Du kan ikke akkurat fryse det ned, men raspeballer faller i samme katergori for meg. Det er skikkelig godt, deilig kraftkost på en høstsøndag.
Gryterett med bog/høyrygg, mye løk og paprika/tomat-basert kraft er kjempegodt. Bankekjøtt er en annen klassiker som jeg sjelden lager, men som foreldrene mine er gode på. De bruner storfekjøtt, saus lages med litt rugmel oppi for spesielt syrlig smak, laubærblad må med, kokes en evighet for å bli så mørt som mulig.
Kom på en til fra svigermor:
Ferskkjøtt og suppe. Først kokes oksekjøtt med bein lenge med masse rotgrønnsaker og kål. Så spiser man suppe av dette, og etterpå tar man opp kjøttet og spiser dette med kokte poteter og en sursøt saus. Dette er skikkelig godt, og skikkelig gammaldags. Den sursøte sausen mener jeg er laget med maisennajevning av kraft med søt rød saft og eddik for å syrne, men helt sikker er jeg ikke siden jeg ikke har laget den selv noen gang.
Her går det mye kjøttsupper og viltgryter på denne tida.
Vi lager av og til så mye at et par posjoner havner i fryseren, men stort sett spiser vi det samme et par dager når vi lager slik mat.
I morgen skal vi ha fårikål. Og mandag tipper jeg. ;)
Kanskje litt på sidelinjen, men jeg er klar for "høstmat" (til tross for sommerværet!). Lapskaus (ble laget denne uken), fårikål, lammefrikassé (det har jeg på planen selv nå), biff stroganoff, komle og kyllingsuppe.