Joda, jeg vet hvordan purrens anatomi er, men jeg greier overhodet ikke skjære ringer av purre uten å få jord i maten. Én ting er det å kutte den opp/ strimle den til for eksempel en middag, men jeg elsker purreringer på knekkebrødet og synes holdbarheten er mye kortere når den snittes opp overalt. Så jeg snitter litt på begge sider og skyller av det jeg ser, men det er stadig et hulrom jeg har oversett og som gir meg jord på brødskiva. :gaah:
Hvordan renser man best mulig en purre uten å dissekere den?
Jeg kan ikke skjønne annet enn at du må dissekere den jeg. Jeg skjærer alltid halve ringer og har dem i et dørslag, så vasker jeg dem under rennende vann mens jeg sikrer at hver eneste ring er atskilt fra de andre. Jeg vet ikke om noen annen måte å få vekk jorden på.
Jeg lærte av min svigermor å lage et godt snitt, på langs av purren, fra stilken og opp. Snittet skal ikke dele purren i to halvdeler, men gå så dypt at det når ca inn til midten.
Da kan du "brette ut" purren og vaske godt mellom lagene.
Men hvis du kutter opp mer enn du bruker så holder den seg fint om du skyller i kaldt vannog putter i pose med litt vann, og oppbevarer i kjøleskapet.
Eller vasker alt godt, legger den i en boks og dekker med et godt og vått lag tørkepapir.