Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man få kjøpt god cheddar i Oslo-området?

#1

Myria sa for siden:

Da vi var i England i sommer kjøpte jeg med meg en del cheddar. Ekte farmhouse cheddar kjøpt i Cheddar, rett og slett skikkelig god. Den ble raskt spist opp som kveldssnacks og jeg savner det allerede. De typene cheddar jeg finner i butikkene er ikke i nærheten av å være så god. Greit i matlaging, men ikke til å spise som den er. Noen som vet om spesifikke butikker som selger skikkelig god cheddar?


#2

scilla sa for siden:

Prøv Frogner Spesial i Bygdøy Allé eller Fromagerie i Valkyriegaten..
Lykke til!


#3

mosol sa for siden:

Hva med Mathallen?


#4

Myria sa for siden:

Takk for tips. :)


#5

Lisa sa for siden:

Jeg vet heller ikke om noe sted dessverre. De har vel et par typer i Mathallen men ikke av den typen jeg er rimelig sikker på du mener.


#6

Myria sa for siden:

Nei, jeg innser at det kan bli vanskelig altså, men lov å håpe.


#7

Tallulah sa for siden:

Du kan nok ikke få akkurat den cheddaren i mathallen, men den blinde ku er samarbeidsvillige og kan nok tilby god cheddar. Du kan også prøve Ma Poule, men de er mer strictly french.

Ellers har man jo også den lille franske ostebutikken ved Birkelunden. De er nok også ganske strictly french, men om ingen av disse har, så vil jeg tro de har gode tips til hvor du evt. kan lete.


#8

Myria sa for siden:

Det trenger absolutt ikke være akkurat den cheddaren nei, bare den er god. Den Blinde Ku har vi faktisk rett i nærheten, så der kan jeg prøve først. Takk for gode tips. :)


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg vet at de ikke bare selger egne produkter i butikken på Mathallen, iallefall. Men kan jo hende de lager en god cheddar også, for alt jeg vet. Under "smørkrisa" solgte de et helt vidunderlig fransk smør. Jeg har aldri smakt maken. Det hadde et deilig hint av brie. :hjerter:


#10

Myria sa for siden:

Jeg lurer på om det var det smøret jeg smakte også. Det var så godt at pålegg var helt unødvendig, jeg spiste meg stappmett på nystekt brød med bare smør på. :nam:


#11

Addison sa for siden:

Mener du virkelig at noe annet en Ekte Norsk Mat™ kan smake godt?? :skeptisk: :knegg:


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg kjøpte en bitteliten boks og siden det bare var jeg som likte det så nøt jeg det på nybakt brød og med litt flaksalt. Himmelsk!

Noe annet enn norsk smør? :skingrestemme: :knegg:


#13

Olifant sa for siden:

Gutta på haugen er kanskje og verdt et forsøk?


#14

scilla sa for siden:

Kom på en til: Flaneur på Frogner kan være verdt å prøve.:jupp:


#15

tjolahopp sa for siden:

Jeg har kjøpt en cheddar som jeg synes er god på Meny i Oslo, og også på Spar i Eggedal, så den er sikkert mulig å få tak i rundt omkring:

Men det er kanskje den du skriver at du finner i butikken, som du synes er grei til matlaging. :knegg:



#17

Tallulah sa for siden:

Nå stoppet jeg innom Gutta på Haugen i Mathallen og tok dette bildet til deg. :knegg: Han kunne opplyse om at butikken på St. Hanshaugen har flere typer cheddar og gode kontakter så de skulle absolutt kunne hjelpe deg.


#18

Myria sa for siden:

Ååå, takk og takk. :lykkelig:


#19

Tallulah sa for siden:

Ta med deg navnet på den du hadde spist. Han spurte om det var en eller annen "for det er verdens beste cheddar", men jeg visste jo ikke. Både den i Mathallen og den på St. Hanshaugen kunne hjelpe deg, men på St. Hanshaugen kunne du altså smake et litt større utvalg av det de hadde ikke. De hadde connetions i cheddarmiljøet. :nemlig:


#20

Myria sa for siden:

Jeg er usikker på om jeg husker navnet på produsentene, men det var i allefall ekte West Country Farmhouse Cheddar, visstnok et navn som bare kan brukes på cheddar produsert i spesifikke områder i sørvestEngland (derfor stusser jeg bittelitt på at det står irsk cheddar på bildet?).

Dette lover i allefall godt for munnen, men sannsynligvis hverken for lommebok eller vekt. :sparke:


#21

Tallulah sa for siden:

Det er vel bare det at akkurat den er laget i Irland og siden det er litt spesielt så lager de et poeng av det.

Edit: nå skjønte jeg hva du mente, det står jo west country farmhouse på dem også. Ser det nå.


#22

Myria sa for siden:

Kanskje det bare er selve melken som må være fra sørvest? Så da har de vel fraktet den til Irland og produsert osten der. Uansett er det ikke viktig bare den er god. :)


#23

Tallulah sa for siden:

Du må oppdatere da, om de greier å oppdrive Den Beste Cheddaren Ever!


#24

Myria sa for siden:

Jeg har reorganisert planene for i morgen for å skvise inn et besøk da, og oppdateringer kommer. Jeg har høye forventninger. :D


#25

Myria sa for siden:

Da er jeg tilbake, med to deilige stykker Montgomery Cheddar. :lykkelig: Laget i Somerset. :hjerter:
Den var aldeles nydelig, akkurat like god som de jeg hadde med fra England. Jeg tror sjokoladen må vike i kveld. :)


#26

Storm sa for siden:

Jeg vil også smake verdens beste cheddar! Hvor kjøpte du den? Smelter du den på brød, eller bare spiser den som den er (forbinder cheddar med ostesmørbrød).


#27

Myria sa for siden:

Gutta på Haugen. Ullevålsveien 45 tror jeg det var. Denne spiser jeg som den er, mens den billigere og ikke fullt så gode cheddaren som finnes i dagligvarebutikker bruker jeg i matlaging (på pizza, topping til supper, ostesmørbrød osv).


#28

Tallulah sa for siden:

Så bra du fant en god! Fikk du smake mange forskjellige?


#29

Myria sa for siden:

Nei, jeg smakte bare på denne. Da jeg spurte etter en god cheddar viste han meg denne med en gang og kalte den verdens beste cheddar og jeg kjente igjen den gode smaken med en gang, og da tenkte jeg overhodet ikke på å smake på noe annet. :sparke:


#30

Tallulah sa for siden:

:knegg: Så bra! Var det en ung svensk mann? Kanskje samme som jeg møtte. Han snakket også nemlig om verdens beste cheddar.


#31

Myria sa for siden:

Nei, det var en fyldig nordmann med mørkt hår og briller. Han hadde peiling på ost i allefall. :)


#32

Olifant sa for siden:

Gutta på haugen ass. :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.