Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøleskapsgrøt

#1

Carpe Diem sa for siden:

Leste et tips på nett om kjøleskapsgrøt, og synes det virker helt genialt! Er det noen av dere som bruker det til frokost eller nistemat? Liker ikke kald havregrøt, så jeg kunne tenke meg å varme den ferdige grøten før måltiden. Men uansett, virker veldig lettvint! :jupp:

Her er en link:

idafrosk.blogspot.no/2013/07/overnightoats.html


#2

nokon sa for siden:

Det er både godt og praktisk. Eg har laga det mykje, med chia-frø og linfrø i. Eg har ikkje prøvd å varme grøten. Men det blir ikkje som kald havregrøt, verken i konsistens eller smak. Gryna smaker jo annleis når dei ikkje har vore kokte.


#3

mkj sa for siden:

MÅ det være store havregryn? Eller kan det funke med lettkokte, det er det eneste vi har just nu. Noen som har prøvd?


#4

Carpe Diem sa for siden:

Jeg skal lage nå. Rapport kommer i morgen! :cool:


#5

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes godt ut. Lurer på om det kan gå med rømme istedet for yoghurt, som vi ikke har i huset i kveld?


#6

GinaK sa for siden:

Følger visst ikke med jeg. Har aldri hørt om dette og ser jo at linken er et år gammel.
Er jo nesten det samme som jeg spiser på kvelden om jeg er fysen; korn og havregryn + vaniljeyoghurt bare at det sveller i magen min istedenfor i kjøleskapet. :p


#7

apan sa for siden:

Hm, det så jo kjempegodt ut. Vurderer teste i natt faktisk.


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg koker ofte quinoa i litt større porsjoner og har i kjøleskap/fryser. Å bruke disse (enten alene eller blandet med andre gryn og frø) i kjøleskapgrøt er perfekt, og jeg spiser ikke yoghurt, så jeg bruker oftest melk, noen ganger med en liten skje rømme i.
Det funker også å bruke fruktjuicer, men det gir jo selvfølgelig en helt annen smak.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg heller ville gått for melk, da.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg har bare brukt lettkokte. Det blir godt det og.



#12

Magica sa for siden:

Dette skal jeg prøve!


#13

Filifjonka sa for siden:

Venter til jeg har kjøpt yoghurt, tror ikke bare melk funker. Det trengs noe syrlig og tykt tipper jeg.


#14

ingling sa for siden:

Oppskriften jeg lenket til er med bare melk, funker fint det. Jeg bruker havremelk, men konsistensen blir jo lik.


#15

Susse sa for siden:

Jeg bruker like deler Styrk -melk og eplejuice, et halvt raspet eple, havregryn,solsikkefrø og linfrø. Soleklar favoritt på travel hverdagsmorgener. Hvis jeg har blåbær i huset er det ekstra morgenluksus. Jeg lager kjøleskapsgrøten i et lite Norgesglass.
Varierer med litt lett kesam vanilje oppi av og til. Yoghurt bruker jeg ikke.


#16

Fadese sa for siden:

Har prøvd det, og likte det.
Men jeg er litt fascinert over at man greier å bruke åtte bilder på å illustrere noe som kunne vært beskrevet med 1-2 setninger. :knegg:


#17

Tallulah sa for siden:

De aller fleste oppskrifter jeg har sett har brukt enten bare vann, eller en eller annen melkesort. Når det er sagt er det godt med yoghurt, altså.

I går kveld blandet jeg 1 cup hjemmelaget mandelmelk, 1/2 cup Double 0 yoghurt (ett beger) og 1/3 cup med steel cut havregryn og chiafrø (ca 1 ts av sistnevnte). Ble veldig godt! Jeg liker ikke havregrøt fordi jeg syns det blir så slimete, men når havrekornet er kuttet og det ikke er kokt blir det ikke sånn.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lett etter steel cut i Norge, men finner det ikke.


#19

Carpe Diem sa for siden:

Tallulah: hvor kjøper du steel cut havregryn? :confused:

Jeg laget grøt på lettkokte havregryn og vann. Funket det :ja:
Jeg liker det enkelt...:D


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg har kjøpt med fra USA. :sorry: Jeg ser at de har det på iherb, om man vil bestille. Jeg har denne, den er god. Jeg vil vel tro at det kommer på det norske markedet etterhvert.


#21

Carpe Diem sa for siden:

Takk for info, da blir det pakke fra Iherb! Den er jo såååå god :happydance:



#23

Tallulah sa for siden:

:trøste: De hadde jo mange andre merker også?


#24

Carpe Diem sa for siden:

Ja, de hadde veldig mange! Bestilte et par andre typer. Lurer på hva som er forskjellen på dem? Så veldig like ut...:ja:


#25

Charlie sa for siden:

Har sett flere oppslag med dette, skjønner at det går som en farsott blant bloggerne. Synes det ser litt... mushy ut, jeg. Litt ekkel konsistens, liksom... :skeptisk: Og de tingene som liksom skal gjøre det "crunchy" - hvor crunchy blir det av å ligge med væske over natten? Får litt sånn bløtt-knekkebrød-følelse....

Skjønner at det er veldig mange fans, altså. Men er det enstemmig? :vetikke:


#26

Tallulah sa for siden:

Det ble ikke sånn bløtt knekkebrød-konsistens, altså. Det var ganske godt, faktisk.


#27

apan sa for siden:

Jeg testet dette i dag, med yoghurt. Kjempegodt! Lillesøster likte det også.


#28

Taien sa for siden:

Nå står det en skål i kjøleskapet og godgjør seg til i morgen.
Jeg har laget det med vaniljeyoghurt, og skal servere det til meg selv og han ene poden min (han andre klarer ikke den type grøt) med most banan blandet i og jordbær + blåbær som topping. :nam:


#29

mkj sa for siden:

Kan det funke med Biola tror dere?


#30

Taien sa for siden:

Tenker du i stedet for melk og yoghurt? Jeg vil jo tro det? Det er tykkere enn melk og man får det syrlige med.


#31

mkj sa for siden:

Jeg tror jeg prøver det til i morgen, så får vi se. Kjekt med ferdig frokost.


#32

Taien sa for siden:

Jeg måtte sniksmake. :sparke: Den har bare stått et par timer i kjøleskapet, men hadde fått en fin, kremet konsistens.
Jeg tok bittelitt med noen få blåbær og et par jordbær i biter oppå.

:hjerter: Alt jeg kan si er at jeg GLEDER meg til frokost i morgen! For ei som ikke liker havregrøt er dette helt fantastisk! Det var så godt at det er vanskelig å holde seg fra å forsyne seg med mer.


#33

Filifjonka sa for siden:

Lagde den med gresk yoghurt, og syntes også den var god da jeg prøvesmakte litt en time eller noe etter at jeg satte den i kjøleskapet. Men i dag tidlig syntes jeg ikke det, den var for bløt, jeg spiste kanskje en fjerdedel. Lurer på om jeg skal prøve med bulgur som jeg koker først, det burde jo bli litt mer motstand. Havregrøten spiser jeg heller varm og med cottage cheese og bær og kanel.


#34

Anne C sa for siden:

Jeg tar opp denne igjen. Hvor får man tak i alle disse "fancy" frøgreiene og sånt som man bruker i dette?

Jeg har oppskrift med chiafrø, gojibær, hampefrø og litt sånt.


#35

Pebbles sa for siden:

Dette må jeg prøve! Jeg vil søte med litt raspet eple og rosiner, tenker jeg.


#36

Tallulah sa for siden:

Helsekostbutikker.


#37

nokon sa for siden:

Googler og havner her. FP!

Behandler du steel cut havre før du legg den i grøten? Eg ser nokre oppskrifter seier at ein skal frese eller koke dei først. Må ein det eller kan ein det?


#38

Tallulah sa for siden:

Jeg kokte de opp i mandelmelka (har brukt laktosefri melk også), blandet med yoghurten og satte i kjøleskapet. Vet ikke om man må.


#39

nokon sa for siden:

Då hermer eg etter deg. Får prøve meg fram.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.