Litt avhengig av hva du har tenkt å pynte, men der er det en del jeg tviler på du vil bruke med det første. Men sprøyteposene er jo gode å ha. Instruksjonbok er jo også ok, men du finner jo alt sånt lett på nett.
Posene og de mest basic tippene er nyttige, og Wilton er førsteklasses kvalitet. Fargene er også kjekt å ha. Utover det er jeg enig i at du nok får mer enn du trenger, så om detcercet godt kjøp avhenger mye av prisen.
Du får i alle fall det meste av det du trenger i det settet der. Det er sjelden jeg bruker noe utover slikt utstyr når jeg pynter mine kaker.
I første omgang er eg ute etter sprøyteposar og rød og blå farge, til snart-toåringen som er heilt hekta på brannbilar. Og bare det koster jo såpass laust. Men så har eg eigentleg aldri laga noko fænsi kake før, så eg veit ikkje heilt kva eg treng og kva eg skal bruke resten av greiene til. :sparke:
Blomsternål brukes til å modellere blomster på. Koblere kan være greit å ha, mellom posen og tip'en, men jeg bare klipper enden av engangsposene og stapper tip'en nedi...
Jeg kan i grunnen ikke se noe annet enn evt. fargene og posene som kan duge til brannbiler der? Usikker på hvordan du har tenkt å lage brannbil, men jeg tror du trenger andre tip'er hvis den skal sprøytes på?
Eg må innrømme at eg er litt usikker sjølv. :knegg:
:novise:
Eg tenkte kanskje å lage ei langpannekake og skjære ho i tre og stable dei tre delane oppå kvarandre (med krem i mellom?). Og så dekorere med eit eller anna raudt. Og lage litt figurar, stiger og detaljar av eit eller anna slikt som ein bruker til sånt. :vetikke:
Ah, då gidder eg ikkje kjøpe det. Eg aner ikkje kva ein treng og ikkje, eg. Flaks at eg spurde. Kva er enklast for ein nybegynnar av MMF og sukkerpasta?
Jeg synes det er veldig enkelt å lage MMF og farge den selv. Men det er jo utvilsomt enklere å kjøpe noe ferdig.
MMF lages slik:
200 g marshmallows
2 ss vann
2 ss nøytral olje
ca 300 g melis
Smelt marshmallowsene i micro, eller i vannbad med vannet. Rør inn oljen, og rør og kna inn melis til konsistensen er som fast marsipan. Om den skal farges er det lettest å gjøre før all melisen er knadd inn, for da er det tyngre å blande. Bruk gjerne plasthansker om du skal kna inn farge. Del den i mindre porsjoner om du skal farge i forskjellige farger. Pakkes inn i plast og oppbevares i romtemperatur til den skal brukes. Holder seg lenge. Om den er hard når du skal bruke den, så varm den bittelitt i mikro.
Takk! Det høyrest jo enkelt ut! Du bruker sånne vanlege store poser med marshmallows frå godtehylla? Eller er det sånne boksar med krem-aktig marshmallows, som står ved bakevarene som skal brukast?
Å kjevle det når klokka har passert leggetid, det er et HERK!
Lover meg selv "ALDRI IGJEN" også tenker jeg et halvt år senere "hmm, mmf er jo greit..." Det er nemlig 6 mnd mellom bursdagene til ungene...
Jeg har forørvig laget ikke mindre enn tre brannbilkaker tror jeg, av sjokoladekake stablet (og litt rom mellom så det skiller mellom førerhus og resten, men slik er jo ikke norske brannbiler, så det kan du spare deg. Det var bare slik på oppskriften jeg fulgte) Jeg dekket med smørkrem. Det går masse rødt i det....
MMF tåler mye mer enn marsipan, så det er lettere å legge på. Det revner ikke like lett. Men du kan jo dekke selve brannbilen med farget krem, og så lage "stæsjet" i MMF. Mine barn foretrekker kakene uten MMF-lokk, for det blir for mye av det. Og jeg er enig.
Det er ikke det å kjevle den som har vært problemet i seg selv, men å få det GLATT og at det ikke klisset eller satte seg fast i underlaget og ehh og ja og bla