Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ullundertøy til store barn/ungdom?

#1

Skilpadda sa for siden:

Noen som har tips til butikker, aller helst nettbutikker, som selger ulltrøyer og longs i størrelser på 160-170? Helst i farger. Janus har visst sluttet å ha de vanlige barneulltrøyene over 150, "ungdomskolleksjonen" deres liker jeg ikke, og herretrøyene er enda litt for store (og bare svarte).


#2

Palmen sa for siden:

Devold har opp til størrelse 16 år vet jeg.


#3

noen sa for siden:

Vi har hatt Devold Active til våre de siste årene og er veldig godt fornøyd. Minste har atopisk hud og tåler ikke ull rett på kroppen. Nå kjøper vi samme til eldste også, siden yngste skal arve, og jeg er imponert over holdbarheten. Dette finnes opp til 16 år.


#4

Palmen sa for siden:

Jeg kjøpte nettopp Devold Active på halv pris hos Anton Sport til alle mine 3. Er så langt veldig godt fornøyd, det er myke og deilige plagg som er fine i snitt og farger.


#5

Tallulah sa for siden:

Det lurer jeg på også. Jeg syns det er så lite sprekt for de litt større.


#6

GinaK sa for siden:

Jeg kjøper ikke barnestørrelser til eldstemann mer.
Han bruker ikke ull da men superundertøy går jo for det samme. Kjøper S i herrestr.
Swix sin er utrolig flott og god kvalitet for fy søren så mange ganger den er blitt vasket siden han fikk genser til jul.



#8

torsk sa for siden:

Nøstebarn har litt opp til størrelse 164.


#9

gullet sa for siden:

Jeg har handlet på nettbutikken til XXL, absolutt ikke sprekt eller festlig, men ullundertøy.

Nå er det lenge siden 13-åringen ville ha noe "sprekt" ullundertøy, jo mindre synlig, jo bedre. :knegg:


#10

Skilpadda sa for siden:

Takk for tips, kom gjerne med flere. :) Poden bruker utelukkende ulltrøye som innegenser mer enn halve året, så da er det greit at de ser ut som gensere og ikke som superundertøy. Han liker stripete gensere og t-skjorter, og det er jo så mange fine til de litt yngre - jeg skulle gjerne hatt noe som ser mer sånn ut:

enn sånn:


#11

Joika sa for siden:

Pierre Robert?


#12

Tallulah sa for siden:

De har ikke så store barnestørrelser, og de voksne er mørkeblå, svarte eller grå.


#13

Teofelia sa for siden:

Jeg syns Devold Active er fine nok til å fungere som genser. Sprekere i fargene har de også blitt i det siste.


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg kjøpte et sett fra Pierre Robert i går i 158/164, som er den største barnestørrelsen. Men regner med det blir for smått hvis Skilpaddas gutt er litt større enn min. Passet bra til ham, som vel er rundt 158 høy.


#15

Serafin sa for siden:

De har da et godt stykke opp? Storebror har mange derfra som passer. Eller, som jeg trodde passet, jeg må muligens sjekke opp den gitt. Kremt.


#16

Serafin sa for siden:

Jeg sjekket nettbutikken, de har opp til 14 år. Men det blir kanskje for lite?


#17

apan sa for siden:

Jeg kjøpte Janus str 12 år til sønnen min på Coop for ikke så lenge siden. Dog var det ikke veldig stort, bare akkurat passe til en gutt på 146.


#18

Skilpadda sa for siden:

De så pene ut, men hadde bare mørkeblå og rosa som jeg kunne se på siden. Er Active de litt tykkere? De blir nok sikkert litt varme, i så fall.

Det tror jeg blir for lite, han er nok nærmere 164.


#19

Tallulah sa for siden:

Str. 14 år er 164, og PR sin størrelse er til og med en mellomting av 158/164 som er 12-14 år. Skilpadda spør om 160-170.


#20

Filifjonka sa for siden:

Min gutt er nok nærmere 160 og med lange armer og bein, han hadde det på seg i går kveld og jeg syns det så ut som det var litt å gå på. Men det er klart, mange sesonger kommer det vel ikke til å passe. :) Det var 40% på ICA så jeg tok sjansen.


#21

Cuyahoga sa for siden:

Mener at Bergans har stripete ullklær i størrelser for ungdom. :gruble:


#22

Tallulah sa for siden:

Ungdomsstørrelsen deres slutter på 164 (og begynner på 8 år :gal: ), faktisk. Jeg ilte nemlig inn i glede og fant en fin grønn og en fin stripete. Men ikke større størelser enn det.


#23

Tallulah sa for siden:

Men de hadde hvertfall en stripete genser i voksenstørrelse også:


#24

noen sa for siden:

Mine går bare i disse om vinteren.

De er forresten ganske tynne, så jeg tror ikke de blir for varme.


#25

Skilpadda sa for siden:

Devold-genserne ser pene ut, og Poden kan godt gå i ensfarget mørkegrått eller blått. :nikker: Jeg bare hadde syntes det var morsomt å finne noe som jeg tror han ville synes var finere, og han liker så godt striper.

Han vokser såpass mye for tiden at jeg tror ikke jeg kjøper noe som er under 170, for de blir så fort for korte i ermene. Og da er man jo egentlig oppe i voksenstørrelser - men de er i hvert fall stort sett kjedelige i fargene (og/eller ser veldig ut som undertøy).


#26

noen sa for siden:

Hvis du vil skeie ut og bruke mye penger, har Moods of Norway mer fargerike ulltrøyer.


#27

Skilpadda sa for siden:

Hoi! Den blir litt i overkant rosa, gjetter jeg. :knegg: Men kul var den jo.


#28

noen sa for siden:

Litt mindre rosa? :knegg:



#30

Tallulah sa for siden:

De har den i blå også. Bare synd det står MOODS OF NORWAY i monsterprint på baksiden.

Denne var jo også litt fin. Uten monsterlogo.


#31

Skilpadda sa for siden:

Men faktisk så er dette noe som har småirritert meg siden babyalderen - det at klærne (i alle fall gutteklærne) alltid ser ut til å være designet for barn som er eldre enn de passer til. Da han var baby, brydde han seg jo ikke selv, men så snart han var i barnehagealder og faktisk selv syntes det var morsomt med søte dyr og smileansikter og soler og blomster på klærne, så fantes det ikke klær med søte dyr på som passet, bare veldig "guttete" klær. Tilsvarende begynte det veldig tidlig å være flammer og motorsykler på en god del av barneskoleklærne i kjedebutikkene, i stedet for pene farger som han likte. Og stripete ulltrøyer kan man altså ikke bruke når man har rundet 11 og fremdeles faktisk er et barn. (Sånn rent bortsett fra at en del ungdommer og voksne menn kanskje også hadde satt pris på litt mer fargerike trøyer.)


#32

Fløyel sa for siden:

Mini bruker ullundertøy fra Moods of Norway (damemodell med gutteuttrykk), Helly Hansen og Session str XS, han startet med dette ifjor og bruker XS, dette passer i år også, han er nå over 160 høy og vokst veldig siste året.

Mini liker lilla....

Han syntes de er så fine så han bruker de som gensere uten noe annet over på skolen.


#33

Tallulah sa for siden:

Jeg vet. Og at Bergans definerer "ungdom" som mellom 8 og 14 år illustrerer det jo egentlig godt.



#35

Skilpadda sa for siden:

:nikker: Og da særlig når det de kaller "14 år" er det som passer min gutt, som enda ikke har fylt 12. (Og han er ikke vanvittig høy, altså, slett ikke høyest i klassen sin. Men han har lange armer.)


#36

Skilpadda sa for siden:

Ja, som sagt bruker Poden utelukkende ulltrøyer som genser, egentlig mer enn halve året - han begynte nå i dag og kommer sikkert til å gjøre det frem til mars-april. Han bruker aldri noe over når han er inne, det blir altfor varmt.


#37

Tallulah sa for siden:

Ikke sant? Min er ikke fyllt 10 ennå, og bruker 158-164. Han er riktignok lang, men det hadde jo vært fint om noen tok høyde for det også.



#39

Teofelia sa for siden:

Aclima har en del fint, og det er topp kvalitet også. Dette er fra voksenkolleksjonen (se under "Design wool" på nettsiden), men kanskje den minste herrestørrelsen kan passe?

www.aclima.no/products/designwool/herre


#40

millact sa for siden:

Ja, nettopp. Min er heller ikke fylt 10 enda og er på samme str. Dette er nok siste året hun kan bruke PR. Hun har bodd i de de siste årene.


#41

Filifjonka sa for siden:

"Ungdom" fra 8-14, ja. :gal:

Problemet når en skal gå over på voksenstørrelser er at ting gjerne blir for vide syns jeg, fasongen er annerledes og ikke helt tilpasset en skranglete barnekropp.


#42

Cuyahoga sa for siden:

Håh, det var jeg ikke klar over. (Største er bruker maks 140, så vi har ikke møtt problemstillingen enda.)


#43

Fløyel sa for siden:

Guttesko i størrelse 39 er også en "artig" utfordring, da barneskoene ofte stopper på str 38. Heldigvis slapp vi unna med 1 år i denne størrelsen, nå er han str 41 og kan gå i skoavdelingen for menn. Det er ikke så enkelt å overbevise en gutt på 12 år at han fint kan bruke sko som står i dameavdelingen. :gal:


#44

Salt sa for siden:

Er det denne du ikke liker? Janus sin sportswool.


#45

Skilpadda sa for siden:

Den var ikke så helt dum, Salt, det var fin farge. :nikker: Det var egentlig mest denne jeg ikke likte:


#46

Filifjonka sa for siden:

Jeg har den der. Utrolig irriterende mønster. Kjøpte den i full fart en gang.


#47

gullet sa for siden:

Denne har W hatt i boxer og longs. De ble liggende ubrukt i skuffen.
Han likte ikke det mønsteret!


#48

Curly sa for siden:

Vi sliter med det samme med vår 10, snart 11 åring. Han bruker mellom 164/170 i klær, og mange butikker går bare opp til str 164. Veldig gå butikker har herre str xs, og det blir i tillegg litt for stort og ikke minst litt for voksent. Sliter spesielt med ull.


#49

Fintdethei! sa for siden:

Min straks 12-åring, en lang smal sak, fikk nettopp en ny ulltrøye fra bergans, i str s herremodell. Den var utrolig myk og god, og han digget den.


#50

Obelix sa for siden:

Vi har hatt mye Ullmax. Rrimelig og holdbart. Så de hadde et sett i blått (ensfarget) i str.160. Synes de er romslige i juniorstørrelsene.


#51

Stompa sa for siden:

Jeg har kjøpt ulltøy str 170 til Frøkna på Lindex. Riktignok et par år siden, og jeg sjekket ikke om det var forskjell på gutte- og jentemodeller og i så fall hvordan fargene var. Tøyet Frøkna fikk var stripete. Litt kjedelige farger, men likevel noe av det minst kjedelige hun har hatt etter at hun vokste ut av Pierre Robert.


#52

Hyacinth sa for siden:

Vet det ikke er ull, men jentungen (13) fikk nylig undertøy i bambus i gave. Det var i liten voksenstørrelse. Jeg har ingen erfaring med bambus, men det virker mykt og deilig. Merket er Badaboom.


#53

Hyacinth sa for siden:

Stopper Pierre Robert, holdt jeg på å si? :tullerdu: Det er jo omtrent bare det vi bruker!? Hva stopper det på da?


#54

Kaktus sa for siden:

Fra Lindex:

Og

Finnes opp til str 170.



#56

Skilpadda sa for siden:

Filifjonka skrev tidligere i tråden at det stopper på 158/164.


#57

Skilpadda sa for siden:

Den stripete, turkise Lindex-genseren var akkurat en sånn som jeg var ute etter, jeg har bestilt to nå. :)

Tusen takk for tipsene fra alle andre også, dette er helt sikkert nyttig for flere enn meg!


#58

Hyacinth sa for siden:

Ah. Jeg gjorde som jeg altfor ofte gjør, starter å lese tråder nedenfra.


#59

millact sa for siden:

158/164. Vi er der nå med eldste. Aner ikke hva hun da skal bruke etter det.


#60

Teofelia sa for siden:

Frøkna bruker bare Devold Active. Det går til 16 år, mener jeg å huske.


#61

millact sa for siden:

Takk for tips! Da skal jeg følge med på salg utover vinteren og hamstre.


#62

Hyacinth sa for siden:

Jeg vurderer å fortsette med bambus. Har ikke fått testet det så lenge, men det virker veldig mykt, det er veldig smalt og det skal visst være varmt.


#63

Niobe sa for siden:

Ulltrøyer i største barnestørrelse i Pierre Robert er omtrent på størrelse med minste damestørrelse i HH og Kari Traa, om jeg ikke husker feil? Så det kan dere jo se på.


#64

Polyanna sa for siden:

Hvis t-skjorte er et alternativ så er jeg veldig glad i devold breeze. Det er en ganske tynn og deilig ulltrøye, finnes i striper til 16 år.


#65

Stompa sa for siden:

:jupp: Størrelsesmessig går det ofte greit å gå over til de minste damestørrelsene når 158/164 er for lite - i hvert fall så lenge ungen ikke er altfor smal. For meg var det mest prisen som svidde. Det meste av voksentøyet er mye, mye dyrere enn PR til kampanjepris.


#66

Niobe sa for siden:

Ja, det gjelder om å finne på salg. :jupp:


#67

millact sa for siden:

Det vil gå greit å gå over til damestr neste år. Hun er bare 14 cm lavere enn meg. Hun fikk hvit ulltrøye fra Cubus i S til 17. Mai til å ha under korps uniformen.


#68

millact sa for siden:

Salg hos Stormberg på endel ull.


#69

Zulu sa for siden:

Kunne denne vært noe, Skilpadda? :)


#70

Lyppa sa for siden:

Det har kommet en nyutvikling i tøyet på disse, så nå kan du finne den gamle modellen på salg. Har sett dem på salg både hos XXL og G-Sport.


#71

Tallulah sa for siden:

Skulle ønske det kom noe ala Kari Traa for gutter. En sporty og morsom profil med fine farger og mønstre.


#72

Candy Darling sa for siden:

Jeg hører rykter om at Bjørn Dæhli skal komme med en revitalisering, man kan jo håpe at det blir litt sprekere til ungdom/menn?


#73

Filifjonka sa for siden:

Forretningsidé hvis hun har en fetter som heter Kaare Traa?


#74

Teofelia sa for siden:

Eller rett og slett Kari Traa for menn? Jeg har ullundertøy fra Ulvang og det finnes dametruser fra Björn Borg, så hvorfor skulle ikke en mann kunne ha Kari Traa-undertøy?


#75

Filifjonka sa for siden:

Det går selvfølgelig an, Kåre var bare en spøk. :)


#76

millact sa for siden:

Fant til 40 prosent rabatt i går.


#77

Tallulah sa for siden:

:knegg:


#78

Lyppa sa for siden:

:highfive:


#79

Tallulah sa for siden:

Jeg henter opp igjen denne fordi jeg har kjøpt noe ull og bambus-trøyer på sportsoutleten i Torggata i Oslo i dag. Største barnestørrelse er 14 år, men den er stor i størrelsen. De er fra Vikafjell (litt irriterende logo på brystet), og i bestefartrøyefasong. Jeg kjøpte en mørkeblå med grå striper nedover ermene, og en petrolfarget. Herrestørrelsene hadde flere farger. De var ganske fine!


#80

millact sa for siden:

Jeg så str 170 på Lindex i går.


#81

Skilpadda sa for siden:

Drar opp denne igjen, jeg, siden spørsmålet er enda mer aktuelt i år. :) Nå er Poden blitt så stor at han må ha herrestørrelser, og da er det fint lite som ikke skriker "undertøy", og så å si ingenting som ikke er mørkeblått eller svart. Jeg fant noen mørkegrå og marineblå Janus-trøyer uten knappestolpe og glidelås på Sparkjøp, men er alltid i markedet for tips om herretrøyer som gjerne kan ha litt andre farger, og som ser ut som gensere. :jupp:


#82

Polyanna sa for siden:

Moods of Norway har ganske kult ulltøy, tror jeg. Og er det Icebreakers, da, som også har noe ganske pent?



#84

Skilpadda sa for siden:

Takk, der fant jeg jo til og med en i rødt/grått!

Poden elsker å gå i ren ull, men jeg vet at mange foretrekker blandinger eller å ha noe under, så det er sikkert et godt tips for dem. :)


#85

løve70 sa for siden:

:nemlig:

Dette er også (i tillegg til Wolland), den absolutt mykeste merinoullen synes jeg.


#86

GinaK sa for siden:

Min gutt er veldig vàr på ull så jeg kjøpte Devold ullgenser, tolags som ikke skal klø og HH stilongs som han skal få til jul. Håper han vil bruke genseren..
Han har tidligere brukt superundertøy fra Swix. Det har jo igrunnen holdt fint men i år skal han være med på vintercup på fotballen så greit å ha noe litt tykkere.

Min gutt vil ikke gå med noe kuult, prangende eller fargerikt, det er kun ensfarget og mørk farge så vi må lete litt etter utvalg. Det skal heller ikke være ettersittende og tight..
Han fikk S i herrestr i fjor så nå har vi kjøpt M. Det er dyrt. 1000lapp for undertøy.


#87

Lyppa sa for siden:

Vi er glade i hettegenserne fra Aclima:).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.