Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sånn kake med kvikklunsj rundt

#1

Tussa sa for siden:

Eg har så lyst å overraske niåringen min med denne på bursdagen på fredag. Ho skal ha selskap hos pappaen sin (uten min deltakelse :sukk: ) og eg tenkte derfor ha miniselskap for henne til frokost. I alle fall, eg har googla og komt fram til at denne kaka må vere overkommelig for sjølv meg som kun har Toro og pavola på reportoaret? Eg trur eg satse på Freia si oppskrift men er det noko som er lurt å tenke på? Skal eg dele kvikklunsjen i to som på enkelte oppskrifter eller blir det best med heile?

:hjelp:


#2

Niobe sa for siden:

Det kommer an på hvor mange Kvikk Lunsj du har lyst til å kjøpe. Det går jo en del om du ikke deler dem, og om kaken er lav så rager de over et stykke. Men hvis du deler dem, så ikke gjør det med kjøleskapskald sjokolade, hvertfall, for da skaller sjokoladen lett av.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg ville ikke delt. Min erfaring er at det ikke blir så pent, så jeg hadde delt så lite som mulig. Om du vil kan du jo kjøpe sånne porsjonspakninger med kvikklunsj med to striper i, så kanskje du slipper unna med å dele bare en gang eller kanskje ikke i det hele tatt.


#4

Tussa sa for siden:

Eg syns også det ser finast ut med heile rundt. Kanskje eg kan bake i 24cm form og så rage dei ikkje så VELDIG over? Et anna råd eg har lest er å sette dei pittelitt frå kvarandre for då er det lettare å skjære? Og vil dei holde seg klistra fast av glasuren?

Eg er som dokke skjøne skikkelig kake-novise :sparke:


#5

Tussa sa for siden:

Akkurat kor mange eg kjøpe er uviktig i denne sammenhengen. Eg vil det skal bli fint og at jenta skal bli himmelfallen. :knegg:


#6

Niobe sa for siden:

Ja, det er finest med hele. I fjor kledde jeg en sjokolademoussekake med Kvikk Lunsj, og de satt greit fast. Altså, bare i moussen, ikke noe glasur.


#7

Dronningen sa for siden:

Jeg har bakt denne oppskriften flere ganger.

Vi kjørte på med hele, og det var litt styrete, men sjokoladeglasuren funket som lim, og bare den er kjølet nok ned så sitter det ganske raskt. Ble mange kvikklunsjer, men så ble den også kul da. Og denne kaken er også veldig god i seg selv.

(jeg brukte ikke banan/jordbær som beskrevet, men kjørte på med sjokoladefyllet også inni.)


#8

Tussa sa for siden:

Eg tenkte bruke vaniljekrem som fyll :)


#9

Che sa for siden:

Jeg har laget og kuttet kvikklunsjbitene slik at de stakk bare litt over. (så mye at det ble litt "gjerde" til nonstop)

Jeg tenkte ikke på å ha de litt fra hverandre - men nå er jeg nesten kakenovise selv og da...


#10

GinaK sa for siden:

Jeg trodde egentlig at Kvikk Luncstavene var ment som kant for at nonstopèn liksom skulle flomme løst oppi der for å ikke renne ut men ser jo nå at det var feil.. :o
Har aldri sett så nøye på kaken før.
Blir sikkert kjempebra. :)


#11

Drømmedama sa for siden:

Til min sukkerglade rosadillete eldste datter fyllte jeg opp(fra glasuren og til toppen av kvikklunsjen rundt) med marshmallows. Lyserosa marshmallows og lyserosa sløyfe rundt, veldig søtt og hun ble veldig fornøyd.


#12

Tallulah sa for siden:

De første bildene jeg så av denne type kake (på Pinterest, lenge før norske bloggere begynte å bake den), så funket det nettopp slik.

Sånn som denne:


#13

Bamsemums sa for siden:

Bruk en varm kniv til å dele kvikklunsjene. Om overgangen mellom kvikklunsj og kakefatet ikke blir fin, kan man jo bare dekke det til med sjokoladekrem:)


#14

gullet sa for siden:

En sånn kake MÅ jeg jo bare lage til Far. Han elsker Kvikk Lunsj!


#15

Mjau sa for siden:

Kjøp en 20cm-form og få høyere kake. Del den og fyll den. Kanskje du får delt den to steder slik at du får mye fyll og dermed enda høyere kake.
Anbefaler en eller annen smørbasert sjokoladeglasur så sjokoladene sitter godt.


#16

Tallulah sa for siden:

Det var jo smart! At jeg ikke har kommet på det selv.


#17

Nima sa for siden:

Åh, den blir sikkert kjempegod. Det skulle jo vært påsketider nå, da er jo 4-pakningene med Kvikk Lunsj nesten gratis.:)
Legg ut bilde da når den er ferdig..


#18

Dronningen sa for siden:

Jeg var nok litt for kjip med nonstop'ene. Må fylle mer på neste gang. :nemlig:


#19

Tussa sa for siden:

Bilde av kaka mi? :hehehe:


#20

daffy sa for siden:

Jeg bruker en Toro langpannepose til denne, barna spiser bare godteriet uansett ... Deler smetet i to og steker to kaker i ringform. Så legger du den ene oppned oppå den andre. Dermed blir kaken helt flat og akkurat passe høy. Sparkler med smørkrem på siden og oppå. Jeg bruker denne oppskriften: 250 G smør, 500 gram Markus, 5 ss Oboy og 1 ts vanilhesukker.


#21

Tallulah sa for siden:

Markus?


#22

Niobe sa for siden:

:skremt:


#23

GinaK sa for siden:

Melis mangler så det er nok det som er Markus her. :p


#24

Susse sa for siden:

Jeg laget den nå nylig. Delte kvikklunsjen i to og to staver sammen. Gikk med 11 pakker...fyll av sjokoladekrem. Mørk sjokoaldekake under.


#25

Tussa sa for siden:

Ser ikkje bildet ditt, Susse. 11 kvikklunsj altså? Nærliggande å spørre om det er tilbud nokon plass. :humre:


#26

Susse sa for siden:

Noen Rema 1000 har 6 pk. i allefall, det blir litt billigere. Støtter meg på de andre om at sjokoladen ikke må være helt kald om du deler opp.
Ser du nå?


#27

Tussa sa for siden:

Nei :(


#28

GinaK sa for siden:

Stilig! Flink baker. :) Ble helt fristet her til å prøve denne.


#29

Synnemor sa for siden:

Jeg lagde Møllerens langpannekake i to 24-cm kakeformer og la de oppå hverandre med smørkrem mellom og rundt. Det gikk 11 pakker Kvikklunsj rundt kaka og en diger porsjon nonstop i midten. Kvikklunsjstavene rakk akkurat opp til kanten når jeg gjorde det slik.

Det blir selvsagt en dyr kake pga all sjokoladen, den inneholder sikkert en zillion kalorier men populær var den!


#30

Hyacinth sa for siden:

Dritkul! Men dette er ikke glasur, men en myk krem?


#31

Bille sa for siden:

Kul, Susse!


#32

Susse sa for siden:

Dette er ganske tykk glasur to plater sjokolade, melis og med endel smør i.


#33

Blåbær sa for siden:

Kjøpte 6-pack på Rema 1000 i dag for kr 19.90. :bidrar:


#34

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Jeg har aldri klart å få glasuren så blank!


#35

Dixie Diner sa for siden:

Har dere tips til melk- og eggefrie kjeks som kan brukes i stedet for Kvikklunsj? Jeg vet at disse Gullvaflene er det, men de er jo litt for korte, da må kaken bli veldig lav. Finnes det litt tynnere og lengre slike, mon tro? Fingerkjeks?


#36

Tallulah sa for siden:

Dixie, jeg er også interessert i alternativer, men mest på grunn av all palmeoljen i kvikklunsj. Så si i fra om du kommer over noe.


#37

Tussa sa for siden:

Takk for tips om kvikklunsj. I kveld skal eg til pers :heia:


#38

Flubby sa for siden:

Jeg kan virkelig anbefale et raskt bildesøk på "Kit-Kat cake". Masse inspirasjon!


#39

Tussa sa for siden:

Da er kaka i ovnen. Den smarte ideen om å lage muffins av restane gikk dårlig. Lause muffinsformer, rist. Glad eg har pyrolyse.

Om kaka dette sammen begynne eg grine.


#40

Tussa sa for siden:

Jaja, eg skal ikkje legge jobben på hylla og begynne kakeblogge men er tross alt fornøgd :D


#41

Libra sa for siden:

Den ble kjempeflott. :jupp: Og den ser veldig god ut.



#43

Apple sa for siden:

Flott kake! Har noen en eggefri oppskrift jeg kunne brukt til noe sånt? Hvilken str på formen brukte du? Sjokoladefyll i midten? Flere poser Nonstop?


#44

Nessie sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på sjokoladekake :nam:
Tror jeg må prøve denne en gang jeg og :D


#45

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det skal jeg! Vil bake en slik kake til min datters 11-årsdag i oktober.


#46

Tussa sa for siden:

Den var fryktelig kvalmande! Eg spiste 1*7 cm kake og blei heilt uvel. Ungane derimot elska den :knegg: Eg brukte Bake it easy på 23 cm og fylte opp med to store posar non stop. Skal det være så skal det være. I midten hadde eg vaniljekrem.


#47

Apple sa for siden:

Den forma har jeg også, tror jeg. Blir dyr kake, ja. :D


#48

GinaK sa for siden:

Kjempefin. :)


#49

mkj sa for siden:

Råfin kake.

@DD - har sett brukt sånne fingerkjeks. Det har vært brukt rundt kaker med fruktfromasj, men det går sikkert an å lage noe ala dette også. Kanskje du kan dyppe de i melkefri sjokolade.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Ble tipset om dette i dag; det var ei på FB som laget en slik kake der gjerdene rett og slett var striper med kokesjokolade. Nå får jeg ikke helt inntrykk av hvor lav kaken hennes er, men det jeg kan tenke meg funker bra, er Coop sin mørke kokesjokolade, for den er relativt stor (200-gramsen) og de har begynt å lage den i striper i stedet for ruter. Se etter pakkene med nytt design. Så det skal jeg prøve asap!

Her er den hun laget, jeg vil som sagt bruke Coop sin kokesjokkis, for da blir nok stripene enda høyere. Skal kjøpe inn fingerkjeks også (takk, mkj) så jeg har det i bakhånd.


#51

millact sa for siden:

Mange gode tips her! Er heldigvis mett så det frister ikke med kake nå i kveld.


#52

Odelia sa for siden:

Veldig lekre! Ler godt av de badende grisene :knegg:


#53

mkj sa for siden:

Det blir fint med fingerkjeks også, men et annet uttrykk selvsagt.

Artig variant til Halloween:


#54

Dixie Diner sa for siden:

Kult! Det er ikke egg og melk i fingerkjeks, altså?


#55

mkj sa for siden:

Det aner jeg ikke, men det er kanskje hakket enklere enn å bake egen kvikklunsj å bake slike? Ellers synes jeg det ble kjempekult med kokesjokolade også.


#56

Candy Darling sa for siden:

Freias selskapssjokolade er også i striper, og veldig mørk og god. Aner ikke om den er melkefri, da.


#57

Dixie Diner sa for siden:

Ja, Freias selskapssjokolade er melkefri (men inneholder såpass spor av melk, at de må ha tørrmelk i ingrdienslista, selv om den ikke er tilsatt melk, så for meg som ikke er allergisk går det fint). Den er i striper altså? Good! Kan hende de blir litt for korte da, tror Coop sin har lengre striper siden den er dobbelt så stor som Freia sin. Må sjekkes ut. :)


#58

Kanina sa for siden:

Et tips hvis man vil lage mindre og høyere kake: Bak i langpanne, og bruk en liten tallerken eller tegn en mal på bakepapir, skjær ut bunnene og stable i vei.


#59

Tallulah sa for siden:

Mange gode, alternative tips! Jeg liker de mørke sjokoladene godt, men vet dere om de lyse kokesjokoladene også kommer i striper?


#60

Mirasol sa for siden:

Crispo er i striper, men er vel ikke melkefri?


#61

Tallulah sa for siden:

For min del er ikke det viktig, jeg vil helst bare ha noe uten palmeolje. :) Takk for tips, jeg skal sjekke innholdsfortegnelsen.


#62

Odelia sa for siden:

Susse, eller dere andre som har laget sånn myk glasur til grisebad: Deler dere oppskrift på glasuren? :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.