Vi skal ha barnedåp den 15. og jeg er litt stressa for hvordan jeg skal rekke alt.. Det er nok å gjøre dagen før om jeg ikke skal stå og bake hele dagen også, så jeg lurer på om noen her har erfaring med å fryse nøttebunner og Kvæfjorkake? Jeg skal lage suksessterte av nøttebunnen og tenkte jeg kunne lage kremen dagen før, likens med Kvæfjordkaka, altså at jeg fryser den uten krem og tar den opp og har i kremen kvelden før/søndag morgen? Noen som har prøvd dette med suksess?
Jeg husker at mormoren min pleide å fryse Kvæfjordkake helt ferdig, med krem, og det gikk helt fint. Tror hun da delte den i mindre biter før frysing og så skar den opp helt mens den var halvfrossen, eller kanskje hun skar den i serveringsstykker som hun frøs ned, jeg husker ikke. Den holder seg sikkert ikke i årevis, men i f.eks. et par uker går visst helt bra.
Mamma fryser kvæfjordkaka helt ferdig med krem og det hele, og det går helt fint. Tror ikke hun deler den noe spesielt opp, det kommer an på hva hun har plass til.