Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frokostforslag?

#1

ingling sa for siden:

Av ymse årsaker må jeg visst variere frokosten min litt bort fra kun havregrøt i varm eller kald form. Legg til at jeg ikke skal ha gluten, sukker og gjær, og utvalget innsnevres litt. Egg går, men ikke hver dag, og det brukes gjerne til lunsj. Laktosefri yoghurt funker, men metter jo ikke så enormt i seg selv. Og ja, det bør helst kunne lages kvelden før eller veldig kjapt. Forslag?


#2

Kanina sa for siden:

Scones med glutenfritt mel. Det går kanskje an å røre sammen deigen kvelden i forveien og sette i kjøleskapet? Stekes i 10 min på høy varme i ovnen.

Glutenfri frokostblanding med melkefri yoghurt

Gluten- og melekfrie pannekaker (røra lagd kvelden i forveien)

Stekte, kokte poteter (rester fra middag, f.eks.) og evt bacon, eller tomatbønner


#3

Cuyahoga sa for siden:

Jeg synes smoothie med avokado og mango (og limekesam, litt juice og lime) metter, men jeg vet ikke om du synes det går kjapt nok?

Det er vel en del sånne hjemmelagde knekkebrød som er innafor spekken din? F. eks sesamknekkebrød fra Trines matblogg? Jeg synes de er gode uten pålegg også, og funker med egg, laks, avokado og sånt.

Laksesalat med mango og avokado, som du lager kvelden før?



#5

Matilda sa for siden:

Avokado og tomatsalat (eller skiver) med fetaost, evt servert på egnet brød/knekkebrød. :nam:


#6

Dragen sa for siden:

Jeg liker godt Lena Beatrices rundstykker, med laks og eggerøre. Tar litt tid, men du må jo ha frokost i helgen også.

Hva med å lage ferdig grov vaffelrøre om kvelden og så lage vafler om morgenen?

Hos meg spises det ofte middagsrester til frokost.


#7

Pingis sa for siden:

Jeg spiser yoghurt med hjemmelaga granola hver morgen. Granolaen har mye nøtter og frø, så i dag holdt den meg gående i seks timer.


#8

apan sa for siden:

Jeg spiser knekkebrød med makrell i tomat nesten hver morgen, glutenfrie knekkebrød finnes regner jeg med?


#9

Hyacinth sa for siden:

Digresjon, men går det an å lage scones-deig dagen før?


#10

Kanina sa for siden:

Kanskje jeg rett og slett må prøve. Pakke den godt inn med plastfolie, så klart.


#11

ingling sa for siden:

Takk for forslag! Baking er litt utfordrende om dagen, men når jeg får tid er det absolutt aktuelt. En går litt tom for ideer av og til når det blir så mange begrensninger, så flott med nye forslag. De fleste ferdige glutenfrie knekkebrød er fulle av stivelse og sukker og tøys, men jeg har snopet dyre på Bakefri og har også funnet noen fra Cornells, så det er en mulighet. Steike vafler om morgenen utgår, men vi bruker det en del til lunsj i helgene og som brøderstatning til kresentreåringen, så det hender jeg lager om kvelden. Glutenfrie frokostblandinger er også sukkertunge, men lage selv er jo ganske lett. Jeg lar meg inspirere!


#12

Kanina sa for siden:

Jeg kjøper glutenfrie lavkarboknekkebrød på min lokale rema, merket er Brisk. Veldig gode. F.eks med avocado på.


#13

Hot Lips sa for siden:

Google sier ja: dinmat.no/Scones-0 Jeg gjør det ofte med pinnebrøddeig, funker fint. :jupp:


#14

Joika sa for siden:

Hva med kesam/cottage cheese med bær og litt akasiehonning? Eller en smoothie??


#15

ingling sa for siden:

Ja, de ser gode ut. Men det er et eller annet i jeg ikke tåler, husker ikke i farten men tror det er hasselnøtter?


#16

ingling sa for siden:

Har noen en god oppskrift på glutenfrie scones, tro?


#17

Snuppa sa for siden:

Jeg lager smoothies i diverse utgaver.


#18

Hot Lips sa for siden:

Scones

Denne oppskriften er ofte redningen når brødet er tørt og kjipt, og matlysten laber. Disse lages på 20 minutter, og serveres helst varme. Veldig gode med brunost på, og en kopp kaffe til.

Til 6-7 scones:

4,5 dl glutenfritt mel (jeg bruker 4 dl Lailas Blå og 0,5 dl mørk melblanding fra Schär)
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 – 1 ts salt
2 dl melk
50 g smeltet smør
Framgangsmåte:

Sett ovnen på 220 grader

Bland det tørre, tilsett smør og melk og rør sammen. La deigen svelle et minutt eller to, den skal være som tjukk grøt. Bruk to spiseskjeer, og sett klumper av deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Klem dem litt flate, ca tre cm.

Stekes i 10-12 minutter, til de er gyldne.


#19

ingling sa for siden:

Tusen takk! Og for oppskrift på scones også! Skal testes ut! Får en kjøpt Laila-mel i Norge? Kan kanskje bruke jyttemel?


#20

nokon sa for siden:

Eg har ei eg har fått av deg.


#21

ingling sa for siden:

Hihi, der kan du se. Joda, de er gode de, men de er mer "snop" enn hverdagskost.


#22

nokon sa for siden:

Ja, det er sant. Det er eg einig i. Men dei eg har i fryseboksen nå, er utan snopeeffekter, ein kan jo putte mykje rart i dei.


#23

ingling sa for siden:

Ja, absolutt.


#24

Hot Lips sa for siden:

Nei, Laila-mel får du bare i Sverige. Erstattes lettest 1:1 med Semper. Du kan jo gjøre disse sconesene så grove du vil, med grovere mel og div frø.

Så forresten at Synnøve (Finden) har kommet med en ny, glutenfri Granola nå.


#25

ingling sa for siden:

OK, takk skal du ha! Ferdig Granola pleier å være stappfullt av sukker, så det funker nok dårlig. Ofte hasselnøtter eller valnøtter i også, og det går ikke. Må bare få kjøpt inn ymse og lage selv, tenker jeg.


#26

Hot Lips sa for siden:

Ikke nøtter i denne, men det er mørk sjokolade og appelsin, så det spørs om ikke du må lage selv, ja.


#27

Pingis sa for siden:

Jeg pleier å ta utgangspunkt i denne fra Trines matblogg. Men det er jo bare å kutte/bytte ut i vilden sky, både når det gjelder nøtter og frø og søtning og alskens.


#28

ingling sa for siden:

Jeg har pleid å lage selv uten noe søtning, bare rister frø og gryn i ovn eller steikepanne, funker som bare det. Det er visst bare litt vanskelig å få handlet inn råvarer og rekke å gjøre det innimellom alt akkurat nå, men jeg kommer vel dit. Hva er godt i stedet for havregryn, tro?


#29

Hot Lips sa for siden:

Bokhveteflak, kanskje?


#30

nokon sa for siden:

Dei synest eg er litt beiske i smaken viss du ikkje vatner dei godt ut og skyller dei. Dei er gode i grøt, for då kan dei skyllast godt først. Men ikkje så godt egna som musli/havregryn.



#32

Kanina sa for siden:

Quinoa-flak er også godt i frokostblanding.


#33

Novla sa for siden:

Chiapudding laget med mandelmelk eller kokosmelk, evt. søtning du tåler (jeg liker lønnesirup, men det går kanskje heller ikke om du ikke skal ha sukker?) og frukt/bær etter smak.

Jeg lager opp en stor porsjon av selve "puddingen" for flere dager, og så tilsetter jeg frisk frukt eller bær når jeg skal spise.

Denne er f.eks. veldig god (jeg liker å ha i en skvis sitron/lime for å balansere sødmen). Denne er også nydelig.


#34

Stellebord sa for siden:

Sjekk bloggen Greenkitchenstories! Kjempemange fine oppskrifter der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.