Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rulle ut ferdigplen, hvordan?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har tidenes styggeste plen, den er full av ugress. Nå sksl vi erstatte den med en sånn ferdigplen på rull.

Den er ikke så himla diger, den plenen, men msnge forteller oss at det er kjempemye arbeid å grave opp den eksisterende plenen. En jeg kjenner sa at han selv bare hadde rullet ny plen oppå den gamle og at det ble bra. Hva tror dere? Kommer ikke ugresset gjennom da? Moren min mente vi bare skulle bruke Roundup på ugresset. Jeg er i tvil.

Er det andre ting vi bør være obs på? Ting vi bør vite om?


#2

Mjau sa for siden:

Jeg tenker at det er verdt det å gjøre litt forarbeid.
Hva med å i det minste leie en pplenlufter/mosefjerner og gå grundig over med den først? Vi har gjort det, og har sådd i ekstra at par steder ble veldig bra. Lurt å gjøre det tidlig vår. Så har man hele sommeren på å vanne og gjødsle.

Å legge ferdig plen er barneskirenn det. Men man bør ha et bra underlag så unngår dere å sitte neste sommer og ønske dere ny plen igjen?


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er nok lurt...


#4

Teofelia sa for siden:

Hvis du bruker roundup på ugresset i plenen, så forsvinner plenen også, du vet det? Forøvrig anbefaler jeg å kjøpe ugressopptaker (Fiskars' er fabelaktig) og sette av en søndag på våren til manuell ugressfjerning. Det er det absolutt mest effektive.


#5

Hyacinth sa for siden:

Hm, godt poeng. Men hvis vi ruller oppå, så gjør det kanskje ikke noe at den er død? :vetikke: Jeg kan godt fjerne ugress, men er redd for å ikke få tak i alt. Og så må dette være et lavstress-prosjekt, ellers kommer vi ikke til å gjøre det...


#6

Teofelia sa for siden:

Det står på roundup-flasken hvor lenge man må vente med å plante nytt på det området der den er brukt.

Men er du ikke betenkt i forhold til å pøse giftstoffer ut i hagen der ungene dine leker. Det er jeg, så derfor bruker jeg aldri noe sterkere enn zalo og gin til skadedyrutryddelse i min hage.


#7

Hyacinth sa for siden:

Njo. Det er jeg vel kanskje. Men når det er sagt, så leker de aldri der. Ikke om høsten, ihvertfall. Plenen er så liten at den fungerer mest som et visuelt avbrekk i all plattingen rundt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror den eneste muligheten er å grave bort det eksisterende gresset.


#9

Tallulah sa for siden:

Tester viser at Roundup blir i grunnen i minst et år. Man har funnet rester av det i gulrøtter dyrket ett år etter man har brukt det, tror jeg. Jeg ville ikke brukt Roundup.


#10

frukt sa for siden:

Her står det litt om hva man bør gjøre. [url]www.grasrota.net/ferdigplen/forberedelser/[/url]


#11

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg er vel ikke helt der jeg heller. Men det verken lekes eller dyrkes noe særlig på den mikro-plenen. Jeg har likevel mest lyst å fjerne den. Hvor mye arbeid er det å grave bort ca 10-15 kvadratmeter plen?


#12

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#13

Anita72 sa for siden:

Du kan legge ferdigplen oppå den gamle plenen. Viktig at du klipper den helt kort. Legg ett tynt lag (2-3cm) med jord og jevnt+tromle. Trill ut ny plen, tromle til slutt. Sier anleggsgartneren


#14

Hyacinth sa for siden:

Hæ? Så greit! Takk! Men hva gjør jeg med ugresset i eksisterende plen? Kan jo ta bort det verste, men jeg er redd det er masse mikro-ugress som jeg ikke ser?


#15

Anita72 sa for siden:

Den nye plenen vil kvele det kortklipte ugresset i den gamle plenen.


#16

Hyacinth sa for siden:

Det høres jo nesten for godt ut til å være sant! :hyper: Nå ble jeg happy, altså! Tusen takk!


#17

Anita72 sa for siden:

Gartneren lurer på hvilke type ugress det er snakk om. Noe kan visst komme gjennom, som f.eks. løvetann.


#18

Hyacinth sa for siden:

:sparke: Ja, det er en del løvetann. Men også litt groblad, eller hva det heter. Og diverse jeg ikke aner navnet på. Løvetann er jo greit å fjerne, men nå er de avblomstret og derfor litt vanskelige å se ordentlig.

Kan man legge svart duk og så jord? Og så plen?


#19

Anita72 sa for siden:

Du kan ikke legge svart duk under ny plen, røttene på den nye plenen skal gro nedover. Skjønner at det er en fristende løsning, men dessverre må den utgå. :hehehe: Løvetann og groblad vil komme gjennom sier han. Den gamle plenen må sprøytes med ett middel mot tofrøbladet ugress. Han husker ikke navnet men du får det på hagesenter og hos felleskjøpet.


#20

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :blomst:


#21

safran sa for siden:

Plenrens, kanskje? Tar ugresset men lar gresset gro som gresset bak do.


#22

Hyacinth sa for siden:

:-) Skal sjekkes!


#23

Tallulah sa for siden:

Plenrens er også et ugressmiddel, da.


#24

Teofelia sa for siden:

:nemlig: Ugressmiddel er fyfy. De dreper biene og humlene, som vi trenger for å overleve.


#25

Lille meg sa for siden:

Ja! Ligg unna ugressmiddel om det i det hele tatt er mulig. (Og for oss hobbygartnere må det da være mulig?)

Jeg har hørt at det er mulig å holde ugress i plenen i sjakk ved å klippe ofte. Det har fungert relativt greit for oss.

Løvetann er mulig å holde i sjakk ved å ta noen runder med stikking på våren, og deretter vedlikeholde underveis. Løvetann er uansett en plante som sprer seg lett fra nærliggende områder, så med mindre alle hagene i ditt område er løvetannfri, vil jeg tro du uansett bør ta en stikkerunde hver vår. Om du vil bli kvitt løvetannblomster, altså. Husk at det også er en del positive ting med løvetann.


#26

Teofelia sa for siden:

Dette her er en ugressfjerner. Den gjør det lekende lett å fjerne løvetann og annet ugress fra plenen. Den er så grei å bruke at selv ungene syns det er gøy (for korte perioder av gangen). Et par runder med denne hver vår, og eventuelt en runde midt på sommeren, og ugresset er nede på helt akseptabelt nivå.

www.fiskars.no/Hage-og-Utendoersprodukter/Produkter/Gressprodukter/Ugressfjernere/139910-Weeder-Ugressfjerner

Hjelp, for et stort bilde. Klikk på linken i stedet.


#27

Teofelia sa for siden:

Jeg har også god erfaring med det. Dessuten hindrer det mosen i å ta over. (Jeg klipper plenen nesten hver helg, og klipper den på nest øverste høyde på klipperen. Da er det nesten ikke noe mose som vises/overlever.)

#28

Lille meg sa for siden:

Jeg bruker den ugressfjerneren som Teofelia har lenke til, og den er virkelig fantastisk! Eneste problem er at det blir hull i plenen når løvetannen fjernes. Har du gjort noe med det, Teofelia? Jeg har vurdert å ha meg en blanding av jord, sand og plenfrø når jeg går rundt og stikker med ugressfjerneren, men har ikke helt kommet meg så langt. :sparke:

Plenen ser ganske OK ut likevel, altså. :nemlig:


#29

Teofelia sa for siden:

Neisj. Jeg tråkker ned kantene på hullet, og det er borte etter kort tid. Trolig en av fordelene ved å klippe plenen så høy som jeg gjør. :)

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.