Gutten ønsker seg sjokoladekake i grønn fotballbaneforkledning på bursdagen sin. Jeg kjenner til kokostrikset, men liker knapt kokos selv - og neppe de små gjestene. Funker det med vanlig sjokoladeglasur under og så et lag med eggehviteglasur farget med grønn konditorfarge, tro? Hvilken grønnfarge gir best resultat - cacas eller vanlig?
Det finnes vel sånn ferdig sett, ja. Du kan jo også lage krem med hvit sjokolade, og farge den? Uansett, så er Wilton sine farger mye bedre enn sånn vanlig konditorfarge på flaske, særlig når du skal farge såpass mye.
Aha! Ingenting hadde jo vært bedre for en doven mor. (Og så funderer jeg på å lage mål av smeltet hvit sjokolade, men har en følelse av at det blir med tanken. :knegg: )
Wiltonfarge og Betty crocker vanilla frosting. (Fås kjøpt på butikker av typen Meny.) Veldig godt til en litt mørk sjokoladekake, eller lys sjokoladekake, eller vaniljekake. Eller hvasomhelst. :jupp:
Man står der kl 23 om kvelden før selskapet og oppdager at den grønne konditor fargen man kjøpte på butikken er sporløst borte. I skapet finner man grønne pyntekuler. Disse hiver man oppi smørkremen og blander godt til kulene knuses. Vips, så har man knallgrønn gressmatte uten mye styr. Målene laget jeg av sånne lakrisstenger de selger i butikkene. Sjokolade fotballer fra Nille og seigmenn med tannpirkere i slik at de står. Vips en strålende kake klar til selskap. : puster lettet ut over å ha bestått fotballkake prøven:
I år derimot ingen kake, kun banan og sjokolade muffins uten topping og kanelsnurrer. Det falt absolutt i smak. Godt og lettvindt for mor.
Ja, det var også et godt forslag - men dessverre har jeg lovt bort sjokoladekake. (Det hadde jo for så vidt også gått an å klæsje et tynt lag av gulrotkakeglasuren oppå der også, da.)
Jeg er sikkert preget av at jeg synes ren melisglasur smaker høgg, så jeg synes sånn sukkerstrø er fine greier. Også synes jeg egentlig ikke ostekrem er så veldig godt på sjokoladekake.
Jeg skal lage råååsakake til bonusdatteren her. Og tenker bake sjokoladekake, med smørkrem - ispedd konditorfarge (eller noe sånt). For å få det rosa. :jupp:
Flott tråd, skal (endelig :o) feire minsten sin bursdag til fredag og nå har jan begynt på fotball så fotballkake ville vært stas. :D
Det grønnet strøsselet så da flott ut. Er litt skeptisk til altfor søtt men hva med et tynt lag av dette på toppen av sjokoladeglasuren? Går det bra tro? :confused:
Jeg har flere ganger gjort akkurat det du foreslo i hovedinnlegget: først lage sjokoladeglasur, og når den er stiv, legge et nytt lag med grønn melisglasur over (cacas-farge). Også har jeg brukt sånne fotballfigurer som over her, jeg fant på Jernia en gang.
Funker sikkert fint! Selv har jeg landet på at det grønne strøsselet må være skreddersydd for meg. Ikke bare er jeg lat, men "litt skeptisk til altfor søtt" inngår liksom ikke i mine grunnleggende egenskaper, dessverre (sa hun som i går postet en melfie av seg selv lepjende på kakerøre. :flau: )
På det siste bildet ser det for øvrig ut som om de har brukt melis med vann for å tegne opp oppmerkingen på banen. Det blir jo mye finere med eggehvite.
Altså, kaka til seksårsdagen har jo vært planlagt siden februar (når jeg laga rosa "prinsessekake" til lillesøster fikk han ideen om en blå KONGEkake) så langtidsplanlegging av bursdager er jeg vant til, men 11 mnd er lenge...
Han begynte på fotball for tre uker siden, så han syntes dette var kult nå i alle fall.
Urk, må man tenke på spillerfarger også nå? Min gutt har drakt fra Barcelona så det blir bare styr. Seigmenn får duge. Tror jeg har et mål og sånne fotballys liggende så det blir da litt pynt.
Jubilanten blir også meget fornøyd om mamma bare bruker to minutter på pyntingen (her med litt over en pakke med strøssel på allerede stivnet glasur). :D
Anbefaler dog å ha en sjokoladebil per gjest. :gal:
Grunnen til at det ikke ble helt grønt på banen var at glasuren tørket med det samme jeg la den på, så strøet bare trillet. Derav heller ingen lys (strøet hadde flagret av ved første blåsing/spytting).
Jepp! Selve banen ble ferdig i går, og ligger nå i fryseren. Og så gikk den matchegale mora litt bananas og kjøpte en 5-metersrull med fotballstoff på Jysk som duk. :flau:
Det må jeg si!
Her blir det overhodet ikke match, for storebror erklærte at han ville ha Spidermann tallerkener/kopper/godteposer og jeg har til og med bestilt Spiderman muffinspynt. Og midt oppi det hele skal det altså være en fotballkake. :knegg:
:knegg: Det høres jo veldig bra ut! (Selv dro jeg tilbake til Nilla og bytta Lynet McQueen-tallerknene, -godteposene og -serviettene jeg hadde kjøpt. :dåne: Jeg er gal.)
Så flink du er til å stæsje. Fotballduk på Jysk altså!! Hermer litt jeg da. Må se hva jeg rekker og om jeg kan kapre bilen, det er så mye kjøring til kamp og trening hele tiden så jeg har ikke noe eget liv. :p
Åh, så mange supre tips. :)
Ble sååå fornøyd med fotballkaken. Ble fint med det grønne strøsselet som gress. Og så lite gris ift Wiltonfarger. Takk for tipset.
Minsten mente at alle vil bli veldig imponert så han er heldigvis fornøyd, snillingen min. :)
Brukte oppskriften til Madam Mim sin sjokoladekake, ble veldig bra.
Jeg har kun et sånt klumpete mål, som er i lys. Men det er så ekkelt så det skal ikke på kaken gitt.
Nå er det ikke mer plass til pynt på kaken. Vi hadde så mange marsmellows igjen etter godteposelaging så jeg klippet de i to og med litt velvilje så kan det være tribune eller snøblokker eller noe... :tøff: Og så la minsten på seigmenn på rundt. Tror jeg tok av sånn at det er 11 mann på banen. Viktig.
Jeg kjøpte visst grønne lys på Nille så da matcher de kaken. :D
De hadde fine papptallerkner, servietter og godteposer i fotballtrykk så dette blir bra.
Jeg skulle også lage risboller men mannen kom ikke hjem med puffet ris før 20.15 og da var jeg så stresset at jeg satt på plata med delfiafett på full guffe så det boblet og ble svidd. Men fant en oppskrift med kokt fløte så får se om det går like unna. Så helt greie ut. Svett. Herlighet for et styr for en bursdag.
Og så mye penger som jeg har brukt på å fylle opp godteposer da. :cool:
Huff, ja, kjenner meg igjen - men det er jo morsomt også, da. Jeg er en særing som elsker å lage godteposer og adventskalendere. Vi har også fått tak i slike fotballservietter og -asjetter på Nille, samt tidligere nevnte duk fra Jysk, så her blir det i alle fall gjennomført!
Prøv med Royal Icing, som det kalles på Cacas sin side. De har endret nettsiden sin. Før hadde de masse tips om pynting. Jeg har to bøker derifra .
Bruk eggehvite og melis og pisk i 10-15 min. Prøv å lag mål av det. Lag sidene og lim sammen.
Jeg lagde seng på dåpskakene til gutta mine. Ble helt fint. Den tålte å ha en sånn pyntegutt oppi senga.
Du lager nett og limer sidene sammen med melisen når sidene har tørket litt.
Her kommer dagens utgave av fotballbanen - en betraktelig mindre variant enn den jeg lagde forrige helg:
Jeg syntes den hvite glasurflaska som fulgte med i pakka, var veldig vanskelig å bruke. Den var ekstremt seig, slik at det ble fryktelig hardt å klemme den ut, og så var den så klissete at den stadig dro med seg det grønne gresset og ødela alt. :mumle: I dag lagde jeg vanlig melisglasur (med eggehvite), og det funket bedre - selv om disse strekene ble litt tykke igjen og jeg stadig ikke er helt stø på hånda. Suksess hos både bursdagsbarn og gjester, i alle fall!
Ballen ble litt borte bak en av spillerne, ser jeg, men den var der. Tok en flat ball fra fotballbanepakka denne gangen - sist brukte vi en sjokoladeball fra Nille.
Kjempefin kake. Og veldig greit å vite at den glasurtuben er vanskelig, da tror jeg like godt jeg bare unngår den og går rett på melisglasur med en gang. Jeg har bestilt fotballmål på Ebay, og så blir det seigmennspillere slik dere har. :jupp:
Jeg drar opp denne igjen siden vi hadde bursdag for storebror for tre uker siden og jeg laget fotballkake.
Mål og grønt strø bestilte jeg fra Ebay. Linjene er vanlig melisglasur og fotballen er sjokolade fra Nille.
Og så kom jeg til å tenke på om det ikke går an å lage en sjokoladeglasur basert på hvit sjokolade på noe vis, sånn at den kan farges grønn? :gruble:
Men jeg er egentlig for konseptet med brun glasur under som blir jorda. :nemlig:
Sant nok. Det er så lenge siden jeg har spist det at jeg har glemt det litt. Men det er jo lenge siden fordi det ikke akkurat er noen favoritt... :knegg:
Hvit sjokolade smaker godt så lenge det er i små menger. Utenpå små konfektbiter er det nydelig, men jeg ville ikke brukt det i en glasur som skal dekke en hel kake nei.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.