Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tipsetråd: Høst og tid for løk. Fine samplantinger

#1

Harriet Vane sa for siden:

Ingen ting er mer stusslig enn avblomstrete tulipaner som står som sørgelige grønne pinner med gule blader. Da bør man ha noen stauder eller noe annet gøy rundt dem så man ikke ser sørgelighetene. Ved samplantinger trenger man heller ikke å ha så mange løk.

Her er noen samplantinger jeg liker:

Ugressets mareritt: Lungeurt og tulipaner:

Tulipaner og forglemmegei:

Hosta og allium:

Her tas alliumfargen opp av rhododendronen bak, det er jo fantastisk.

Lungeurt (pulmonaria) kan jeg ikke få rost nok. For en super plante! Den begynner å blomstre ektremt tidlig og blomstrer veldig lenge. Bier og humler elsker den og den har et bladverk som ikke skjemmer bedet når blomstene er avblomstret. Den kan deles og fyller godt opp.


#2

m^2 sa for siden:

Til det lille bedet mitt har jeg bestilt meg en kombinasjon av lilla og oransje løk i år, i tillegg til allium av forskjellige høyder og litt forskjellig blomstringstid. Litt forskjellige typer tulipaner og litt forskjellig blomstringstid, men i disse-ish fargene

I tillegg har jeg fått noen mørke lilla som muligens kommer innen tulipanene har blomstret fra seg.

Under for å få litt volum "i bånn" som du skriver om, kommer bladverk fra grønn og hvit-bladet Hosta, og rødbladete alunrot. Jeg håper hvertfall de kommer igang da, det er planen.



#4

Observatøren sa for siden:

Lungeurt var et nytt bekjentskap.

Skal etablere et nytt bed utenfor inngangspartiet, det passet veldig fint med denne tråden. Hvor stor avstand bør jeg beregne? Noen som kan tegne og forklare plantingsavstand?


#5

m^2 sa for siden:

Lungeurt er kjempefint! Litt sånn "grov" av utseende på nært hold, men fantastisk farge.
Dessverre passer det skikkelig dårlig med "sommerfargetonene" i blomsterbedet mitt, ellers hadde det vært på plass pronto.


#6

m^2 sa for siden:

Til hva da? Veggen? Er det drenert? Skygger inngangspartiet for plantene?


#7

Observatøren sa for siden:

Det er på nord og østsiden av huset, akkurat på hjørnet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.