg reiste med de to minste i fjor.
Jeg pakket en slik Bergans dagsekk til hver av oss og tok som håndbagasje. Hun minste fyllte to år uken før så vi betalte for henne også, og kunne da ha tre sekker. Dette var med Norwegian.


#15

Pia sa for siden:

Ah. Nei da har nok jeg misforstått. Regner med at det som står på billetten stemmer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.