Vi feirer skikkelig når det feires, det skal vi ha. :knegg:
Barnebursdag, 14 jenter, håper i grunnen å kunne ha det ute.
Hva baker og serverer vi i barnebursdagen?
Jeg tenkte Torokake, siden det er melkeallergi og cøliaki blant gjestene.
Tips til annet bakverk som alle kan spise?
Hva er beste tips til mat? Pølser uten melk og mel og brød, lomper og glutenfritt alternativ?
Og så var det familiebursdagen, hva spiser vi? Vi blir 15 stykker fra 1-67 år. Og hvilke to kaker skal jeg bake?
Marengs i forskjellige farger og smaker er en hit i den aldersgruppen, og det er både melke- og glutenfritt. Jeg lager med LorAnn-essenser og Wiltonfarger. F.eks lilla med bjørnebærsmak, rosa med bringebærsmak, gule med sitronsmak og grønne med peppermyntesmak.
Jeg har laget suksessterte med melkefri melange og Oatly fløteerstatning og den ble voerraskende god. Oatly har også vaniljesaus, som skal være helt OK i følge den lille allergikeren, så gele er også mulig.
Hjemmelagde lomper er enkle å lage selv, potetmospulver, litt salt, 2,5 dl vann 1,5 dl glutenfritt lyst mel. Eller lag de med kokte avkjølte poteter. Du vil få en glad liten bursdagsgjest:-)