Uten å bestille catering da. :knegg: Vi vurderer det også, men det er så himla dyrt (snakker 4000 kr for 13-14 personer hvis jeg får den maten jeg helst vil ha).
Case: Min bursdag, vi blir 13 voksne/store barn og 3 små barn. Lørdag kl. 17. Tenker middag, men vil helst slippe å bruke hele dagen på forberedelser.
Ja, det var faktisk ikke så dumt! Med både kylling og kjøttdeig, masse deilige grønnsaker og lomper, skjell og tortilla chips, selvlaget guacamole og salsa så blir jo det helt strålende!
kremt Den har vi hatt før og jeg stod hele kvelden i forveien og omtrent hele samme dagen og lagde mat. Det ble stor suksess, men jeg gidder ikke det igjen.
:knegg:
Ja, det kan jo også skje.
Jeg er mer vant med at vi plutselig lørdags formiddag finner ut at det hadde vært kjekt å invitere noen venner på besøk, og så snekrer vi sammen noen retter på en times tid på ettermiddagen.
Så få er det jo lett med både tacobuffet og gryterett til. Jeg hadde tatt det flest liker. Jeg har laget indisk kyllinggryte til 30, og det var veldig lettvint.
Ellers har jeg også servert steik og kalkun til såpass mange. Det er mindre jobb med oppkutting av grønnsaker.
Vi har ofte såpass store selskaper her pga stor familie, og jeg har med hell lagd både gryterett og suppe fra bunnen av til alle sammen. Tilbehør kan være rømme, ost, tortillachips, hvitløksbaguetter, hjemmebakte rundstykker, foccacia osv. Reker og loff er også veldig greit, men kanskje mer sommermat. Hvis det er fint vær går det jo også greit å grille til så mange.
Takk for mange gode tips. Jeg tror vi lander på tex mex med alle variasjoner og mye tilbehør. Det tror jeg blir greit å forberede og servere. Vi er vant med å ha slike bursdager med mellom 15 og 25 gjester totalt, men akkurat nå har vi så mye annet å gjøre i tillegg, så vi vil bruke minst mulig tid på dette.
Vi hadde tacobuffét i den ene bursdagen til poden. Da hadde vi mini tacotubs og quesadillas. Begge deler kan lages klar på forhånd og varmes i stekeovnen.
Høres supert ut med taco. Bra tips for meg til vår gjeng også. Vi skal ha ny runde med alle om en måned. Sikker på at det ville vært spenstig og ny opplevelse av mat for mamman min og svigers. :)
Legg gjerne ut menge og hva du serverer. :blafre:
Vanskelig å beregne kjøttdeig til så mange og når det er overvekt av gutter i familien.
Jeg lander ofte på Indisk gryte. Ala Bali Kyllinggryte. Veldig populært. Tidligere lagde jeg ofte Lasagne men det må vi ha en good pause fra nå.
Ellers lagde jeg sist Biff Stroganoff med hjemmelaget potetmos og det skal jeg ikke lage igjen. Iallefall skal kjøttet og soppen være stekt dagen før for jeg stod og stekte i 2,5 time og fikk litt småpanikk pga poteter som skulle skrelles og sånt. :o
Lykke til med selskap. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.