Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg lage en god kjøttsaus/gryte av dette?

#1

Divine sa for siden:

Jeg har masse grønnsaker i huset, men reiser snart på ferie, så jeg må bli kvitt dem på et vis. Jeg tenkte kanskje å lage kjøttsaus/kjøttgryte eller noe og fryse ned, men jeg er så dårlig til å improvisere. Så hva kan jeg lage av følgende:

8 sjalottløk
1 rød paprika
1 squash
1 stor purre
2 poser gulrøtter
3 chili
masse hvitløk
1 bunt reddiker
1 kålrabi
masse poteter

Jeg antar at reddiker, kålrabi og poteter kanskje ikke hører hjemme i en kjøttsaus/-gryte, men resten må det da gå an å få brukt opp.

Så - noen forslag? Jeg er ingen kjøkkengudinne, så jeg trenger relativt detaljerte oppskrifter ... :flau:


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville kanskje lagd to ting, en gryte med poteter, gulrøtter og kålrabi, og en annen med resten. Reddikene ville jeg brukt rå, tror jeg, har et fjernt minne om reddiker i en varmrett som ikke fungerte så veldig bra (for å si det mildt).


#3

Divine sa for siden:

Ja, jeg tror heller ikke reddiker fungerer så bra i varmmat.

Men har du noen konkrete forslag til hva jeg kan lage da? :kan ikke tenke sjæl:



#5

Divine sa for siden:

Kan man fryse en gryte som er potetbasert? :blånn:


#6

Harriet Vane sa for siden:

Potetbaserte ting kan vanskelig fryses, bortsett fra om du lager raspekaker med rotgrønnsaker. Da kan kakene stekes og fryses ned. reddiker bør absolutt ikke varmebehandles. De blir bitre og fæle. De funker best i salat.

Hvis du ikke skal reise bort mer enn en uke eller to så holder rotgrønnsaker seg greit i kjøleskap. Kålrot og gulrøtter tåler tid i kjøleskap, det samme gjør poteter.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg pleier forresten å begave naboer med sånt som ikke tåler lagring. Da blir de så glade atte!


#8

Divine sa for siden:

Hvis jeg ikke rekker å lage noe, så blir det nok en bærepose eller to til naboen, ja. Men jeg satser på å lage noe à la det banana linket til og så får vi se om jeg ikke kan bruke kålroten og det meste av potetene før vi reiser. Jeg kan jo lage mos? Da går det jo uansett med uante mengder poteter.


#9

banana sa for siden:

Mos med potet, kålrot og gulrot er kjempegodt! Med melk og en god smørklatt, og masse pepper og passlig med salt. Yummi!


#10

Beathe sa for siden:

Altså - innimellom lager jeg en kjøttform som er slik:
Ca 500g karbonadedeig - brunes med 1-2 løk og evt litt raspede gulrøtter
Slenger oppi en eller to bokser hermetiske tomater og litt hvitløk og lar det koke en liten stund (så lenge en gidder).
Legges i ildfast form og legg et lag potetstappe over. Et lag med ost på toppen før du setter det i stekeovnen til osten er gylden og det bobler litt i kantene. Knallgod kjøttform!

Jeg kan absolutt forestille meg at alle grønnsakene du har (bortsett fra reddikene ;) ) gjør seg ypperlig i en noe utvidet kjøttform. Potetstappen ville jeg utvidet til å bli en potet/kålrabistappe. :tenker høyt:


#11

Beathe sa for siden:

Og hvis naboen ikke er hjemme er jeg sikker på at du finner en mamma i bhg som liker grønnsaker ;)


#12

Divine sa for siden:

Å? Jaså? Hvem da?? :blånn:

:knegg:


#13

Beathe sa for siden:

:sparke:

:hehehe:


#14

turi sa for siden:

Kjøp svin og oksekjøtt, kuttes i terninger og brunes med biffkrydder

Kutt løk, paprika, purre hvitløk gulrøtter i terninger og stek i biffkrydder

Stek litt og litt av gangen, tømmes i en kjele etter hvert.

Lag saus av poser med peppersaus og sjysaus og ha i kjelen.

La det koke til gulrøttene er ferdige, server med ris og salat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.