Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan skrive tegnet for "tilnærmet lik" i Word

#1

Inagh sa for siden:

Jepp. Overskriften sier det meste. Guttungen gjør mattelekse, og han trenger tegnet for "tilnærmet lik," det der bølgede "er lik-"tegnet.

Hvordan i all verden setter mann inn det, når man bruker Word?


#2

Skilpadda sa for siden:

På menyen "Sett inn" velg "Symbol". Nederst i menyen som kommer opp velger du "Flere symboler", og så får du opp hele symbolkartet og kan bla til det du vil.


#3

Inagh sa for siden:

Vi fant et tegn der som likner på tilnærmet lik, men da vi satte det inn i teksten ble det bittelite, og vi fant ikke ut av hvordan vi får det så stort at det syns på arket. Gikk ikke an å forstørre tegnet, virket det som. :gruble:


#4

Inagh sa for siden:

Gaah - nå klarte vi forstørre tegnet, men da ville det ikke stå på linje med tallene, men insisterte på å legge seg over. Word og mattematikk er ikke kompatibelt. :mumle:

Ja ja, det endte med at Guttungen gjorde leksa med vanlig =, og så får han forklare for læreren at vi ikke klarte lage bølgestrekene riktig.


#5

Skilpadda sa for siden:

Merkelig, det går helt fint å justere tekststørrelsen når jeg gjør det. :gruble: Er det det tegnet som heter "Almost equal to" dere har funnet?


#6

Skilpadda sa for siden:

Da er det kanskje tilde-tegnet dere har funnet? Det ligner, men har bare én krøllelinje - og skal, som du har oppdaget, ligge over et annet tegn. :) Som i spansk "niña".


#7

Inagh sa for siden:

Vi fant det med to bølger, men kanskje vi ikke fant riktig tegn med to bølger - er det fler av dem? :gruble:

Det endte med at vi ga opp - tålmodigheten til han med mattleksa var tynnslitt, så da brukte vi =, og så får han forklare problemet for læreren. Vi får leite mer når humøret på ungen er bedre igjen. :knegg:

Hm... Kategorien "matematiske operatører" var ikke på Guttungen sin Word. Kjenner mor må kikke på dette i fred og ro, uten en 11-åring med dårlig tid og liten lekselyst over skuldra. :knegg:


#8

Cauchy sa for siden:

Litt på siden, men jeg anbefaler MathType hvis man skal skrive ligninger i word.


#9

Elise sa for siden:

Word har innebygget matte-skrift. Det finnes helt sikkert på menyen, men hurtigtast er alt+shift+= Så kommer mattetegnene opp øverst og er lette å sette inn. :jupp:


#10

Inagh sa for siden:

Ah, så flott - dette skal sjekkes ut! :blomster:


#11

Inagh sa for siden:

Gammel tråd, men drar den opp igjen, for til denne leksa fikk vi det til, og 11-åringen minner meg på at det er viktig å si takk når man har fått hjelp til noe.

Så takk! :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.