Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster - kokesjokolade m spor av gluten

#1

Anda sa for siden:

Baker til bursdag, kommer glutenallergiker.

Ser plutselig at det er spor av gluten i den (billige :mumle:) kokesjokoladen vi har til glasur. Går det?

(Barnets foreldre får jeg ikke tak i nå.)


#2

Pia sa for siden:

Det går bra. Betyr bare at den er laget på fabrikk der gluten også bearbeides.


#3

Anda sa for siden:

Flott, Pia, da dekker jeg hele kaka!


#4

Addison sa for siden:

Har gjesten cøliaki? Noen med den sykdommen tåler "spor av", andre ikke, Ville sjekket med foreldrene.


#5

Kanina sa for siden:

Hvis barnet ikke tåler "spor av", ville nok foreldrene allerede ha gitt beskjed om det, evt ville de heller foretrukket å sende med noe de vet er trygt hjemmefra. Ved "spor av" er det snakk om mikroskopiske mengder altså, ikke spor av som i "en smule dra brødfjøla".


#6

Taien sa for siden:

Men opplys foreldrene om det når de leverer til bursdag (hvis de gjør det). Ikke alle kommer på å spesifisere allergien ytterligere, så det kan være barnet tåler spor av gluten, men det er også mulighet for at det ikke tåler det.


#7

Anda sa for siden:

Har fått beskjed av foreldrene nå- alt ok.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.