Inspirert av Kirsebær sitt vekketips begynte jeg å tråle nettet etter oppskrift på grove lapper eller amerikanske pannekaker. Men det er da så mange varianter, med varierende mengde grovt mel, sammalt hvete fin, sammalt hvete grov, med havregryn, uten havegryn, vanlig melk, kulturmelk, yoghurt osv osv.
Jeg vil gjerne lage de så grove som mulig, men vil også at de skal smake og føles som lapper/pannekaker. Hvor går grensa på hvor mye grovt mel jeg kan ha i? Er det best å bruke havregryn eller male gryn til mel? Hvilken forskjell blir det ved å bruke kulturmelk fremfor vanlig melk?
Noen som kan gi meg et lynkurs i grovmel? :humre: Eller kanskje aller helst gi meg oppskrift på verdens beste grove amerikanske pannekaker.
Jeg har verdens beste pannekaker, men du kan lage dem grovere. Jeg har erstattet 1 dl hvetemel med grovmalt havremel, f.eks. Jeg foreslår 3 dl fibramel, 1 dl grovt havremel og 3 dl hvetemel.
Grunnoppskrift:
Bland 2 dl fibra fullkornsmel, 5 dl hvetemel, 1 ss natron, 1 ts salt og 3 ss brunt sukker.
Pisk godt sammen 6 egg og 1 liter vaniljejogurt. På slutten har du i en slant smelta smør, ca. 6 ss.
Varm opp takke eller noe annet du tror kan fungere. Smør med smør, hell på små pannekaker (lapper). Snu når de er lysebrune under og bobler har sprukket på overflaten.
Server varme med hva du vil – lønnesirup, agavesirup, syltetøy, bacon, honning, melis osv.
Jeg kjøper, men da jeg laget med havremel første par gangene bodde jeg i USA og der fant jeg det ikke, så da kjørte jeg havregryn i blender, så det var ganske grovt.
Ja, også ser du jo at oppskriften er ganske stor. Jeg har stor takke, og lager pannekaker hver gang ungene har overnattingsgjester med nok til foreldre når de henter.
Her er en oppskrift som jeg har funnet på nettet. Veldig god og sunn :D
"Glad i pannekaker? Hvem er vel ikke det! Ved å bytte ut mye av hvetemelet med havregryn, og en del melk med cottage cheese blir retten bedre sammensatt næringsmessig. Disse pannekakene er tvers igjennom sunne og kan spises med god samvittighet til både frokost, lunsj, middag og kvelds.
Én pannekake inneholder litt over 100 kcal. Disse pannekakene blir mye mektigere enn de laget kun av hvetemel og melk. Det er fordi de inneholder mye mer proteiner og fiber, som metter. Beregn derfor færre pannekaker til hver person enn du vanligvis ville gjort. 2-3 pannekaker per person er som regel nok.
Ingredienser (2-3 personer/8 pannekaker):
3 egg
1 dl havremel (havregryn i stavmixer)
1 dl melk (lett/helmelk gjør at røra blir lettere å snu i panna)
1 boks cottage cheese
1/4 ts salt
1 ss smør (kan sløyfes, men gjør røren lettere å steke)
(evt. 1 ts vaniljesukker)
Visp sammen egg, melk og cottage cheese. Det blir litt klumper av cc så du kan godt bruke stavmixer for å få røren jevnere
Tilsett de tørre ingrediensene og rør inn smeltet smør til slutt
La røren svelle tildekt i 30 minutter
Stek pannekakene på middels varme. Helst i teflonpanne fordi de er ganske skjøre.
Psst. Tenk over at 1 ss smør er 99 kcal. Begrens derfor smørmengden når du steker pannekakene. Benytt deg evt. av FryLight, 1 kcal spray!
Røra inneholder veldig lite fett, og derfor må du ikke steke på for høy varme for da setter den seg fast i panna. Bedre med litt tålmodighet."
Jeg så det. :humre: Har du forsøkt å fryse ferdigstekte? Ei venninne bruker å fryse ned sveler og de er like god når hun tiner de opp igjen. Tro om det vil funke på disse også?
Bland et par egg, noen skjeer cottage cheese, en slump kokosmel eller mandelmel og en most halv banan, og litt kanel. Stek lapper i litt godt med smør.
:elsker: Ohoi, de amerikanske pannekakene var farlig god og slo godt ann til alle mann. Måtte prøve en liten runde til kveldsmaten siden jeg laget klar røre til i morgen. Hadde litt problemer med å få justert varmen på panna så de første ble en smule svidd, men tror jeg har fått teket på det nå.
Vel... Begynte med å ha i 2 dl for mye havremel. Måtte dermed prøve å justere røra med mere melk. Deretter havner den første pannekaka , som ble ganske så fin, bak ovnen. Neste havner i vasken. Den deretter igjen er nå i panna - i 6 biter.
Minn meg neste gang at pannekaker virkelig ikke er mi greie. :(:o
Jeg pleier å putte to moste bananer i røra når jeg skal lage tykke (amerikanske) pannekaker. Synes det blir utrolig godt - og søtt, uten at det er brukt raffinert sukker.
Jeg så ikke spørsmålet, beklager, men bruker vanlig vaniljejogurt fra Tine. Den kommer nå i litersboks.
Jeg hadde røre til overs i går etter pannekaker dagen før, og synes de ikke hever så godt neste dag, natronen puffer fra seg. Men jeg skar epler i småbiter og hadde på kanel, og blandet i røra og stekte eplepannekaker. Instant skrekkelig god eplekake!
Til tjukke amerikanske pannekaker er det ganske nær surmelkelapp-oppskrift. Det er utall varianter, med kulturmelk, kefir, yogurt, cottage cheese, vanlig melk etc. De jeg bodde hos hadde de tradisjon for å bruke bokhvetemel, det er vist en standard type der borte. De blir veldig god og det er 100% fullkornsmel, ofte med lønnesirup så det er en søt frokost.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.