Anda sa for siden:
Baker til bursdag, kommer glutenallergiker.
Ser plutselig at det er spor av gluten i den (billige :mumle:) kokesjokoladen vi har til glasur. Går det?
(Barnets foreldre får jeg ikke tak i nå.)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Anda sa for siden:
Baker til bursdag, kommer glutenallergiker.
Ser plutselig at det er spor av gluten i den (billige :mumle:) kokesjokoladen vi har til glasur. Går det?
(Barnets foreldre får jeg ikke tak i nå.)
Pia sa for siden:
Det går bra. Betyr bare at den er laget på fabrikk der gluten også bearbeides.
Anda sa for siden:
Flott, Pia, da dekker jeg hele kaka!
Addison sa for siden:
Har gjesten cøliaki? Noen med den sykdommen tåler "spor av", andre ikke, Ville sjekket med foreldrene.
Kanina sa for siden:
Hvis barnet ikke tåler "spor av", ville nok foreldrene allerede ha gitt beskjed om det, evt ville de heller foretrukket å sende med noe de vet er trygt hjemmefra. Ved "spor av" er det snakk om mikroskopiske mengder altså, ikke spor av som i "en smule dra brødfjøla".
Taien sa for siden:
Men opplys foreldrene om det når de leverer til bursdag (hvis de gjør det). Ikke alle kommer på å spesifisere allergien ytterligere, så det kan være barnet tåler spor av gluten, men det er også mulighet for at det ikke tåler det.
Anda sa for siden:
Har fått beskjed av foreldrene nå- alt ok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.