Leste et tips på nett om kjøleskapsgrøt, og synes det virker helt genialt! Er det noen av dere som bruker det til frokost eller nistemat? Liker ikke kald havregrøt, så jeg kunne tenke meg å varme den ferdige grøten før måltiden. Men uansett, virker veldig lettvint! :jupp:
Det er både godt og praktisk. Eg har laga det mykje, med chia-frø og linfrø i. Eg har ikkje prøvd å varme grøten. Men det blir ikkje som kald havregrøt, verken i konsistens eller smak. Gryna smaker jo annleis når dei ikkje har vore kokte.
Følger visst ikke med jeg. Har aldri hørt om dette og ser jo at linken er et år gammel.
Er jo nesten det samme som jeg spiser på kvelden om jeg er fysen; korn og havregryn + vaniljeyoghurt bare at det sveller i magen min istedenfor i kjøleskapet. :p
Jeg koker ofte quinoa i litt større porsjoner og har i kjøleskap/fryser. Å bruke disse (enten alene eller blandet med andre gryn og frø) i kjøleskapgrøt er perfekt, og jeg spiser ikke yoghurt, så jeg bruker oftest melk, noen ganger med en liten skje rømme i.
Det funker også å bruke fruktjuicer, men det gir jo selvfølgelig en helt annen smak.
Jeg lager det ofte til meg og eldste. Bruker denne:happyfoodstories.blogspot.no/2013/07/sommerfrokost-favoritt-kjleskapsgrt.html, med glutenfrie havregryn, linfrø og havremelk. Bruker ikke yoghurt i, men det hender jeg rører inn litt på morgenen. Har bær i på morgenen og spiser hjemme eller tar med på jobb. Veldig godt!
Jeg bruker like deler Styrk -melk og eplejuice, et halvt raspet eple, havregryn,solsikkefrø og linfrø. Soleklar favoritt på travel hverdagsmorgener. Hvis jeg har blåbær i huset er det ekstra morgenluksus. Jeg lager kjøleskapsgrøten i et lite Norgesglass.
Varierer med litt lett kesam vanilje oppi av og til. Yoghurt bruker jeg ikke.
Har prøvd det, og likte det.
Men jeg er litt fascinert over at man greier å bruke åtte bilder på å illustrere noe som kunne vært beskrevet med 1-2 setninger. :knegg:
De aller fleste oppskrifter jeg har sett har brukt enten bare vann, eller en eller annen melkesort. Når det er sagt er det godt med yoghurt, altså.
I går kveld blandet jeg 1 cup hjemmelaget mandelmelk, 1/2 cup Double 0 yoghurt (ett beger) og 1/3 cup med steel cut havregryn og chiafrø (ca 1 ts av sistnevnte). Ble veldig godt! Jeg liker ikke havregrøt fordi jeg syns det blir så slimete, men når havrekornet er kuttet og det ikke er kokt blir det ikke sånn.
Jeg har kjøpt med fra USA. :sorry: Jeg ser at de har det på iherb, om man vil bestille. Jeg har denne, den er god. Jeg vil vel tro at det kommer på det norske markedet etterhvert.
Har sett flere oppslag med dette, skjønner at det går som en farsott blant bloggerne. Synes det ser litt... mushy ut, jeg. Litt ekkel konsistens, liksom... :skeptisk: Og de tingene som liksom skal gjøre det "crunchy" - hvor crunchy blir det av å ligge med væske over natten? Får litt sånn bløtt-knekkebrød-følelse....
Skjønner at det er veldig mange fans, altså. Men er det enstemmig? :vetikke:
Nå står det en skål i kjøleskapet og godgjør seg til i morgen.
Jeg har laget det med vaniljeyoghurt, og skal servere det til meg selv og han ene poden min (han andre klarer ikke den type grøt) med most banan blandet i og jordbær + blåbær som topping. :nam:
Jeg måtte sniksmake. :sparke: Den har bare stått et par timer i kjøleskapet, men hadde fått en fin, kremet konsistens.
Jeg tok bittelitt med noen få blåbær og et par jordbær i biter oppå.
:hjerter: Alt jeg kan si er at jeg GLEDER meg til frokost i morgen! For ei som ikke liker havregrøt er dette helt fantastisk! Det var så godt at det er vanskelig å holde seg fra å forsyne seg med mer.
Lagde den med gresk yoghurt, og syntes også den var god da jeg prøvesmakte litt en time eller noe etter at jeg satte den i kjøleskapet. Men i dag tidlig syntes jeg ikke det, den var for bløt, jeg spiste kanskje en fjerdedel. Lurer på om jeg skal prøve med bulgur som jeg koker først, det burde jo bli litt mer motstand. Havregrøten spiser jeg heller varm og med cottage cheese og bær og kanel.
Behandler du steel cut havre før du legg den i grøten? Eg ser nokre oppskrifter seier at ein skal frese eller koke dei først. Må ein det eller kan ein det?