Jeg hadde tenkt å jukse og kjøpe ferdige kjøttboller til kurvfest, men så er det en cøliaker der og da tror jeg at jeg må lage kjøttbollene selv ...
Jeg pleier ikke akkurat å lage kjøttboller ofte, så jeg trenger tips til en god oppskrift. :nemlig:
Go og mager er glutenfrie, og det er nok noen andre merker som er det. Jeg lager kjøttboller bare med karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig, hvitløk, egg og krydder, altså uten noe gluten. Går fint!
De har lammedeig i butikkene nå, her er en enkel oppskrift:
Lammedeig (400g), hakket timian og rosmarin (friske urter, 14,- på Kiwi), 1ts spisskummen/cumin (+evt 1/2ts chilli). Bland sammen, la stå litt, rull boller og brun med litt salt og pepper utenpå. Ha i stekeovn til kjernetemperaturen er rundt 80 grader. (Kan også legges direkte i stekeovnen, men jeg syns de smaker best når de er brunet i panne først).
Så lenge du ikke har salt i kjøttdeigen så blir de porrøse og gode, ingen behov for mel. :)