Da vi var i England i sommer kjøpte jeg med meg en del cheddar. Ekte farmhouse cheddar kjøpt i Cheddar, rett og slett skikkelig god. Den ble raskt spist opp som kveldssnacks og jeg savner det allerede. De typene cheddar jeg finner i butikkene er ikke i nærheten av å være så god. Greit i matlaging, men ikke til å spise som den er. Noen som vet om spesifikke butikker som selger skikkelig god cheddar?
Du kan nok ikke få akkurat den cheddaren i mathallen, men den blinde ku er samarbeidsvillige og kan nok tilby god cheddar. Du kan også prøve Ma Poule, men de er mer strictly french.
Ellers har man jo også den lille franske ostebutikken ved Birkelunden. De er nok også ganske strictly french, men om ingen av disse har, så vil jeg tro de har gode tips til hvor du evt. kan lete.
Det trenger absolutt ikke være akkurat den cheddaren nei, bare den er god. Den Blinde Ku har vi faktisk rett i nærheten, så der kan jeg prøve først. Takk for gode tips. :)
Jeg vet at de ikke bare selger egne produkter i butikken på Mathallen, iallefall. Men kan jo hende de lager en god cheddar også, for alt jeg vet. Under "smørkrisa" solgte de et helt vidunderlig fransk smør. Jeg har aldri smakt maken. Det hadde et deilig hint av brie. :hjerter:
Jeg lurer på om det var det smøret jeg smakte også. Det var så godt at pålegg var helt unødvendig, jeg spiste meg stappmett på nystekt brød med bare smør på. :nam:
Du kan se på katalogen til Olof Lorentzen, Cheddar på side 19. Meny fører mye av Olof, det kan også hende de skaffer. Cheddar er nok lite etterspurt i Norge. Jeg vil tro Frogner butikkene fører mest franske oster, litt Gryere, og litt parmasan.
Nå stoppet jeg innom Gutta på Haugen i Mathallen og tok dette bildet til deg. :knegg: Han kunne opplyse om at butikken på St. Hanshaugen har flere typer cheddar og gode kontakter så de skulle absolutt kunne hjelpe deg.
Ta med deg navnet på den du hadde spist. Han spurte om det var en eller annen "for det er verdens beste cheddar", men jeg visste jo ikke. Både den i Mathallen og den på St. Hanshaugen kunne hjelpe deg, men på St. Hanshaugen kunne du altså smake et litt større utvalg av det de hadde ikke. De hadde connetions i cheddarmiljøet. :nemlig:
Jeg er usikker på om jeg husker navnet på produsentene, men det var i allefall ekte West Country Farmhouse Cheddar, visstnok et navn som bare kan brukes på cheddar produsert i spesifikke områder i sørvestEngland (derfor stusser jeg bittelitt på at det står irsk cheddar på bildet?).
Dette lover i allefall godt for munnen, men sannsynligvis hverken for lommebok eller vekt. :sparke:
Kanskje det bare er selve melken som må være fra sørvest? Så da har de vel fraktet den til Irland og produsert osten der. Uansett er det ikke viktig bare den er god. :)
Da er jeg tilbake, med to deilige stykker Montgomery Cheddar. :lykkelig: Laget i Somerset. :hjerter:
Den var aldeles nydelig, akkurat like god som de jeg hadde med fra England. Jeg tror sjokoladen må vike i kveld. :)
Jeg vil også smake verdens beste cheddar! Hvor kjøpte du den? Smelter du den på brød, eller bare spiser den som den er (forbinder cheddar med ostesmørbrød).
Gutta på Haugen. Ullevålsveien 45 tror jeg det var. Denne spiser jeg som den er, mens den billigere og ikke fullt så gode cheddaren som finnes i dagligvarebutikker bruker jeg i matlaging (på pizza, topping til supper, ostesmørbrød osv).
Nei, jeg smakte bare på denne. Da jeg spurte etter en god cheddar viste han meg denne med en gang og kalte den verdens beste cheddar og jeg kjente igjen den gode smaken med en gang, og da tenkte jeg overhodet ikke på å smake på noe annet. :sparke: