Chablis sa for siden:
Mannen ønsker seg veldig det nemlig, mulig han får det til jul.
Hva er så bra med en Sous vide?
Hvilken er bra?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Chablis sa for siden:
Mannen ønsker seg veldig det nemlig, mulig han får det til jul.
Hva er så bra med en Sous vide?
Hvilken er bra?
Michelle sa for siden:
Lurer på det samme. Vi var på middag hos noen venner sist helg som elsker sin Sous Vide. Vi var 4 par og 3 hadde dette "vidunderet".
Mye av moroa når jeg lager mat er å "kjæle" med steika og følge nøye med, men her går det hele nesten av seg selv.
Bortsett fra at kjøttet ofte må stekes litt etterpå, for å få en stekeskorpe. Vi fikk forøvrig lammecarre som var laget i denne maskinen, og de ble grillet litt etterpå. Fantastisk mørt.
Har forstått det slik at Sous Vide kan brukes til det meste?
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker sous viden min mye til fisk. Laks og torsk er noe helt annet når det får riktig temperatur hele veien gjennom. Evt en kjapp stekeskorpe ved servering og så flaker fisken seg perfekt.
Jeg bruker den aller mest til svinekjøtt, spesielt svinenakker som jeg bruker til pulled pork og lignende. Marinade og kjøtt oppi posen, sous vide i all evighet og vips: det mest fantastiske kjøtt du kan tenke deg. Kyllingfilet og and blir også noe helt annet med sous vide. Bruker det lite til steik, lammekjøtt og oksekjøtt, det er svin, fisk og kylling jeg er mest fornøyd med. Grønnsaker blir også helt nydelige sous vide.
Jeg bruker vakumeringen mye til å fryse ned ting og det er jo utrolig praktisk å ha middager klare i fryseren i vakumposer og bare hive det i gryta. Alt fra spaghettigryte til fiskefileter med marinade.
Veldig glad for å ha en sånn. :hjerter:
Michelle sa for siden:
Takk. Håpte at du skulle svare. Da er jeg overtalt:D
Tjorven sa for siden:
Mannen min fikk det av meg til jul i fjor, og den har vært mye i bruk. Den lager alldeles nydelig kjøtt.
Det var et godt tips fra Harriett om å vakumere umiddelbart og så fryse ned. Det skal jeg forslå at vi gjør mer av. Da blir det jo enda enklere.
Michelle sa for siden:
Hva med avkjøling før frysing?
Tror dette blir mannens julegave. Vi flyttet fra hus til leilighet, og han skrøt voldsomt før vi flyttet at nå fikk han god tid til å kokkelere. Har ikke sett noe særlig til han på kjøkkenet de sist mnd:D
Michelle sa for siden:
Hvilken type bør jeg kjøpe og hva er prisen?
Michelle sa for siden:
Fant flere Sous Vide grupper på Fb.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg har en løs sirkulator som skrus på kjeler og gryter av denne typen:
og en OBH Nordica-vakuumeringsmaskin. Jeg ville ikke ha en stor maskin stående på benken, så det er mye bedre å kunne putte sirkulatoren i kjøkkenskapet når jeg ikke bruker den.
Jeg avkjøler gryteretter og sauser før jeg vakuumerer og hiver i frysen.
Michelle sa for siden:
Var innom Jernia i går og der hadde de noe som ligner på den du har. Mulig det er den samme. Den kostet ca 4000 kr inklusiv vakummaskinen. Den tar jo liten plass i forhold til de andre jeg har sett.
allium sa for siden:
Jeg bruker vanlig gryte i stekeovnen. Den første gangen satt jeg og passet på, og målte temperaturen i vannet hvert tiende minutt, men nå vet jeg at jeg kan stole på termostaten.
IzziCreo sa for siden:
Drar opp denne jeg.
Mannen ble tipset av en kompis om en slik sirkulator som du nevner her, Harriet. Vi ønsker heller ikke enda en stor duppedings som må ha skapplass. Så nå vurderer vi dette.
Flere med erfaringer med ulike modeller, hva dere bruker maskinen til, brukes den til hverdags eller bare i helgene, hvor lenge står maten for å godgjøre seg, hva blir ikke så godt når dere lager - ja, egentlig alt hva dere kan tenke dere er smart å vite :humre:
Kahlan sa for siden:
Henger her for tips. Snakket med en som skrøt veldig av sous vide og jeg får mer og mer lyst på egen.
mkj sa for siden:
Jeg så en slik sirkulator. Den krevde minst ti liters kar. Er det litt upraktisk?
Harriet Vane sa for siden:
Min krever ikke mer enn at man når minimumsmerket. 5-6-7 liters kjele holder, hvertfall hvis den er høy og smal. Det er da ikke noen stor kjele?
Juste sa for siden:
Sirkulator er helt klar å foretrekke av plasshensyn og fleksibilitet. Fordelen med det er at da kan du lage en stek til 4-5 personer i en 7 liters gryte, men du kan også lage grillmat i en stor bakk til 100 personer dersom du ønsker det (og ja, jeg har gjort begge).
Sous vide kan brukes til det meste. Jeg bruker den hovedsaklig til kjøtt, men det er også en ideell måte og tilberede fisk, fugl og grønnsaker perfekt på. Du er sikret perfekt resultat hver gang.
Jeg har denne sirkulatoren og er veldig godt fornøyd med den: www.sousvidenorge.no/produkt/sous-vide/vannbad/sousvide-sirkulator-chef-ii
IzziCreo sa for siden:
Supert med flere innspill!
Pleier du å steke kjøttet i etterkant for å få stekeskorpe?
Ja, en sirkulator gjør det jo nærmest til at man får i pose og sekk.
Er det stor forskjell på ulike sirkulatorer mtp pris eller er det litt sånn som enkelte andre duppedingser at det er selve egenskapen som er det viktige og ikke merket?
Elise sa for siden:
Jeg lurer igrunn bare på hvordan man uttaler sous vide. :vetikke:
Juste sa for siden:
Ja, jeg steker alltid i ettertid for å få skorpe. Gloheit panne og så bare kjapt oppi på alle sider.
Jeg har en relativt bra sirkulator, den holder nøyaktig temperatur over veldig lang tid (flere døgn). Usikker på hvor gode de billige er her, men det har jeg ingen erfaring med.
IzziCreo sa for siden:
Soo vidd :nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.