Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spagetti bolognese restaurant style

#1

Palmen sa for siden:

Familien har bestilt spag bol til middag, og vil ha den "akkurat sånn som de har på restaurant". Har noen en velprøvd oppskrift å dele?


#2

mosol sa for siden:

Blank løk og hvitløk, ha oppi en gulrot eller to kuttet smått, fres inn et par-tre teskjeer tomatpure med litt sukker, hell over en boks eller to med hermetiske tomater. Stek karbonadedeig og en pakke bacon i små biter og ha i gryta. Hell oppi en god klunk rødvin og evt litt kjøttbuljong eller kraft. Litt salt og pepper. La småputre lenge. :nam:


#3

Filifjonka sa for siden:

Kommer nok helt an på restauranten. :)


#4

Storm sa for siden:

Yummy, den hørtes god ut!


#5

Lavender sa for siden:

Vi bruker MatPrat sin,
www.matprat.no/Oppskrifter/Gjester/Bolognese/

Men det må litt hvitløk og grønne urter til. Litt rosmarin, mye oregano og en halv muscat nøtt pr halv kilo karbonadedeig. Har oppi litt mer vann og lar det småkoke en time. Synes passata tomater på boks gir best smak.


#6

Pamina sa for siden:

Løk, hvitløk, gulrot, tomatpulpa, karbonadedeig, litt bacon, oregano, pepper, litt sukker, mye rødvin - la det putre i mange, mange timer - dess lenger dess bedre - fire-fem timer minst.


#7

Tallulah sa for siden:

Det må selleri med også. Det, bacon og rødvin gir veldig "autentisk" smak. Evt. også bittelitt røkt paprika (og de andre ingrediensene, selvfølgelig). (Om du vil ha en hurtigvariant er ikke Villa Paradiso sin spag-bol på ferdigkartong så dum, om enn litt salt).

Jeg syns Matprat sin Erik, ellers erden fra Trines Matblogg god: trinesmatblogg.no/2011/04/06/spaghetti-bolognese/


#8

millact sa for siden:

Nå ble jeg sulten! Får lage en søndag vi har litt tid.


#9

Tallulah sa for siden:

Til sånt er trykkokeren genial! Jeg har en på 8 liter som jeg lage digre batcher i og fryse ned.


#10

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg liker denen veldig godt: www.foodnetwork.com/recipes/pasta-bolognese-recipe.html. Det å finkutte grønnsakene så mye (kjører dem i foodprosessor) synes jeg gjør mye for smaken. Jeg pleier i tillegg å tilsette godt bacon og litt hermetiske tomater (ca en boks til 1 kg kjøtt), og lar gryta stå i ovnen (uten lokk) i stedet for på plata. Det sistenevnte synes jeg gir en rikere smak.


#11

Palmen sa for siden:

Knis!


#12

Palmen sa for siden:

Nå putrer omtrent den fra foodnetwork pluss en pakke kalkunbacon på plata, med 2 kg kjøtt i. Skal straks ha i tomatpuré og vin, og så skal den få putre utover kvelden. :nam:

Lukter deilig på kjøkkenet, jeg er spent på responSen! :)

Tusen takk for tips. Både selleri, gulrot, hvitløk og vin er med så det bør vel bli bra.


#13

mosol sa for siden:

Ah, seff! Glemte det i oppramsingen :ja:


#14

Ruslebiffen sa for siden:

Ble dere fornøyde?


#15

Palmen sa for siden:

Jepp! Veldig! Men når jeg tok den ut av fryseren var det som om den manglet "noe" krydder. Har bare brukt salt, pepper og laurbær som i oppskriften. Forslag? Kanskje litt mere pepper?


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns godt det kan være litt krydder og urter - basilikum, litt cayennepepper eller chili, paprikapulver, et sånt multipastakrydder av den typen med kvern i lokket (Pasta Rosso?)

Vet ikke om det hører med i klassisk bolognese, men jeg liker ihvertfall litt mer smak. :)


#17

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg har stort sett holdt meg sånn noenlunde til oppskriften, men jeg peprer alltid ekstra, tror jeg. Jeg synes imidlertid ofte at når det mangler "noe" så mangler det syre; kanskje du kan prøve med en skvett balsamico i sausen?

Støtter ellers filifjonkas forslag om basilikum, det tilfører god smak og friskhet. Personlig er jeg ikke så tilhenger av chilli i bolognese (dog i mye annet!), men det er jo bare smak og behag og det er jo bare å prøve seg frem. :)


#18

Lavender sa for siden:

Vi bruker mye oregano, litt rosmarin, hvitløk og mye pepper. Samme som i Bølgen og Moi sin tomatsaus. De insisterer på frisk rosmarin. Og en teskje balsamico til 2 dl tomat. Revet muskat i begge sausene, og hvit pepper i bechamelsaus.


#19

Syrinx sa for siden:

Rosmarin er et must synes jeg.


#20

Filifjonka sa for siden:

Ruslebiffen: Ikke mye chili, bare bittelitt. :)


#21

Storm sa for siden:

  • Og nesten ett år senere har jeg endelig somlet meg til å lage denne. Det lukter himmelsk! :nam:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.