Eg har så lyst å overraske niåringen min med denne på bursdagen på fredag. Ho skal ha selskap hos pappaen sin (uten min deltakelse :sukk: ) og eg tenkte derfor ha miniselskap for henne til frokost. I alle fall, eg har googla og komt fram til at denne kaka må vere overkommelig for sjølv meg som kun har Toro og pavola på reportoaret? Eg trur eg satse på Freia si oppskrift men er det noko som er lurt å tenke på? Skal eg dele kvikklunsjen i to som på enkelte oppskrifter eller blir det best med heile?
Det kommer an på hvor mange Kvikk Lunsj du har lyst til å kjøpe. Det går jo en del om du ikke deler dem, og om kaken er lav så rager de over et stykke. Men hvis du deler dem, så ikke gjør det med kjøleskapskald sjokolade, hvertfall, for da skaller sjokoladen lett av.
Jeg ville ikke delt. Min erfaring er at det ikke blir så pent, så jeg hadde delt så lite som mulig. Om du vil kan du jo kjøpe sånne porsjonspakninger med kvikklunsj med to striper i, så kanskje du slipper unna med å dele bare en gang eller kanskje ikke i det hele tatt.
Eg syns også det ser finast ut med heile rundt. Kanskje eg kan bake i 24cm form og så rage dei ikkje så VELDIG over? Et anna råd eg har lest er å sette dei pittelitt frå kvarandre for då er det lettare å skjære? Og vil dei holde seg klistra fast av glasuren?
Eg er som dokke skjøne skikkelig kake-novise :sparke:
Vi kjørte på med hele, og det var litt styrete, men sjokoladeglasuren funket som lim, og bare den er kjølet nok ned så sitter det ganske raskt. Ble mange kvikklunsjer, men så ble den også kul da. Og denne kaken er også veldig god i seg selv.
(jeg brukte ikke banan/jordbær som beskrevet, men kjørte på med sjokoladefyllet også inni.)
Jeg trodde egentlig at Kvikk Luncstavene var ment som kant for at nonstopèn liksom skulle flomme løst oppi der for å ikke renne ut men ser jo nå at det var feil.. :o
Har aldri sett så nøye på kaken før.
Blir sikkert kjempebra. :)
Til min sukkerglade rosadillete eldste datter fyllte jeg opp(fra glasuren og til toppen av kvikklunsjen rundt) med marshmallows. Lyserosa marshmallows og lyserosa sløyfe rundt, veldig søtt og hun ble veldig fornøyd.
Bruk en varm kniv til å dele kvikklunsjene. Om overgangen mellom kvikklunsj og kakefatet ikke blir fin, kan man jo bare dekke det til med sjokoladekrem:)
Kjøp en 20cm-form og få høyere kake. Del den og fyll den. Kanskje du får delt den to steder slik at du får mye fyll og dermed enda høyere kake.
Anbefaler en eller annen smørbasert sjokoladeglasur så sjokoladene sitter godt.
Åh, den blir sikkert kjempegod. Det skulle jo vært påsketider nå, da er jo 4-pakningene med Kvikk Lunsj nesten gratis.:)
Legg ut bilde da når den er ferdig..
Jeg bruker en Toro langpannepose til denne, barna spiser bare godteriet uansett ... Deler smetet i to og steker to kaker i ringform. Så legger du den ene oppned oppå den andre. Dermed blir kaken helt flat og akkurat passe høy. Sparkler med smørkrem på siden og oppå. Jeg bruker denne oppskriften: 250 G smør, 500 gram Markus, 5 ss Oboy og 1 ts vanilhesukker.
Noen Rema 1000 har 6 pk. i allefall, det blir litt billigere. Støtter meg på de andre om at sjokoladen ikke må være helt kald om du deler opp.
Ser du nå?
Jeg lagde Møllerens langpannekake i to 24-cm kakeformer og la de oppå hverandre med smørkrem mellom og rundt. Det gikk 11 pakker Kvikklunsj rundt kaka og en diger porsjon nonstop i midten. Kvikklunsjstavene rakk akkurat opp til kanten når jeg gjorde det slik.
Det blir selvsagt en dyr kake pga all sjokoladen, den inneholder sikkert en zillion kalorier men populær var den!
Har dere tips til melk- og eggefrie kjeks som kan brukes i stedet for Kvikklunsj? Jeg vet at disse Gullvaflene er det, men de er jo litt for korte, da må kaken bli veldig lav. Finnes det litt tynnere og lengre slike, mon tro? Fingerkjeks?
Den var fryktelig kvalmande! Eg spiste 1*7 cm kake og blei heilt uvel. Ungane derimot elska den :knegg: Eg brukte Bake it easy på 23 cm og fylte opp med to store posar non stop. Skal det være så skal det være. I midten hadde eg vaniljekrem.
@DD - har sett brukt sånne fingerkjeks. Det har vært brukt rundt kaker med fruktfromasj, men det går sikkert an å lage noe ala dette også. Kanskje du kan dyppe de i melkefri sjokolade.
Ble tipset om dette i dag; det var ei på FB som laget en slik kake der gjerdene rett og slett var striper med kokesjokolade. Nå får jeg ikke helt inntrykk av hvor lav kaken hennes er, men det jeg kan tenke meg funker bra, er Coop sin mørke kokesjokolade, for den er relativt stor (200-gramsen) og de har begynt å lage den i striper i stedet for ruter. Se etter pakkene med nytt design. Så det skal jeg prøve asap!
Her er den hun laget, jeg vil som sagt bruke Coop sin kokesjokkis, for da blir nok stripene enda høyere. Skal kjøpe inn fingerkjeks også (takk, mkj) så jeg har det i bakhånd.
Det aner jeg ikke, men det er kanskje hakket enklere enn å bake egen kvikklunsj å bake slike? Ellers synes jeg det ble kjempekult med kokesjokolade også.
Ja, Freias selskapssjokolade er melkefri (men inneholder såpass spor av melk, at de må ha tørrmelk i ingrdienslista, selv om den ikke er tilsatt melk, så for meg som ikke er allergisk går det fint). Den er i striper altså? Good! Kan hende de blir litt for korte da, tror Coop sin har lengre striper siden den er dobbelt så stor som Freia sin. Må sjekkes ut. :)
Et tips hvis man vil lage mindre og høyere kake: Bak i langpanne, og bruk en liten tallerken eller tegn en mal på bakepapir, skjær ut bunnene og stable i vei.