Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

2 barneseter i kassebil? Berlingo?

#1

Huddelstone sa for siden:

Hei,

Er det noen her inne som har to barneseter i en kassebil?

Som utgangspunkt tenkte vi på en Berlingo men det manglet en centimeter eller tre i bredden når vi skulle ha en beltestol forovervendt og et bakovervendt barnesete. Da prøvde vi med Britax KID FIX XP SICT forovervendt i midten og både besafe izi combi og britax multi tech 2 bakovervendt ytterst. Kanskje det går med et smalere forovervendt sete?

Vi har barn på 3,5år og 2 år, 17-18 og 12kg, så han ene kan sitte forovervendt i beltestol. Barna vil kun bruke bilen ved henting eller levering i BHG, 2-3km kjøring daglig. Til annet bruk har vi en mer passende bil :)

Antar at det går i andre biler, men Berlingo passer så fint som både kassebil og bruksbil. Ford Transit etc blir fort litt stort. Vi må jo ha en kassebil der en kan slå av airbag, ha tre seter i fronten, alle setene må ha trepunktseler og bredden må være god nok til 2 barneseter. Hiace har vel feks kun magebelte på setet i midten.

Tips og innspill mottas med stor takk :) !

Mvh
Hudd


#2

Harriet Vane sa for siden:

Naboen min har tre barneseter i en Berlingo.


#3

Huddelstone sa for siden:

Da har han sikkert ikkje versjonen som er kassebil og tre seter, men passasjerbilen :)

Den versjonen er snakker om har tre seter framme, og ingenting bak.


#4

jolie sa for siden:

Jeg har hatt to Britax kid plus (ikke isofix) og et Brio Zento bakovervendt i en liten stasjonsvogn. Isofix "tar mye plass" når det er trangt. For da kan man ikke forskyve setet sideveis de centimeterne man trenger. Kan du ha det bakovervente setet i midten, eller stjeler det for mye av sikten? Det forovervendte setet er jo bredest ved hodestøtta, og når det er i midten tar det kanskje litt av førerplassen?


#5

Huddelstone sa for siden:

Dersom eg har det bakovervendte i midten trur eg at eg får problemer med å gire, samt det vil nok stjele en del sikt. Eg trur eg må ha det bakovervendte ytterst og heilt oppe i dashbordet sånn at det stjeler minst mulig sidesikt.

Eg har ikkje brukt isofix når eg har prøvd, disse bilene har ikkje isofix i fremsetet :) Men eg håpar det skal kunne gå ettersom det egentlig berre mangla noko få centimeter, bakovervendt og forovervendt syr seg liksom greit sammen med at det er mest plasskrevende på forskjellige plasser...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.