Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Svanesjøen - ekstremutgaven


#2

Kirsebær sa for siden:

Jeg så den før helga, og ble helt målløs.
Fantastisk.


#3

Anne C sa for siden:

Helt fantastisk!



#5

Teofelia sa for siden:

Hjelpes! Det ser jo ut som hun opphever tyngdekraften aldeles.

Definitivt mer sirkus enn kunst, men imponerende til tusen!


#6

Kirsebær sa for siden:

Syns du ikke det der er kunst? Eller mindre kunst fordi det også er noe annet enn ren ballett?
Da er jeg litt spent på definisjonene du setter, eller hva det er som gjør at det der faller utenfor kunstbegrepet?

Det er aldeles fantastisk kunst i mine øyne. :hjerter: Det er dans, det er akrobatikk, det er kroppskontroll og formidling av stemninger og alt. Og en forestilling som nok treffer stort sett alle som ser den.


#7

Bloppy sa for siden:

Wow! Aldeles nydelig. Definitivt gåsehudmateriale for meg.
Snakk opp kontroll!


#8

Vianne Rocher sa for siden:

Enig!
Det er veldig imponerende, men det kunstneriske mangler for meg fordi det er lite formidling av følelser og kunstnerisk uttrykk.
Det er en rutine som gjennomføres, men mest som ett sirkusnummer. Fokuset her er på det fysiske og den spektakulære prestasjonen.
I en tradisjonell ballettforestilling er selvsagt også det fysiske representert (og til tider svært imponerende), men det er balansen mellom formidlingsevne, historiefortelling, musikk og dans som gjør at ballett er kunst for meg. Jeg har grått som en unge (jeg er veldig lettrørt altså) under både svanesjøen og nøtteknekkeren (jada- det er veldig vakkert med den snøscenen). Da er det først og fremst totalpakken av vakker dans, enestående uttrykk og musikk som bare trykker på alle knappene som gjør det for meg. Man er helt inn i historien selv om ingen sier ett ord.


#9

Pelle sa for siden:

Enig med VR. Helt klart spektakulært (likte særlig da hun flakset med beina opp ned), men uttrykket manglet, innlevelsen og lidelsen.


#10

Teofelia sa for siden:

Der rakk Vianne å skrive det jeg tenkte, Kirsebær. :)


#11

Kirsebær sa for siden:

Jeg syns også det er stor forskjell på det vi ser her og en tradisjonell ballettforestilling, men jeg syns likevel dette er stor kunst.
Og jeg syns de formidler stemninger og følelser veldig bra. :hjerter:


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker at sirkus kan være kunst, og dette er fantastiske prestasjoner. Men jeg syns heller ikke dette er kunst. Jeg har prøvd å tenke ut hvorfor, men greier ikke helt å sette fingeren på det. Et krav til kunst er ofte at det er nyskapende. Men det kan ikke alltid sies om klassisk ballett. Ofte kan akrobatikk presenteres mer nyskapende enn klassisk ballett.

Jeg tror jeg lander på følgende:
Svanesjøen som ballett forteller en historie, og bevegelsene er satt sammen for å fortelle en historie. Det er flyt og dansen har en narrativ sammenheng. Akrobatikk er ofte oppstykket. Det er en rekke triks som er ekstremt imponerende, men fokuset er på trikset og utførelsen av det, ikke flyten i historien.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.