Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sol og utemiljø til tomatplante

#1

Carrera sa for siden:

Guttungen plantet tomat tidligere i år, og den har til nå stått inne, men nå er den så lang blitt at jeg bare må få den ut og bundet opp på et vis.

Vi har en veranda oppe på loftet som jeg ser på som et mulig sted for den, for der er den unna veien for oss, samt at den står delvis under tak og er i le for vær og vind. Det eneste jeg er redd for der, er sola. Det er sol fra morgenen av og et godt stykke ut på dagen.

Vil den tåle noen timer med direkte sollys?

En annen ting også:

Vi plantet 5 frø i ei relativt stor krukke, og tre av disse har nå vokst seg store. jeg ser vel at det kanskje er en smule trangt om plassen nå, men vet ikke om jeg tør å plante om. Er dette noe jeg burde vurdere?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Plant dem om. Finn en stor potte, ha i kompost og jord og lecakuler og kjør på.

Direkte sollys går fint i noen timer nå som de er store. Jeg har flere planter i direkte sollys og det går fint og nå begynner tomatene å modne.


#3

Carrera sa for siden:

Ok, da må jeg vel prøve å plante dem om. Er bare redd jeg ødelegger de.

Er spent på om vi får tomater på dem jeg. Var sent ute med å plante.


#4

Note sa for siden:

Mine tomater står i full sol hele dagen og plantene bærer enorme mengder tomater. Bare ikke glem å vanne.


#5

banana sa for siden:

Oida, det var sent! Men mine 2 tomatplanter står i sol hele dagen og knekker nesten under mengden tomater nå når det har begynt å blåse. Jeg høster hver dag, men det ser ut som det aldri kommer til å ta slutt.

Tror det er lurt hvis du tar toppene når de har satt noen få blomstergrupper. Så de får konsentrert seg om å modne tomater i stedet for å gro videre. Du har jo ikke mange måneder på deg lenger.

Hvis røttene er grodd inn i hverandre hadde jeg kuttet to av plantene nederst og latt den tredje vokse.


#6

Matilda sa for siden:

Mine har stått ute i solveggen siden tidlig i juni eller noe sånt - det går kjempefint så sant de får nok vann! :jupp:


#7

Carrera sa for siden:

Da har den flyttet ut, men jeg feiget ut og turte ikke plante om... De tre plantene er så lange og jeg så med en gang at de fort knekker om jeg begynner å romstere med de. Så de får stå som de er, så har jeg lært til neste gang at de må plantes om på et langt tidligere stadium.

Oppdaget også nå den aller første tomaten på den :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.