Du har to valg. Du kan bestille stor kitchenaid fra ytlandet eller du kan kjøpe en mer effektiv, men styggere maskin. Jeg kommer til å gjøre det siste etterhvert når jeg bare får gaahet meg ferdig. Den er jo så fin.
Hvis jeg bakte mye brød ville jeg hatt noe kraftigere enn Kitchen Aid, ja. Men jeg har litt estetiske utfordringer, og Kenwood Major hadde jeg dessverre ikke klart å se på på benken på heltid. Det er derfor jeg har Kitchen Aid, og den brukes mye, men jeg ser helt klart begrensningene. Et sånt skap der en sterk og stor men litt schtøgg maskin kan vippes fram før bruk ville vært det ideelle.
Her seiret fornuften, så vi kjøpte Kenwood Major Titanium med 1500 W motor. Jeg synes egentlig den er finere enn KA, men jeg liker stramt design bedre enn retro. :dukker:
Jeg baker fire brød i slengen, og den har ingen problemer med å takle det, i hvertfall.
Jeg ser at KA er finere enn KW, men jeg har i grunnen aldri skjønt at KW ikke er fin nok til å stå fremme på kjøkkenbenken. Spesielt Titanutgaven synes jeg er godt innafor.
Ikke ingeniør (derimot designer), syns Kenwood er veldig massiv, ikke spesielt pen og kunne ikke orket å ha den på benken på heltid. :sparke: Men kunne gjerne hatt den inni et utdragbart skap, som sagt.
Kenwood brukte å være så høy at den kunne komme i konflikt med listene på kjøkkeninnredinga. Jeg synes de ser litt mindre massive ut nå, så det er mulig det går fint nå. Den er jo ikke pen, men de vanlige er helt greie. Den titaniumsaken der det er bygget oppekstra rundt så den skal være stor og glatt synes jeg er alt for massiv.
Elektrolux assistent hadde vi før og den greide jeg aldri å få til å gjøre jobben skikkelig. Det kan godt være det var jeg som ikke hadde skjønt hvordan jeg skulle bruke den dog. Men den ser helt ok ut på benken.
Vi har nettopp kjøpt kMix fra Kenwood. Gul! Den har eltekapastitet på 1,35 kg. Vi hadde vel i utgangspunktet sett for oss en litt kraftigere maskin, men denne ble valgt fremfor Kenwood Major av estetiske hensyn. :lykkelig:
Synes det går veldig greit å elte i to omganger, og så ha deigen over i en diger stålbolle til heving.
De få gangene KA blir for liten til baking, så hiver jeg bare første deig i en stor bakebolle, til heving, mens jeg setter deig to. :jupp: Funker som fjell.
KA er ikke perfekt, men jeg elsker den litt likevel :hjerter:
Og jeg er verken designer eller ingeniør og syns KW like fint tåler å stå fremme som det KA gjør, hvis man først syns det er greit å ha en kjøkkenmaskin stående på benken. Jeg klarer virkelig ikke å se at KA er så mye finer enn en KW i titan. Begge deler skaper jo rot på benken.
Jeg registrer at jeg nok er en av få som synes Kitchen Aid er dritstygg. :knegg: Jeg ønsker meg 1500w Kenwood Major i stedet for 800w som vi har nå, men den har uansett sitt eget skap med egen stikkontakt i, så den er lett å ta fram.
Jeg har kenwood stående på benken hele tiden, men den står under et skap og tar ikke opp den åpne benkeplassen uansett. Trikset er å ha annet rot i nærheten, så blir den mindre synlig. :knegg: For tiden har vi 2 esker frokostblanding på ene siden, og en krukke med kjøkkenredskaper på den andre siden. Kenwooden står helt inne i hjørnet, og synes nesten ikke når disse tingene står foran. :nemlig:
Du vet, vi er jo alment kjent for å være ekstremt beslutningsdyktige, så det kan godt være du er så heldig at vi rekker å komme i mål før neste Øen-sesong! :jupp:
Har den ikke selv, men vurderte den sterkt og valget hadde egentlig falt på den da mannen kom hjem med KA til meg. Nå bytter jeg ikke ut KA-en på en stund, men jeg har bare hørt positivt om Ankarsrum. :jupp:
Rapporten er vel ganske tydelig på at KitchenAid ikke er bra på brøddeiger. Og at Ankarsrum er den som takler størst brøddeig. Jeg har ikke finlest rapporten, men for meg virker det som om KitchenAid har andre styrker, og er best om du lager mindre porsjoner, type eggedosis av 3 egg, eller pisker kremfløte. Og så er Kenwood bedre hvis det er større mengder. (Jeg lager bare små mengder, så jeg syntes det var en viktig faktor. Irriterer meg grønn over at miksmasteren min ikke vil lage eggedosis ordentlig av to egg.)
Og så synes jeg ingen kjøkkenmaskiner bør stå fremme. En liten flekk på maskinen, så ser hele kjøkkenet filthy ut. :nemlig:
Nettopp. Da oppsummerer vi:
KA er for den som først og fremst lager kaker og vil ha noe pent å se på, ankarsrum for den som først og fremst lager brød og vil ha noe pent å se på, og resten er for de som ikke synes utseende er viktig #FPforbrukerstøtte
Virker sånn. Jeg så denne infomercialen om ankarsrum og fikk nesten (bare nesten) lyst å begynne å bake brød igjen sånn at jeg kunne kjøpe den. Men jeg må være ærlig med meg selv og innse at det kommer aldri til å skje. :knegg:
Jeg hadde kjøpt en KW Major og puttet den i et skap med dør på så hadde man god maskin og bedre benkeplass i tillegg :jupp: Og det er akkurat det vi har gjort også (bortsett fra at vi fikk den i bryllupsgave, og egentlig hadde tenkt å ha den stående i et sjalusiskap på benken, men aldri fikk somlet oss til å få laget et sjalusiskap siden kjøkkenleverandøren vår ikke hadde dette).
Syns den store KA så veldig rar ut, men Ankarsrum var fin :jupp:
Mannen min synes den er superfin (liker slik design), og foreslo det når jeg sutret over at jeg burde kjøpt ny kjøkkenmaskin snart (har Kenwood Major), men det er helt uaktuelt. Jeg må ha noe som tåler litt. Brødbaking er ikke så morsomt at jeg gidder å plundre rundt når jeg skal bake fire brød av gangen. :D
De har den store KA på Traktøren her i byen, i hvitt, sølv og sort. Den er ikke så enorm altså, men jeg tror den er såpass stor at det krever en del benk for å ha den fremme. Koster noen lapper mer enn den ordinære. Ellers synes jeg jo ankarsrum er kjempefin. Den er jo en fin sidekick til KAen :knegg:.
Om du sammenligner wattstyrken på KitchenAid og Kenwood maskinen bør du allikevel vite at KitchenAid sin motor er plassert rett over miksebollen mens motoren til Kenwood Major Titanium er plassert lenger bak på maskinen. KitchenAid kjøkkenmaskin får på denne måten ut mer kraft av watt styrken.
Nå har moren min vært fornøyd med en enkel håndmikser i alle år, så vil tro hun blir glad av hva som helst sålenge det fungerer:)
Hun baker til bursdager, høytider og slike ting, så trenger ikke noe fra øverste hylle :)
Brød tror jeg hun sluttet og bake da storspiserene flyttet ut.
Jeg må bare fortelle at jeg har to KA'er. En kremhvit på minimalistkjøkkenet hjemme og en rosa(:love:) på sommerhuskjøkkenbenken. Jeg baker kun ett brød av gangen når jeg baker, så den holder superfint til mitt bruk som er egentlig mest dekor og kred og ørlite grann piskekapasitet.
Det er nesten så jeg vurderer å ha to, KA på benken til småpisking og en tyngre sak i skapet til deigelting. :gruble: Jeg synes det er pes å elte i 2-3 omganger.
De var Elektrolux før, nå Ankarsrum. Så de gamle Elektroluxene er samme konseptet, men så solgte Elektrolux ut i 2001. Ankarsrum er rett og slett navnet på det stedet i Sverige hvor fabrikken ligger.
Jeg elsker min mer og mer for hver dag som går og baker flere ganger i uka for tiden.
Takket være FP har jeg funnet ut at kjøkkenmaskinen jeg har hjemme er en Ankarsrum, en brun en fra 70-tallet sikkert som jeg arvet fra min farmor. Jeg trodde det var en Electrolux Assistent men ser på bildene at det nok er en Ankarsrum. Den er rimelig lik de som selges i dag.
Hvis den er fra 70-tallet så er det jo en Electrolux? Ankarsum har overtatt produksjonen av den maskinen som ser ut som gamle Electrolux Assistent, men det er jo ikke så lenge siden?
Nye Electrolux Assistent ser jo ut som Kitchen Aid.
Ja, woops, det er visst samme maskinen ja. Visste ikke det jeg. Nå måtte jeg sjekke, og det er en Electrolux Assistent og i utseende er den veldig lik Ankarsum. Min mor sin nyere Electrolux Assistent ser ikke sånn ut, den har bare 1 knott mens min har 2.
Fikk den til jul. Den er fin til boller og brød, sånn 2-3 brød i slengen. Til små kakedeiger al la Toro brownies ferdigpakke, så er den litt stor. Vispen må ha litt å jobbe med.
Neida, jeg trekker ikke fram en maskin for å bake Toro Brownies. Men det gjorde mannen når jeg var på jobb.
Pen er den også. Pen nok. Jeg skal ikke ta den med til sengs....:fnis: (maskinen, ikke mannen)
Jeg var å kikket på ankarsrum på Traktøren i går. Der sa mannen at bollen var på 7l, kapasiteten var 5 kg bløt deig, men at maks melmengde var på ca 1,6 kg mel. Det blir ikke helt som en av de med mest watt til Kenwood uansett da, selv om man får til å lage større deiger enn KA.