Noen som har en god vaffeloppskrift å dele med meg, som også en slanker kan spise uten å forgå av dårlig samvittighet?
Gjerne grove vafler, men da må du skrive hva slags mel du har brukt osv.
Finnes det en ok måte og erstatte fettet med?
Vafler er dårlig slankemat. Det er masse kalorier i melet og eggene, og man kommer ikke unna stekefettet.
Det er nå min erfaring når det kommer til vafler, etter å ha prøvd å snike inn noen vaffelrunder i løpet av diverse grete roede kurs. Kaker og is er mye enklere å lage sunt, for her kan man slippe lettere unna både mel, sukker og fett.
Om du teller kalorier er nok vafler dårlig slankemat ja. Men spiser man lavkarbo kan man spise en god del vafler, jo fetere jo bedre. Mine vafler på lavkarbo inneholdt bla. 9 egg, 150 gram meierismør og ett beger seterrømme, så jeg skal kanskje ikke gi så mange råd i denne tråden. :knegg:
Det var helst hvis vi skulle ha kaffegjester og et LITT sunnere alternativ enn vanlige vafler. Kan antakelig aldri bli bare sunt med vanlige vafler nei. :)
Denne oppskriften er iallefall hentet fra grethe roede sine oppskriftsbøker så den er vel litt sunnere enn vanlige vafler vil jeg tro.
[size=2][/size]
Grove vafler
[size=2][/size]
2 egg
1 ss sukker
6 dl melk
70 g sammalt hvete, grov
260 g hvetemel
1 ts bakepulver
1ts vaniljesukker
Det kan ikke jeg skjønne heller. Jeg pleier å lage vafler med havremel og sammalt mel, og ikke sukker i det hele tatt. (Bruker syltetøy av typen 100% bær på).
Egg er jo sunt, og hvis man begrenser fettet så er vel ikke vafler mer usunt enn at det er noe de fleste kan unne seg en gang i blant.
Jeg kan heller ikke skjønne at vafler eller pannekaker skal være så himla mer usunnt enn brødmat. Nå lager ikke jeg vafler da, men ungene krever pannekaker. Da bruker jeg siktet rugmel, havregryn og hvetemel. Steker i soft spesial (smør uten melk, lagd på oljer). Vil ikke tro at det er det mest usunne en kan servere.
Vafler av den typen lager vi også med jevne mellomrom. :) Det har faktisk hendt at vesla har fått det til kveldsmat, til og med. :redd:Om vi får besøk midt i leggetiden til ungene, synes jeg dette er veldig ok servering, i forhold til is og kaker. ungoguansvarlig
Du kan iallfall sløyfe det siste ordet ditt der, for du er helt motsatt. :knegg:
Jeg får litt hakeslepp av hvor lite folk kan om ernæring enkelte ganger. De blir sjokkerte av at ungene får grove vafler uten sukker som et måltid, men gi dem en skive kneippbrød så er alt strålende. Mange tør ikke gi ungene for mye egg, men det er ingenting i veien for å gi dem kneipp med syltetøy eller Prim på. Go figure.
Lettis med friske bær gir langt mere kos enn slankevafler. Jeg vet at det finnes noen helt greie kaker, noe sjokoladekaker laget på cottagecheese og litt sånn, men jeg husker ikke helt. En pudding kan også benyttes, og en lettgele.
Men jeg har ikke noe oppskrift, kanskje det ligger noe på greteroede.no.
Nei, begge deler har latterlig mye kalorier, dersom man bryr seg med å telle slikt. :sukk:
Men jeg burde kanskje ikke være så negativ. Klart sunne, grove vafler er bedre enn fete og hvite. Men min erfaring er altså at lavkarbo uten hvetemel er bedre kosemat dersom kalorireduksjon er målet.
Og lets face it: Dersom måler er vafler som smaker mest mulig kneipp, da kan man like godt la være. Det er vel det egentlige budskapet mitt.
Grove pannekaker smaker mye bedre enn vanlig pannekaker (igjen, vafler lager jeg ikke). Ungene merker ikke forskjell på de så at det smaker kneip er ihvertfall bare tull.
Jeg syns også vafler med grovt innslag og uten sukker er mye bedre enn vafler med bare hvetemel og masse sukker og vanilje, så det er nok mye en vanesak. Ligner ikke på kneipbrød, nei. :)
Jeg fant denne tråden da jeg googlet etter oppskrifter på vafler til Podens fødselsdag. For noen dager siden eksperimenterte jeg og laget noen veldig gode vafler, de inneholdt følgende:
skummet kulturmelk
ekstra lett melk
fin og grov sammalt hvete
litt hvetemel
raspet gulrot
havregryn
egg
vaniljesukker
lit vita flytende smør
Jeg lager disse vaflene på slump, ungene elsker dem og de får av og til med seg i matboksen.
3 egg
1/2 ss sukker
1 beger vaniljeyoghurt
1 gulrot fint revet
en klunk Odelia rapsolje for baking
Bjørns havegryn med kli
grovt sammalt mel
litt hvetemel
ekstra lett melk
2 egg
2 ss Bjørkesøt/Xylitol
50g kokosolje
1,5 dl rismelk/havremelk
150 g fullkornsrismel
100 g bokhvetemel
1-2 ts kardemomme
Smelt kokosoljen og la den kjøle seg litt. Bland sammen eggeplommene, bjørkesøt og kokosoljen i en bolle. Mål opp ris/havremelk og vann. Tilsett vesken og melblandingen (fullkornsmel, bokhvete, bakepulver, kardemomme) vekselvis. Til slutt pisker du eggehvitene stive og vender den inn i deigen rett før steking.
Vi lager akkurat disse (fra Matpakkeboka?) og de er kjempegode. Bytter ofte ut litt av hvetemelet med sammalt spelt også. De er ikke "dårlige brødvafler", de er bedre enn dem som bare er lagd av hvetemel, og vi lager aldri den gamle varianten lenger. Disse holder seg også mye lenger gode, og blir ikke som papp med en gang de ikke er ferske lenger. Pensler vaffeljernet med litt soyaolje.
Jeg synes det blir for enkelt å si at man lettere serverer sunn is eller noe slikt, for grove vafler minner faktisk i mye større grad om et måltid slik at det ligger i magen på en helt annen måte.
Apan: det er godt mulig den er hentet derfra. Tror jeg fikk oppskriften av søsteren min.
Jeg har også med stort hell både hatt raspet eple i røra - det er deilig! - og raspet gulrot (den siste med vekslende hell)