Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tradisjonsmat

#1

Serafin sa for siden:

Hver høst får jeg litt dilla på "tradisjonsmat", og akkurat nå holder jeg på å koke kjøttsuppe av svineknoke og en huag med rotgrønnsaker.

Men hva annet går i denne kategorien? Som man kan koke masse av, og ha liggende i fryseren?


#2

Floksa sa for siden:

Lapskaus.
Sodd
Jeg koker suppe på alt mulig rart, men det blir aldri nok igjen til å fryse :knegg:
Evt koke grønnsaker og fryse med kraft.


#3

Erica sa for siden:

For meg er det særlig fårikål og bacalao som er i den kategorien.


#4

Syrinx sa for siden:

Kjøttkaker i brunsaus og ertestuing/kålstuing til.


#5

Syrinx sa for siden:

Lys lapskaus på salt fårekjøtt


#6

løve70 sa for siden:

Kjøttsuppe. Du kan koke kraft og fryse ned vil jeg tro


#7

Kaprifol sa for siden:

Du kan ikke akkurat fryse det ned, men raspeballer faller i samme katergori for meg. Det er skikkelig godt, deilig kraftkost på en høstsøndag.

Gryterett med bog/høyrygg, mye løk og paprika/tomat-basert kraft er kjempegodt. Bankekjøtt er en annen klassiker som jeg sjelden lager, men som foreldrene mine er gode på. De bruner storfekjøtt, saus lages med litt rugmel oppi for spesielt syrlig smak, laubærblad må med, kokes en evighet for å bli så mørt som mulig.


#8

Palmen sa for siden:

Jeg tenker på oksebog med bein som det er kokt kraft på, og god kjøttsuppe som jeg lar putre en halv dag. :nam:


#9

Kaprifol sa for siden:

Kom på en til fra svigermor:
Ferskkjøtt og suppe. Først kokes oksekjøtt med bein lenge med masse rotgrønnsaker og kål. Så spiser man suppe av dette, og etterpå tar man opp kjøttet og spiser dette med kokte poteter og en sursøt saus. Dette er skikkelig godt, og skikkelig gammaldags. Den sursøte sausen mener jeg er laget med maisennajevning av kraft med søt rød saft og eddik for å syrne, men helt sikker er jeg ikke siden jeg ikke har laget den selv noen gang.


#10

Libra sa for siden:

Vi bruker ferskkjøtt, potet, gulrot og løksaus.


#11

Martis sa for siden:

Salt kjøtt og ertesuppe. Helst salt lammekjøtt.


#12

Mjau sa for siden:

Her går det mye kjøttsupper og viltgryter på denne tida.
Vi lager av og til så mye at et par posjoner havner i fryseren, men stort sett spiser vi det samme et par dager når vi lager slik mat.
I morgen skal vi ha fårikål. Og mandag tipper jeg. ;)


#13

Niobe sa for siden:

Kanskje litt på sidelinjen, men jeg er klar for "høstmat" (til tross for sommerværet!). Lapskaus (ble laget denne uken), fårikål, lammefrikassé (det har jeg på planen selv nå), biff stroganoff, komle og kyllingsuppe.


#14

millact sa for siden:

Laget nydelig lapskaus forrige helg. Denne helgen er det fårikål. Kjøttkaker skal jeg og lage mye oftere fremover, er jo så lettvint og godt!


#15

-ea- sa for siden:

Frysemat: Fiskegrateng.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.