Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til tre-dager-til-ende-feiring av seksårsdag

#1

Harriet Vane sa for siden:

Vi feirer skikkelig når det feires, det skal vi ha. :knegg:

Barnebursdag, 14 jenter, håper i grunnen å kunne ha det ute.

Hva baker og serverer vi i barnebursdagen?

Jeg tenkte Torokake, siden det er melkeallergi og cøliaki blant gjestene.
Tips til annet bakverk som alle kan spise?
Hva er beste tips til mat? Pølser uten melk og mel og brød, lomper og glutenfritt alternativ?

Og så var det familiebursdagen, hva spiser vi? Vi blir 15 stykker fra 1-67 år. Og hvilke to kaker skal jeg bake?


#2

Acsa sa for siden:

Marengs i forskjellige farger og smaker er en hit i den aldersgruppen, og det er både melke- og glutenfritt. Jeg lager med LorAnn-essenser og Wiltonfarger. F.eks lilla med bjørnebærsmak, rosa med bringebærsmak, gule med sitronsmak og grønne med peppermyntesmak.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Marengstårn! Ja, det blir bra!


#4

Niobe sa for siden:

Vi hadde nettopp bursdag med en melkeallergiker rundt bordet, og jeg hadde laget kokosboller med melkefri sjokolade. De gikk ned på høykant hos alle.


#5

Anda sa for siden:

Jeg avbefaler i hvertfall å forsøke å bake glutenfrie ost-og-skinkehorn. Makan til gris!

Jeg endte opp med å nesten-klare-å-forme ett, og heiv reisen av deigen med ost og skinke i muffinsformer. Vi hadde frokostbursdag.

Ellers så mener jeg at Go' og mager-pølsene til Gilde er både gluten og melkefrie, så de bør være et godt alternativ.


#6

GinaK sa for siden:

Jeg kan ingenting om sånn allergi egentlig men har en i klassen til minsten så vet at hun kan spise Gilde sine pølser og taco, is og marengs/pavlova.


#7

Nenne sa for siden:

Jeg har laget suksessterte med melkefri melange og Oatly fløteerstatning og den ble voerraskende god. Oatly har også vaniljesaus, som skal være helt OK i følge den lille allergikeren, så gele er også mulig.


#8

Benzo sa for siden:

Glutenfrie pølsebrød fra frysedisken blir gode etter en liten runde i steikeovnen.


#9

Erica sa for siden:

Hjemmelagde lomper er enkle å lage selv, potetmospulver, litt salt, 2,5 dl vann 1,5 dl glutenfritt lyst mel. Eller lag de med kokte avkjølte poteter. Du vil få en glad liten bursdagsgjest:-)


#10

Hondacrv sa for siden:

Til barnebirsdagen så er jo muffinsene til Toro også frie for en del...gluten? Mel? Huff. Men det går an å sjekke!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.