Disse laget jeg til kvelds i går og de ble faktisk veldig gode, til tross for at jeg ikke liker havregrøt i det hele tatt. Smakte rislapper, egentlig.
4 lapper (neste gang tripler jeg oppskriften)
Kok havregrøt av 1 dl gryn og 2 dl vann. La grøten avkjøles litt og pisk inn ett egg. Rør inn søtstoff (jeg brukte 1 ss splenda) og 1 ss sammalt hvetemel/speltmel. Stek lapper i smør, bruk gjerne lokk på stekepannen slik at de blir fortere stive på overflaten. Snu dem når de er godt stekte på undersiden og stek videre.
Hørtes godt ut. Jeg har stadig lyst på rislapper, men mangler jo alltid grøten. Mye kjappere å lage havregrøt (2 min i micro'n) enn å koke risgrøt, når hungeren melder seg.
Snuppa elsker rislapper, men det er ikke så ofte at vi har rester av risengrynsgrøt. Så dette var lurt.
Vi tar forresten i noen dråper med grønn konditorfarge. Da spiser hun litt mer. Egentlig vil hun ikke ha grønn mat, men når hun får farge den selv er det visst greit.