Tomat skal ikke oppbevares i kjøleskapet. Agurk skal ikke oppbevares med tomat, og kan oppbevares i kjøleskapet. Frukt pleier jeg ¨å ha på kjøkkenbenken. Ellers har jeg det meste i kjøleskapet, men grønnsakene blir fort dvaske og dårlige, så noe galt gjør jeg...
Har lurt på det noen ganer jeg også. Bananer f.eks., hva er ideell oppbevaringstemperatur for dem? Er fortsatt veldig varmt her, og selv om vi har air condition blir de fort varme når de ligger på benken eller i en skål. Burde de heller ligget i kjøleskapet? Synes de blir fort stygge da også.
Frukt oppbevarer vi stort sett framme i bolle på benken. Vi spiser så mye av den at den ikke rekker å bli ødelagt. Når det gjelder grønnsaker, så er det verre. Tomater oppbevarer vi framme. har også begynt å ha gulrøttene framme (men jeg er gulrotoman, så de rekker heller ikke å bli ødelagte hos oss). Det som imidlertid ofte blir ødelagt her er salat og slikt. Hvordan oppbevarer man denne best? :undrer:
Siden jeg er Tupperdame, oppbevarer jeg grønnsaker i bokser med riller nederst, slik at kondensen renner unna grønnsakene. Salaten oppbevarer jeg i en boks med rist, etter å ha brukt salatslynge. Frukt ligger i et fat på kjøkkenbenken. Agurken ligger i en boks for seg. Tomater ligger på benken. Tomater skal ha en temperatur på rundt 12-14 grader. Bananer skal oppbevares i omtrent samme temperatur, men helst ikke sammen med epler og appelsiner, for de avgir en gass som fremskynder modningsprosessen. Løk skal oppbevares i rundt 8-12 grader, dvs ikke i kjøleskap, for den får lett frostskader, blir myk og vassen. Poteter skal oppbevares mørkt og rundt samme temperatur som løken.
Som Amylin bruker jeg Tupper med riller og rist til grønnsakene og frukten, men stort sett har jeg alt i kjøleskapet.
Poteter i en boks, gulrøtter i en, løk i en boks i en skuff for seg. Epler i en boks osv.... Tom tomatene har jeg i kjøleskapet, da modner de ikke så fort.
Bananer ligger i kjøkkenskapet.
Kaster lite.....
Signerer de over som sverger til Tupperware. Tupper har noen firkantede bokser i forskjellige størrelser, som er beregnet på oppbevaring av frukt og grønt. De er geniale. Ellers synes jeg salatslynge er et must (vi spiser mye salat). :nikker:
Jeg trenger en mer inngående forklaring på hvilken frukt som kan ligge med hvilken. Jeg har også apartheid i fruktfatet, fordi jeg ikke husker hvilke som ikke kan være sammen. Men det er jo så pent med blandede fruktfat...
Banan skal IKKE på en kaldere plass en +12 grader ;)
Epler bør ikke oppbevarer ilag med annet frukt i skål da de lager stygge merker på annen frukt...
Grønnsaker bør oppbevares kaldt men ikke kjøleskap kaldt, som oftest er det litt varmer nederst i kjøleskapet i de skuffene en øverst!!
Har man en kjeller som er litt kjølig så er det fin plass for potet og grønnsaker.
De liker mørkeplasser.
Det jeg hukser i farta. Lært av min pappa som jobbet 14 år på "frukt avd" på kjeldsberg ;)
Epler - Kan oppbevares i kjøleskap.
Pærer - kan oppbevares i kjøleskap.
Bananer - kan ikke oppbevares i kjøleskap, men helst litt kjøligere enn romtemperatur.
Tomater - kan oppbevares i kjøleskap, men får frostskader og blir vasne og myke. Skal ideellt oppbevares i en temperatur på rundt 12-14 grader.
Salat - oppbevares i kjøleskap, helst ikke i plast. Bør vaskes og tørkes grundig. Bruk gjerne salatslynge og crisper selett fra TW. (TW forhandleren slår til.)
Agurk- kan oppbevares i kjøleskap, men har erfaring at det kun gjelder hvis den ligger i Fridge smart fra TW, og det er ikke sagt fordi jeg selger. Kors på halsen. Den skal ha en temperatur på 8-12 grader og helst ikke oppbevares med andre grønnsaker eller frukt. Årsak: Agurk inneholder omtrent bare vann og gjør alt annet vått.
Poteter - kjølig og mørkt, men helst ikke så kaldt som i et kjøleskap. I for varmt og lyst blir potetene grønne og får roer, og det er ikke bra å spise det grønne på en potet. Bør egentlig oppbevares i en kjellerbod med en lavere temperatur enn på et kjøkken.
Blomkål - oppbevares kjølig og ikke i tett plast. Tåler ikke for mye fuktighet, men kan holde lenge om du unngår å pakke den inn i plastpose.
Brokkoli - oppbevares kjølig og tørt. Samme som med blomkålen. Unngå plastposer og har du ikke Fridge smart fra TW, oppbevarer den i kjøleskap uten emballasje.
Gulrøtter - kjølig og tørt, helst i noe lufttett som ikke er en plastpose.
Squash - kjølig, men ikke med andre grønnsaker med lukt.
Løk - mørkt og i en temperatur på rundt 8-12 grader. Ikke i kjøleskap, for den blir vassen og myk. Det er tegn på frostskader. Helst ikke i plast heller.
Hvitløk - samme som med løken. Ikke i kjøleskapet. Den har det bedre på kjøkkenbenken eller når den henger på veggen på kjøkkenet.
Om du har en litt umoden avakado, legg den i en plastpose sammen med pære, eple og en appelsin på kjøkkenbenken natta over. Det hjelper modningsprosessen. All frukt som ligger på fruktfat i romtemperatur har godt av å komme inn i kjøleskapet om natta. Epler, pærer og appelsin i samme rom som avskårne blomster gjør at blomstene visner fortere.