Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vi kaster da ikke gresskarinnmaten!!!

#1

Agent Scully sa for siden:

Men hva gjør vi med den?

Kom igjen, FP. Amaze me!

Om litt skal jeg legge ut min fabelaktive, kreative pumpkin muffins, bakt totalt på slump og kjærlighet.

Men jeg har store planer i år, og trenger flere retter!


#2

mkj sa for siden:

Men er de egentlig beregnet på å spise disse halloweengresskarene? Er de ikke alet fram mest til pynt?


#3

Meissa sa for siden:

Ja, det stemmer. Det er andre typer gresskar som egner seg bedre til spising. :nikker:


#4

Teofelia sa for siden:

Innmaten i halloween-gresskar er det bare å kaste. De er vanligvis helt smakløse og dårlig egnet til mat.


#5

Heilo sa for siden:

Det går kjempefint av å lage mat av Halloween-gresskar. Jeg har erstattet revet gulrot med gresskar og brukt det til kake. Tror suppe ville ha vært en annen mulighet. Men man må ha friske gresskar da, ikke mugne.


#6

Teofelia sa for siden:

Vi laget gresskarsuppe av et digert halloween-gresskar for to år siden (selvsagt ikke muggent), og den smakte absolutt ingen ting. Min franske kollega holdt på å le seg ihjel da jeg fortalte at vi hadde laget mat av halloween-gresskar, for det var jo ikke mat for folk.

#7

Tjorven sa for siden:

Det funker fint å bake den i ovn. Legg på bakepair, strø på litt salt, pepper og olje og stek ved 200 grader (husker ikke hvor lenge). Er veldig godt til kjøttretter av forskjellig slag.


#8

Bamsemums sa for siden:

Jo det gjør vi.


#9

Nextlife sa for siden:

I fjor syltet jeg innmaten, det ble kanongodt :)


#10

Myria sa for siden:

Jeg rister frøene i ovnen. Nydelig snacks. Innmaten bruker jeg gjerne i kaker i stedet for gulrot.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kjøper vanlige gresskar og bruker dem som halloweengresskar og kaster selvsagt ikke innmaten. I år har jeg egenproduserte gresskar og kaster absolutt ingenting.

Jeg lager gjerne suppe: 600 g gresskar i terninger, 1 chili, 1 purre i ringer og 2 fedd hvitløk kokes i 1 l. kraft/buljong til det er mørt. Stavmikses og smakes til med salt, pepper og fløte.

Dessuten baker jeg ofte gresskar i ovn sammen gulrot, søtpotet, sellerirot og andre rotgrønnsaker. Smaker utrolig godt til stekt kylling, lam og svinefilet.

Most er godt i gresskarkaker
abc.go.com/shows/the-chew/recipes/pumpkin-fritters-mario-batali

og i år tenker jeg å prøve disse:
simply-delicious-food.com/2013/08/30/grans-pumpkin-fritters-pampoen-koekies/

Jeg lager gjerne pumpkinpai eller sylter gresskar.


#12

Bomull sa for siden:

Frøene kan ristes, og noen spares så man kan plante nye gresskar selv.

Jeg har kastet innmaten til rene Halloween-kar, men har tenkt til å kjøpe et mar matgresskar i år, som jeg kan lage suppe på, i tillegg til å pynte med dem.


#13

Palmen sa for siden:

Jo, gresskar man kjøper på Mester Grønn for å lage lykter av kaster man innholdet på. :nemlig:


#14

Maverick sa for siden:

Jeg lagde gresskarsuppe for fem år siden. Mine barn lar meg fortsatt ikke glemme den. Hver gang de ser et gresskar løper de hylende avgårde, "æææææsj!"

:snurt:


#15

C3PO sa for siden:

I forrige uke lagde jeg tomat- og gresskarsuppe, og mais- og gresskarsuppe. Kjempegodt.

Ellers lager jeg gresskarpure, og fryser det i passende porsjoner for å lage gresskarpai og annet. I fjor prøvde jeg meg på kanelboller laget på gresskarpure. Det var utrolig godt. Både med og uten glasur.


#16

Guava sa for siden:

Det funker til pumpkinpie! Der tilsettes så mye godsaker at det ikke gjør noe om innmaten er litt smakløs.


#17

Agent Scully sa for siden:

Ok. Så hvis jeg skal lure litt samfunnsansvar inn i ungene og late som om vi forsøker å benytte alle ressursene fra gresskaret; hvor kjøper jeg ett spisegresskar, og hvordan ser jeg evt. forskjell?


#18

Agent Scully sa for siden:

Gulrot-pumpkin-kake kan funke!!!


#19

C3PO sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe på Haneborg gård. Ellers er det mange grønnsaksbutikker som selger det.


#20

Agent Scully sa for siden:

Er det bare størrelsen det kommer an på? Jeg har kjøpt et stort og et lite ... kan jeg spise det lille, selv om det åpenbart kommer fra samme produsent?


#21

Addison sa for siden:

Dette lurer jeg også på! Jeg har laget suppe på innmaten et par år og den ble supergod! :kry:


#22

Acsa sa for siden:

Jeg har postet denne oppskriften på gresskarcookies før, men nå har jeg oversatt den til norske mål.

Hvite gresskardrømmer

2,5 dl hvitt sukker og 2,5 dl brunt sukker blandes, og røres hvitt med 450 gram smør.
Ha i to store egg, sammenpisket.

Ha i 2 ts bakepulver, ½ ts salt, 1 ts muskat, 2 ts kanel, 1 ts kardemomme.
Ha i 5 dl gresskarmos (usøtet og ukrydret!)
Ha i en liter mel, litt om gangen. Rør inn (minst) 3 dl hvite sjokoladechips eller hakket hvit kokesjokolade, og 3 dl hakkede pecannøtter.
Sett med skje på plate med bakepapir. Stek i 12-14 minutter ved 180 grader, til de er faste oppå og lysebrune i kanten.


#23

Agent Scully sa for siden:

Rapport: Jeg laget gulrotkake på gresskar, av det som jeg skrapte av og ut. Noen av bitene raspet jeg, og i tillegg moste jeg gresskarene med stavmikser. Jeg tok for mye gresskar i røren, og den ble derfor (litt for) flytende. I tillegg var nok gresskarene litt for moste. Den ble i hvertfall ganske så tung og gummiaktig. Med Isets hærlige smør/ostekrem på toppen var det likevel innafor.

Lessons learnt: litt mindre gresskar. Ikke moste gresskar, det må være litt konsistens igjen. Og litt mer mel kanskje.


#24

Miss Norway sa for siden:

Pøh, uenig, den var veldig god faktisk. Tung og litt konfektkompakt kanskje, men digg!


#25

Harriet Vane sa for siden:

Bra tips, jeg skal lage kake til fredag!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.