Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan rense en purre?

#1

Hyacinth sa for siden:

Joda, jeg vet hvordan purrens anatomi er, men jeg greier overhodet ikke skjære ringer av purre uten å få jord i maten. Én ting er det å kutte den opp/ strimle den til for eksempel en middag, men jeg elsker purreringer på knekkebrødet og synes holdbarheten er mye kortere når den snittes opp overalt. Så jeg snitter litt på begge sider og skyller av det jeg ser, men det er stadig et hulrom jeg har oversett og som gir meg jord på brødskiva. :gaah:

Hvordan renser man best mulig en purre uten å dissekere den?


#2

Nenne sa for siden:

Jeg kan ikke skjønne annet enn at du må dissekere den jeg. Jeg skjærer alltid halve ringer og har dem i et dørslag, så vasker jeg dem under rennende vann mens jeg sikrer at hver eneste ring er atskilt fra de andre. Jeg vet ikke om noen annen måte å få vekk jorden på.


#3

Inagh sa for siden:

Jeg lærte av min svigermor å lage et godt snitt, på langs av purren, fra stilken og opp. Snittet skal ikke dele purren i to halvdeler, men gå så dypt at det når ca inn til midten.

Da kan du "brette ut" purren og vaske godt mellom lagene.


#4

Syrinx sa for siden:

Ca slik som Inagh gjør det.


#5

Matilda sa for siden:

Jeg gjør det som Inagh forklarer. Lært det av Jamie. :knegg:


#6

Hyacinth sa for siden:

Du har sikkert rett, men de gangene jeg gjør det slik, må jeg oppbevare restene i en boks, og de blir så tørre og tamme i smaken til senere bruk..

Jeg spiser crabsticks og purre på knekkebrødet flere ganger daglig.. :sparke:


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg kutter av en bit, så mye som jeg skal ha, og kutter den opp på langs og så jeg får skylt i alle kroker.


#8

Hyacinth sa for siden:

Lurt! Jeg har også gjort slik, men holdbarheten forringes, det gjør den.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var jo kanskje enda lurere.. :flau:


#10

Taien sa for siden:

Akkurat sånn gjør jeg det også. Og jeg får alltid skyllet godt så ikke noe jord kommer i maten.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jamie er lur. :knegg: Og Inaghs bestemor.


#12

Candy Darling sa for siden:

Hah! :kry: Jeg gjør det riktig! UTEN å ha snakket med Jamie eller Inaghs bestemor.


#13

Eia sa for siden:

Hvorfor renser du ikke det du skal bruke og lar resten være? Da holder den seg antagelig lenger. :enkel:


#14

Hyacinth sa for siden:

Men jeg likte egentlig best Filifjonkas metode. Da kan resten av purren bare være som den er.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jo, det var nettopp det jeg kom fram til at var lurt. :knegg:


#16

Syrin sa for siden:

Eg deler på langs som beskreve over. Det eg ikkje brukar pakkar eg tett inn i plastfolie. Det held seg relativt greitt.


#17

Nenne sa for siden:

Ja, det var jo implisitt at du ikke skjærer opp mer enn du skal bruke da. Jeg ville jo ikke skåret opp hele hvis jeg bare skulle bruke litt. :humre:


#18

GydaG sa for siden:

Men hvis du kutter opp mer enn du bruker så holder den seg fint om du skyller i kaldt vannog putter i pose med litt vann, og oppbevarer i kjøleskapet.
Eller vasker alt godt, legger den i en boks og dekker med et godt og vått lag tørkepapir.


#19

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


#20

Hyacinth sa for siden:

Næh. Synes det blir så smakløst og lite saftig. Greit nok i middag, men jeg har det på brødskiva.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Jeg skjærer et langsgående snitt, gjerne helt igjennom, og skyller så godt jeg kan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.