Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Birkebeinerrittet 2015!

#1

Bamsemums sa for siden:

Så, hvem skal? :hyper: Fredagsbirken, ultrabirken, rittet?


#2

Jålebeinet sa for siden:

Jeg meldte meg på for et par uker siden. Lørdagsbirken.


#3

Kirsebær sa for siden:

I følge Sjefen skal jeg sykle Birken (selve rittet, lørdag) neste år. Jeg har sagt ja til utfordringen også, men holder på med litt utredning for dårlige knær og hofter, så jeg vil se det an litt. :jupp:
Jeg har også en slik da :hyper::


#4

Annki sa for siden:

Jeg skal!!! :hyper: :hyper: :hyper:

Jeg syklet i 2012 og hadde egentlig lyst til å sykle igjen i år, men pg.a sykdom og div. i sommer, så ble det ingenting. Neste år har jeg lovet minst 1 kollega å være med, hun syklet for første gang i år. Håper på å få med flere på jobben også! :)

Det blir Fredagsbirken på oss.


#5

Bamsemums sa for siden:

Hvilke mål har dere satt?:)


#6

Propella sa for siden:

Jeg skal sykle. Har ikke meldt meg på enda. Ingen hast.


#7

Jålebeinet sa for siden:

Bedre enn forrige gang (4.34), sikter på merket i min årsklassen.


#8

Bamsemums sa for siden:

Ka va merkekravet i din klasse i år?


#9

Jålebeinet sa for siden:

Tror rundt 4.20. Det bør være innafor, men det stedet jeg kan hente det inn er opp til Sjursjøen. Og der er det som kjent veldig mye oppover :knegg:

Jeg får trene litt styrke i vinter og sykle litt mer grus i løpet av våren/sommeren. Det er stort sett racer for meg.


#10

Bamsemums sa for siden:

Fullt overkommelig tid det. Du er jo ikke langt unna:)

Har selv satt som mål å ta merket. Det blir knallhardt i min klasse (25-29år), men får bare trene hardt:) Mener tiden i år var 3:34 for merket.


#11

Jålebeinet sa for siden:

Det blir lettere om du starter i en seedet gruppe.


#12

Bamsemums sa for siden:

Jeg vet. Har planlagt hvertfall ett seedingløp i forkant. Bare det vil gjøre jeg hopper frem mange puljer:)


#13

Annki sa for siden:

Jeg sykler for å gjennomføre, har egentlig ikke noe spesifikt mål, men rundt 5 timer hadde jeg nok vært godt fornøyd med! :) Litt avhengig av hvor mye trening jeg får til i forkant også... :sparke:


#14

Kirsebær sa for siden:

Jeg skal fullføre, det er planen.
Om jeg bruker 4 eller 7 timer er ikke så nøye i det første rittet jeg skal være med på, kjenner jeg.


#15

Annki sa for siden:

Det var den tanken jeg også hadde når jeg var med for første gang i 2012, tok det helt rolig fra start (altfor rolig viste et seg), stoppet på alle mat/drikkestasjoner, drakk altfor mye og måtte stoppe på hver eneste mobile toalett osv...
Jeg hadde en kjempefin tur over fjellet, ingen vondter noe sted og når jeg kom til Sjusjøen, så hadde jeg masse krefter igjen! :)
Kunne nok ha syklet endel fortere uten at det hadde gått utover den fine opplevelsen, men det viktigste for meg var å fullføre, og det på en sånn måte at jeg hadde lyst til å gjøre det igjen! T.o.m midt i rosinbakken tenkte jeg at det her vil jeg gjøre igjen :jupp:

Syklet totalt på 06:31, så den tiden kommer jeg garantert til å slå neste gang!


#16

Sol sa for siden:

Jeg vurderer sterkt å sykle igjen. Da blir det Fredagsbirken. I 2016 tror jeg at Birkenhelgen tipper over i uka tidligere enn den er nå (Birkebeinerrittet er alltid siste lørdag i august), så da blir det mye lettere for meg å bli med. Så jeg tipper jeg ikke sykler i 2015 heller. Selv om det frister.


#17

Sola sa for siden:

Julepresang til 13-åringen (fyller 14 i april). Jeg, henne og 12-åringen skal på jentetur og hun skal gå Ungdomsbirken :D


#18

Kirsebær sa for siden:

Jeg har betalt påmelding og alt. :hyper:
Men må jeg kjøpe en slik lisens i tillegg? :gruble: Og bør jeg kjøpe den med en gang, eller så tett opp mot rittet som mulig?

Og hvor bor man natten før rittet? Og natten etter?


#19

Bamsemums sa for siden:

Jey!:)
Du må ha lisens ja. Om det er bare birken du skal sykle, så kan du kjøpe engangslisens når du henter startnummeret mener jeg. Om du skal sykle flere ritt i løpet av året, så lønner det seg nok å kjøpe helårslisens. Denne går fra 1januar og ut året. så lønner seg altså ikke kjøpe nå:)

Overnatting er jeg usikker på. Har ikke fikset dette selv:)

Edit: Etter hva jeg klarer finne, så koster Aktiv lisens (helårs) 550 kroner. Engangslisensen koster 200 på birken:)


#20

Jålebeinet sa for siden:

Ja, du skal ha lisens. Regner med at du kan kjøpe den etterskuddsvis, på nettet (logg inn på Min side). Prisen er den samme uansett når du kjøper den.

Jeg kjører opp og ned fra Oslo samme dag. Overnatting i og rundt Lillehammer denne helgen kan være vanskelig.


#21

Jålebeinet sa for siden:

Helårslisens forutsetter medlemsskap i klubb.


#22

Bamsemums sa for siden:

Doh.. Takk for oppklaringen:) Vi får lage FP sykkelklubb :nemlig: Gratis medlemskap!


#23

Bamsemums sa for siden:

Må man ha aktivlisens om man skal være med i seedingritt, og samle poeng?



#25

Jålebeinet sa for siden:

:jippi:

4.09.


#26

Synnemor sa for siden:

Gratulerer!! 👍🏻🚴🏻


#27

Millen sa for siden:

Noen som har drukket vaskemidler i år? : avsporer:


#28

Sol sa for siden:

Gratulerer!
Fra det jeg har hørt er det ikke mange som har forbedret tidene sine i forhold til i fjor på grunn av vinden, så det der står det virkelig respekt av!


#29

emin sa for siden:

:lol: Forhåpentligvis var de litt mer obs i år enn i fjor, dersom de delte ut vaskemiddelprøver i år også.

Grattis med merke Jålebeinet! :D


#30

Bluen sa for siden:

Gratulerer med imponerende resultat, Jålebeinet!

Også imponert over kameraten min, som sykla på 3.10.


#31

Lavender sa for siden:

Gratulerer! Jeg hørte også folk klaget på vinden og brukte ti minutter mer.


#32

Kanina sa for siden:

Wow, grattis, Jålebeinet!! :tilber:


#33

Jålebeinet sa for siden:

Tusen takk alle!

Ingen vaskemidler ble delt ut i år. Kloke av skade kanskje.

Det var et fint vær å sykle i (så lenge det ikke regner er jeg fornøyd egentlig), men den vinden kunne de virkelig ha spart seg for altså :snurt:

Jeg hadde en plan om å sykle som om rittet var 67 km. Syklet rolig opp til første målematte, og derfra syklet jeg det jeg klarte.

Halvveis, på Kvarstad, er det satt opp en lystavle som viser hvilken tid du må ha dit for å kunne klare merket i de forskjellige aldersklassene. Jeg var såpass sliten at jeg regnet feil, og konkluderte med at jeg var 10:eek: minutter etter merkekravet. Mannen min ropte til meg at jeg var 5 minutter før kravet :eek:

Da tenkte jeg at jeg har fem minutter å tape i bakkene, så Rosinbakken tok jeg i mitt eget tempo. Prøvde å slå en spøk med de rundt meg ved å si at jeg egentlig ikke liker rosiner, men det var bare steinansikter rundt meg :knegg:
Så bar det opp mot Storåsen og Sjusjøen i motvinden. På toppen satt en venninne og så etter meg, og kun fikk knipset et par bilder i farta. Som regel har jeg tunga på styret når det blir tatt bilder, men her smiler jeg faktisk.

På toppen har man syklet i 67 km, og nå går det nedover så da kan man få hvilt seg litt. Da var det bare å koste på nedover. Litt ned i bakken svinger man inn på en traktorvei og den går litt oppover i starten, før den knekker nedover og spytter deg ut på Sjøseterveien. Bortover og bortover før man sykler inn på skistadioen og Balletbakken.

Vel i mål så jeg lystavlen med merkekravet i alle aldersklassene, men jeg trodde ikke at jeg hadde greid merket. Ikke før jeg stod der med diplomet mitt. Jeg har slått min egen bestetid med 25 minutter og det er jeg så utrolig fornøyd med.

Jeg så ingen som tryna, men jeg syklet forbi en som hadde gjort det. Han ble leid av Røde kors mot et av teltene i løypa. I damegarderoben var det ei som hadde falt i en av utforbakkene, og hun hadde fått beskjed av legen at hun hadde brutt. Stygge skrubbsår fra skulder til lår, det så ikke godt ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.