Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva betyr anomi?



#3

nokon sa for siden:

Eg har bare sett det brukt på eit filosofisk nivå i etikk og idéhistorie, då om eit samfunn eller ei gruppe som mangler klare normer for sosial interaksjon. Eg veit ikkje om det kan ha andre betydningar i andre samanhengar.


#4

Einhyrningur sa for siden:

Kan og brukes der mennesker opplever store endringer i normene i samfunnet. Foreksempel ved flytting til andre kulturer, flyktninger o.l.


#5

Observatøren sa for siden:

"Noen er bekymret for at Internetts virtuelle natur kan ha katastrofale konsekvenser når online erfaringer smitter over på det virkelige livet, og mener det kan føre til ensomhet og anomi. (Nie og Erbring, 2000)."


#6

Observatøren sa for siden:

Tilhørighet til et moralsk fellesskap?


#7

Einhyrningur sa for siden:

Forvirring i forhold til endrede normer?


#8

nokon sa for siden:

Den setningen der ville eg ha lese som at individ som ikkje har klart for seg kva normsett som gjeld IRL og kva normsett som gjeld på nett, og overgangane mellom desse er uklare, kan oppleve det som problematisk.

Tilhøyrigheit til moralsk fellesskap trur eg blir litt upresist. Eg ville heller sagt klarheit med tanke på forventningar.

Store danske leksikon skriv (SNL og Wikipedia var veldig uklare):

Viss vi kan kalle den tida vi er i nå for ein slags virtuell revolusjon, er det kanskje nokre av dei same mekanismene som slår inn, som under den industrielle revolusjon. Det er ei stor endring i måten folk omgås, som fører til nye normer som folk må finne fram i og lære å navigere i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.