frukt sa for siden:
Jeg har fått veldig lyst på sushi i det siste, og har lyst til å lage selv. Tips og råd mottas med takk!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
frukt sa for siden:
Jeg har fått veldig lyst på sushi i det siste, og har lyst til å lage selv. Tips og råd mottas med takk!
Guttemammis sa for siden:
Samme her, følger med i tråden.😆
Timar sa for siden:
Vi kjøpte et startkit første gangen. Der var det makimatter, rullematter, sushiris, sushieddik og sikkert noe wasabi og syltet ingefær. Det var greit første gangen, men nå kjøper vi produktene hver for seg i butikken, det er nok billigere.
Foreløpig har vi bare laget med laks, kjøper salmalaks eller lignende god fisk. Jeg tenker stadig at jeg skal stikke innom en fiskebutikk og kjøpe kveite og smørfisk og sånne gode fisker, men har ikke kommet så langt.
Isbjørn sa for siden:
Jeg fylte med laks, avakado og pyntet med jordbærskive oppå rullen. Nam!
Isbjørn sa for siden:
Lurt med scampi som er ferdig kokt, og frosset.
Isbjørn sa for siden:
Se ellers på youtube :)
Dixie Diner sa for siden:
Jeg får aldri til risen skikkelig, så jeg har sluttet å lage selv. :mumle:
Men jeg har laget endel sushi før da, og bestiller det mye ute. Da bruker vi avokado og agurk inni. Det er kanongodt, jeg forspiser meg alltid!
Bestiller jeg det ute har jeg alltid edamame til, elsker salte edamamebønner, samt jalapenosaus (som de har på Sabi). Avokado- og agurkmaki anbefales altså.
frukt sa for siden:
Tak for tips alle sammen. :blomst:
Jeg har kjøpt noriflak, matte, ris og ingefær. Soyasaus og wasabi hadde jeg allerede. Avocado spiser vi mye av her i huset så det er jeg også. Nå trenger jeg bare agurk og fisk. Kan man bruke frossen fisk, eller er det best med fersk?
Smørfisk? :blånn:
Pappalille sa for siden:
Det som kalles smørfisk og brukes i sushi er egentlig en annen fisketype; Escolar. Vær klar over at dette er en fisk det advares mot å spise rå, den inneholder en fettype som kan gi veldig ubehagelige bieffekter om den spises rå. Det er en fisketype som bør varmebehandles.
frukt sa for siden:
Aldri hørt om. Men da tror jeg at jeg står over den. Takk for info. :blomst:
Timar sa for siden:
Oi, det visste jeg ikke. Jeg har fått smørfisk servert på flere sushisteder. Kan man anta at de vet hvordan man behandler den da, eller?
Palmen sa for siden:
Smørfisk var veldig "in" på sushisteder for 8-10 år siden, men jeg trodde de fleste hadde sluttet med den nå. Siden det er i rå tilstand den kan gi diaré tviler jeg på at sushisjappene behandler den riktig.
Timar sa for siden:
Takk for svar :)
Hvilke hvite fisker bruker dere til hjemmelaget sushi?
Turban Smukk sa for siden:
Smørfisk er dessuten ikke noe godt.
Apple sa for siden:
Jeg har også hørt advarsler om smørfisk. Trodde ikke man brukte det lenger. Ellers har jeg ikke så mye å bidra med. :humre:
Hyacinth sa for siden:
Noterer meg at de edamamebønner på Sabi, men jeg har lett etter det i et helt år i butikken! Hvor i alle dager selger de sånt? Jeg har virkelig lett.
frukt sa for siden:
Her var det mye godt sushikai.wordpress.com/page/2/
Fra Wikipedia:
Normalt selges sushi i Norge med smørfisk (escolar), kamskjell, laks, scampi (kokt), krabbe (kokt), crabsticks, tunfisk og kveite, men kan serveres med det meste av sjømat, som for eksempel ål og blekksprut.
Også bør man fryse fisken i 5 døgn med mindre det er norsk oppdrettsfisk har jeg funnet ut.
frukt sa for siden:
Har du prøvd Phan Thai i Gjesdalveien 23? Husker min mor kjøpte tørkede reker til vårruller der en gang.
Hyacinth sa for siden:
Nei, det har jeg aldri hørt om. Skal sjekkes!
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har kjøpt på den asiatiske på Lagårdsveien, på Norvina og på den tyrkiske ved Coop Xtra i Sandnes. Frosne. Synes ikke de er i nærheten like gode som Sabi sine, får det ikke til!! Sabi sine er helt hinsides gode, nesten det beste med hele sushimåltidet. Og du MÅ dyppe dem i jalapenosausen der. De glemte å legge nedi jalapenosaus til meg en gang, da kjørte jeg tilbake for å hente den, for jeg klarte ikke å spise det uten, er helt avhengig (den er ikke sterk, bare dritgod).
Hyacinth sa for siden:
Må bestille det. Men hører det til en meny? Eller bare sier du at du skal ha edamamebønner?
Dixie Diner sa for siden:
Det er siderett, så du kan ta det ved siden av det andre du bestiller (eller alene, selvsagt). De er kjempegode og salte, beste jeg har smakt. De kommer i belgen, så pleier jeg å dyppe belgen i jalapenosausen og suge dem ut. HÅHÅ, fikk lyst på!
Balanse sa for siden:
Jeg er så lett påvirkelig. Sitter her med sushi- og efamerbønner som jeg ikke forstår hvordan man skal spise? Dere spiser ikke skallet?
millact sa for siden:
Nei, det kastes. Kos deg!
Dixie Diner sa for siden:
Efamerbønner. :knegg:
Balanse sa for siden:
:knegg:
Kunne ikke bry meg om stavefeil når det hastet å spise godsakene, vel. Takk for veiledning!
Skulle jeg spist de spiselige delene av skallet også, eller er det bare meningen å suge ut bønnene?
:novise:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg bare suger ut selve bønnene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.