Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Billig og grei "konebil"

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, konebil er vel ikke PK å skrive, men ignorer det, dessuten er det mannen som skal ha den.

Hva ville du kjøpt dersom du egentlig ikke hadde penger å bruke på bil, men er nødt til å ha et framkomstmiddel fordi den andre har tatt kvelden? Det er overhodet ikke snakk om noen form for investering, det er en liten bil som skal brukes til jobb hver dag (13 km hver vei). Det kan gjerne være en elbil. Men den må ikke koste allverdens. Den må være såpass drftsikker at den varer noen år, så gammel bruktbil er ikke aktuelt. Det gjør ingenting om den er kul, men det kan ikke gå (i stor grad) på bekostning av priskravet.

Vi har ikke noe spesielt budsjett, og vi skjønner at bil koster penger. Men vi er lei av å reparere bil, det har vi gjort for mye av i år.

Noen med peiling?


#2

Sissel sa for siden:

Hva med VW Polo?


#3

Isa sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med min Volkswagen e-up!. Kostet 200 000 ny.


#4

mkj sa for siden:

Samme her!

Eller kan dere kjøpe en pent brukt "trilling", en noe mindre elbil til rundt 100k


#5

gajamor sa for siden:

Du får helt ny Mitsubishi i-miev til 150 000.


#6

Hyacinth sa for siden:

VW høres så dyrt ut. :sparke:

Miev (elbilen) kan være aktuelt. Men jeg har mistet oversikten i elbil-verden. Det finnes så mye nå.

Hvor lang tid tar det å vente på ny bil? Den vi skal bytte den med tok kvelden i dag og kan ikke kjøre en meter til. Vi må ha to biler.


#7

Trollet sa for siden:

Jeg har 14 km til jobb og vurderer å kjøpe el-sykkel :jupp:

(Den er både billig og grei, men sykkel var kanskje ikke ikke det svaret du ville ha. Og sykkel om vinteren er litt kjipt, så foreløpig er det blitt med tanken for meg.)



#9

gajamor sa for siden:

Miev tror jeg du kan få på dagen hos enkelte mitsubishiforhandlere.

Eller du kan kjøpe deg en bruktbil. Dem får du ihvertfall raskt. Mange gode tilbud, ihvertfall hvis garanti ikke er kjempeviktig.


#10

Hyacinth sa for siden:

Det er primært en bil til jobb-bruk, men vi må også bruke den til å frakte barn til og fra trening og aktiviteter nesten hver ettermiddag. Vi farter mye, alle mann, vi klarer det ikke med bare én bil.


#11

Fløyel sa for siden:

Jeg hadde sett på Skoda Octavia - mye bil for pengene.


#12

Hyacinth sa for siden:

Mannen sier at Peugeot Eon(?) koster 140. Men med dekk og andre ekstrahjelper blir det nok 170, mener han.


#13

mkj sa for siden:

Jeg fikk en splitter ny e-up for 199k, alt inkludert. Jeg elsker den !!


#14

GinaK sa for siden:

Jeg leaset en Fiesta sist og synes den var helt topp men leverte den inn da jeg byttet jobb og vi ikke trengte to biler lengre.
Vi kjøper alltid Ford og har hatt det siden jeg var ganske ung pga bror som jobber der og jeg/vi har vært imponert over hvor lite vi har brukt på bilkostnader utenom servicene.

Ser etter ny bil der nå men alt er jo sort. :(


#15

Katta sa for siden:

e-up!

Hvis du ikke skal ha elbil, up eller yaris.


#16

Luftslottet sa for siden:

Eller Skoda Fabia, om ungene er over den verste vogn- og bilsetealderen, og dere uansett har større bil når dere skal på ferie.


#17

Hyacinth sa for siden:

Er e-up en elbil? :domm:

Hvorfor er den så bra?


#18

Hyacinth sa for siden:

Ungene er 10 og 13 og vi har en stor bil i tillegg. Vi har hund, og den må ha bur. Vi tenkte en stund på å kjøpe enda en stor bil, slik at hunden kan være med i begge, men jeg tror ikke vi vil ha to store biler.



#20

mrc sa for siden:

Skoda har ellers Citigo, som er samme bilen som Up, men vel noe rimeligere. Skal man først i dette segmentet og ellers har en større bil, virker jo elbil som et fornuftig valg - i hvert fall hvis man kjører en viss lengde og har bomringer.

En del av de små bilene er såpass rimelige at de blir rimeligere enn elbilene - og så lenge det ikke er veldig langt man kjører og ikke gjennom bomringer, blir det ikke noen stor gevinst av elbil. F.eks. Citigo starter på 125 000 kroner (VW Up! med samme motor starter på 132000 - usikker på hva forskjellene er). Kjører man en slik bil 10 000 km i året er det ikke de store bensinutgiftene - type 7500 kroner.


#21

mkj sa for siden:

Ja, det er sant. Men når det er sagt så har alle som en som har kjøpt elbil sagt at den blir den foretrukne bilen når bare en av familiens biler skal brukes, dermed sparer man noe mer.


#22

mkj sa for siden:

e-up er en liten elbil fra Volkswagen. Den er litt mer bil synes jeg enn for eksempel miev. Litt bredere. Den er veldig god og kvikk og kjøre.


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja! Det er nøyaktig det mannen min sier!


#24

Hyacinth sa for siden:

Jepp. Men vi kan ikke ha hunden med i elbil/ småbil.


#25

Joika sa for siden:

Jeg har en Toyota Aygo. Går som bare det, og koster svært lite i drift.




#28

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :blomst:


#29

Joika sa for siden:

Jeg har hatt min Aygo i 3 år nå, null problemer. Den er født i 2006, har gått 23 000 kr siden jeg fikk den (totalt 43 000) og den er som ny fortsatt (i følge verkstedet den var på på EU-kontroll). Den er ikke all verdens på vinterføre, men det blir man vant til. Jeg hadde som deg et budsjett på 0 kr, og denne kostet meg 85 000 kr mener jeg å huske. Veldig overkommelig.


#30

Hyacinth sa for siden:

Høres bra ut!


#31

Daisy sa for siden:

Jewg må også slå et slag for Yaris. Jeg har en som er 14 år gammel, og den er verdt ca 25 000 hehe. Jeg har brukt 10 000 på reparasjoner de 6 årene jeg har hatt den. Veldig økonomisk. Så kan anbefale en fem år gammel Yaris i alle fall. Den bilen funker til ALT! :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.