Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode og SUNNE vafler? (Les mindre kalorier)

#1

Left sa for siden:

Noen som har en god vaffeloppskrift å dele med meg, som også en slanker kan spise uten å forgå av dårlig samvittighet?
Gjerne grove vafler, men da må du skrive hva slags mel du har brukt osv.
Finnes det en ok måte og erstatte fettet med?


#2

Acsa sa for siden:

Du kan i hvert fall erstatte fettet med sunt fett! :) F.eks har jeg gode erfaringer med grove vafler med fruktose og tistelolje.


#3

tiddelibom sa for siden:

God oppskrift på grove, sunnere vafler:

3 dl havregryn
7,5 dl lettmelk
3 dl kesam
3 store egg
2 ss olivenolje
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
4 del hvetemel
3 dl grov samm. hvete


#4

Agent Scully sa for siden:

Vafler er dårlig slankemat. Det er masse kalorier i melet og eggene, og man kommer ikke unna stekefettet.

Det er nå min erfaring når det kommer til vafler, etter å ha prøvd å snike inn noen vaffelrunder i løpet av diverse grete roede kurs. Kaker og is er mye enklere å lage sunt, for her kan man slippe lettere unna både mel, sukker og fett.


#5

Left sa for siden:

Har du oppskrift da? På et eller annet godt?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Om du teller kalorier er nok vafler dårlig slankemat ja. Men spiser man lavkarbo kan man spise en god del vafler, jo fetere jo bedre. Mine vafler på lavkarbo inneholdt bla. 9 egg, 150 gram meierismør og ett beger seterrømme, så jeg skal kanskje ikke gi så mange råd i denne tråden. :knegg:


#7

Irma sa for siden:

Jeg vafler heller ikke i sunnere perioder. Lager rislapper og Arme Riddere, det funker ganske bra. :jupp:


#8

Left sa for siden:

Det var helst hvis vi skulle ha kaffegjester og et LITT sunnere alternativ enn vanlige vafler. Kan antakelig aldri bli bare sunt med vanlige vafler nei. :)


#9

polarjenta sa for siden:

Denne oppskriften er iallefall hentet fra grethe roede sine oppskriftsbøker så den er vel litt sunnere enn vanlige vafler vil jeg tro.
[size=2][/size]
Grove vafler
[size=2][/size]
2 egg
1 ss sukker
6 dl melk
70 g sammalt hvete, grov
260 g hvetemel
1 ts bakepulver
1ts vaniljesukker


#10

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, er det så veldig mye mer usunt med vafler laget på grovt speltmel og ørlite fruktose, enn feks. kneippbrød? :hmm:


#11

Filifjonka sa for siden:

Det kan ikke jeg skjønne heller. Jeg pleier å lage vafler med havremel og sammalt mel, og ikke sukker i det hele tatt. (Bruker syltetøy av typen 100% bær på).
Egg er jo sunt, og hvis man begrenser fettet så er vel ikke vafler mer usunt enn at det er noe de fleste kan unne seg en gang i blant.


#12

trøtt sa for siden:

Jeg kan heller ikke skjønne at vafler eller pannekaker skal være så himla mer usunnt enn brødmat. Nå lager ikke jeg vafler da, men ungene krever pannekaker. Da bruker jeg siktet rugmel, havregryn og hvetemel. Steker i soft spesial (smør uten melk, lagd på oljer). Vil ikke tro at det er det mest usunne en kan servere.


#13

Bokormen sa for siden:

Vafler av den typen lager vi også med jevne mellomrom. :) Det har faktisk hendt at vesla har fått det til kveldsmat, til og med. :redd:Om vi får besøk midt i leggetiden til ungene, synes jeg dette er veldig ok servering, i forhold til is og kaker. ungoguansvarlig


#14

Dixie Diner sa for siden:

Du kan iallfall sløyfe det siste ordet ditt der, for du er helt motsatt. :knegg:
Jeg får litt hakeslepp av hvor lite folk kan om ernæring enkelte ganger. De blir sjokkerte av at ungene får grove vafler uten sukker som et måltid, men gi dem en skive kneippbrød så er alt strålende. Mange tør ikke gi ungene for mye egg, men det er ingenting i veien for å gi dem kneipp med syltetøy eller Prim på. Go figure.


#15

Agent Scully sa for siden:

Lettis med friske bær gir langt mere kos enn slankevafler. Jeg vet at det finnes noen helt greie kaker, noe sjokoladekaker laget på cottagecheese og litt sånn, men jeg husker ikke helt. En pudding kan også benyttes, og en lettgele.
Men jeg har ikke noe oppskrift, kanskje det ligger noe på greteroede.no.

Nei, begge deler har latterlig mye kalorier, dersom man bryr seg med å telle slikt. :sukk:
Men jeg burde kanskje ikke være så negativ. Klart sunne, grove vafler er bedre enn fete og hvite. Men min erfaring er altså at lavkarbo uten hvetemel er bedre kosemat dersom kalorireduksjon er målet.

Og lets face it: Dersom måler er vafler som smaker mest mulig kneipp, da kan man like godt la være. Det er vel det egentlige budskapet mitt.


#16

trøtt sa for siden:

Grove pannekaker smaker mye bedre enn vanlig pannekaker (igjen, vafler lager jeg ikke). Ungene merker ikke forskjell på de så at det smaker kneip er ihvertfall bare tull.


#17

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns også vafler med grovt innslag og uten sukker er mye bedre enn vafler med bare hvetemel og masse sukker og vanilje, så det er nok mye en vanesak. Ligner ikke på kneipbrød, nei. :)


#18

Irma sa for siden:

Jeg fant denne tråden da jeg googlet etter oppskrifter på vafler til Podens fødselsdag. For noen dager siden eksperimenterte jeg og laget noen veldig gode vafler, de inneholdt følgende:

skummet kulturmelk
ekstra lett melk
fin og grov sammalt hvete
litt hvetemel
raspet gulrot
havregryn
egg
vaniljesukker
lit vita flytende smør

Laget på slump. Utrolig godt! :nam:


#19

Benzo sa for siden:

Jeg lager disse vaflene på slump, ungene elsker dem og de får av og til med seg i matboksen.
3 egg
1/2 ss sukker
1 beger vaniljeyoghurt
1 gulrot fint revet
en klunk Odelia rapsolje for baking
Bjørns havegryn med kli
grovt sammalt mel
litt hvetemel
ekstra lett melk


#20

Nip sa for siden:

2 egg
2 ss Bjørkesøt/Xylitol
50g kokosolje
1,5 dl rismelk/havremelk
150 g fullkornsrismel
100 g bokhvetemel
1-2 ts kardemomme
Smelt kokosoljen og la den kjøle seg litt. Bland sammen eggeplommene, bjørkesøt og kokosoljen i en bolle. Mål opp ris/havremelk og vann. Tilsett vesken og melblandingen (fullkornsmel, bokhvete, bakepulver, kardemomme) vekselvis. Til slutt pisker du eggehvitene stive og vender den inn i deigen rett før steking.

Stekes i vaffeljern smurt kokosolje.


#21

apan sa for siden:

Vi lager akkurat disse (fra Matpakkeboka?) og de er kjempegode. Bytter ofte ut litt av hvetemelet med sammalt spelt også. De er ikke "dårlige brødvafler", de er bedre enn dem som bare er lagd av hvetemel, og vi lager aldri den gamle varianten lenger. Disse holder seg også mye lenger gode, og blir ikke som papp med en gang de ikke er ferske lenger. Pensler vaffeljernet med litt soyaolje.

Jeg synes det blir for enkelt å si at man lettere serverer sunn is eller noe slikt, for grove vafler minner faktisk i mye større grad om et måltid slik at det ligger i magen på en helt annen måte.


#22

tiddelibom sa for siden:

Apan: det er godt mulig den er hentet derfra. Tror jeg fikk oppskriften av søsteren min.
Jeg har også med stort hell både hatt raspet eple i røra - det er deilig! - og raspet gulrot (den siste med vekslende hell)


#23

apan sa for siden:

Eple kunne vi prøve ja!
Tror nok den er derfra, den er helt lik, og det står også "store egg" :knegg: .


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.