Mannen og jeg skal til Oslo. En natt uten barn. Dette er en kompensasjon for kjæresteturen til Roma, langhelgen i Paris og gutteturen til Brasil som det aldri ble noe av, så vi går for å OPPLEVE noe den korte tiden vi er der.
Jeg vil spise godt, og er villig til å betale for det. Jeg har aldri spist på restaurant med stjerner i Michelinguiden, og siden Oslo nå vel har 5 å velge på, trenger jeg hjelp fra bevandrede medforumister. Hvor drar vi? Jeg har booket bord på Maaemo for sikkerhets skyld, og ER villig til å betale 7000 for en skikkelig matopplevelse. Men, hva synes dere andre? Er det verdt moroa?
Jeg har et romantisk Feinschmecker-besøk som en foreløpig høydare innen kategorien "utogspisemedmannenmin" og det går fin med set-menues og ferdige vinpakker.
Men er det GODT, eller er det bare en hel masse pussige smaker? Altså, jeg regner jo med at restauranter med kjøkkensjefer som får stjerner vet hva de driver med ;) Å få perfekt vin til det man spiser er en opplevelse i seg selv!
Jeg synes også Maaemo er veldig verdt det; vi har vært der fem-seks ganger siden de åpnet, og det har alltid vært fantastisk. Og ja, det er godt, ikke bare "rart" eller "spennende". Man bør jo være nysgjerrig og åpen på nye smaker (og kanskje også ingredienser) for å få fullt utbytte, men man trenger slett ikke å være dreven på eksperimentell mat. Vi har hatt med både mine og mannens foreldre dit, og de var begeistret alle fire.
Ylajali er rimeligere og "tryggere" enn Maaemo, på den måten at det er hakket mer tradisjonell mat (med mer kjøtt og sauser), selv om de også er moderne nordiske. Det var veldig bra da vi var der for en stund siden, men vi falt ikke helt for dem - kanskje de hadde en ikke helt optimal dag eller vi hadde feil forventninger. Vi har tenkt å gå tilbake fordi vi egentlig tror de er bedre, både ut fra folk vi kjenner som har vært der og ut fra omtalene (og stjernen) de har fått.
Vi hadde en veldig flott opplevelse på Ylajali, men det er to år siden alt. Og for øvrig mener jeg alle bør gå på Pjoltergeist. Morsomste stedet å både spise og drikke i Oslo!
Supert, takk for tips og anbefalinger! Vi lurer på Fauna også. Så vanskelig! Når vi bruker over 5000 kroner på et måltid, så vil jeg jo ikke angre på at jeg ikke heller gikk et annet sted...
Beholder bordet på Maaemo i noen dager til, og sjekker ut menyen på Fauna m.fl i mellomtiden.
De siste jeg kjenner som var på Ylajali sa at maten var en opplevelse, men at det ble så mye fortelling om maten at de nesten ikke fikk pratet sammen. Jeg vraket tanken etter det, hvis jeg først skal ut med mannen vil jeg heller betale mindre, prate mer og kunne jabbe og kose meg, men det avhenger jo helt hva du ønsker.
Jeg har vært på Maaemo, og er av de som ikke synes det var verdt det. Maten er spennende (dog relativt lite mat) og vinen er fantastisk til, men jeg er for gjerrig til at jeg klarer å synes at det er greit.
Vi har kommet til at gode restauranter i midtsjiktet er tingen for oss (2-3000 kr for mat og vin). Vi synes Fjord er veldig bra. Det samme er Smalhans. Forrige helg spiste vi tasting menyen på Hitchhiker med masse kult og forskjellig øl til, og var særdeles fornøyd med det. Men det er jo ikke en like "komplett" opplevelse. Pjoltergeist står på vår liste over steder vi kunne tenke oss å teste ut.
Kjære, at Oslo skal ha SÅ mange steder med lovprist mat! Som jeg misunner dere som har lett tilgang til alt dette...
Jeg har nå vaklet og vaklet, og gått fra Maaemo til Fauna (kelnere som "maser" er ikke OK når vi skal ut å spise alene for første gang på forever), til Palace Grill (mye god omtale både på nettet og her inne, men jeg tror kanskje litt for rocka for min litt mer sidrumpa mann) til Restaurant Eik. Vi ville gjerne prøve noe med stjerner, og siden Eik også er nevnt i Michelinguiden (og flere her på FP også skryter av den) tenker jeg at den passer alle krav :)
Pjoltergeist ser ut som noe jeg definitivt må prøve med venninner!
Jeg innser at jeg rett og slett må ta 1 uke fri (og vinne i Lotto?) for å rett og slett bare seile fra den ene matopplevelsen til den andre i Fine Oslo :hjerter: