Jeg har masse grønnsaker i huset, men reiser snart på ferie, så jeg må bli kvitt dem på et vis. Jeg tenkte kanskje å lage kjøttsaus/kjøttgryte eller noe og fryse ned, men jeg er så dårlig til å improvisere. Så hva kan jeg lage av følgende:
Jeg ville kanskje lagd to ting, en gryte med poteter, gulrøtter og kålrabi, og en annen med resten. Reddikene ville jeg brukt rå, tror jeg, har et fjernt minne om reddiker i en varmrett som ikke fungerte så veldig bra (for å si det mildt).
Potetbaserte ting kan vanskelig fryses, bortsett fra om du lager raspekaker med rotgrønnsaker. Da kan kakene stekes og fryses ned. reddiker bør absolutt ikke varmebehandles. De blir bitre og fæle. De funker best i salat.
Hvis du ikke skal reise bort mer enn en uke eller to så holder rotgrønnsaker seg greit i kjøleskap. Kålrot og gulrøtter tåler tid i kjøleskap, det samme gjør poteter.
Hvis jeg ikke rekker å lage noe, så blir det nok en bærepose eller to til naboen, ja. Men jeg satser på å lage noe à la det banana linket til og så får vi se om jeg ikke kan bruke kålroten og det meste av potetene før vi reiser. Jeg kan jo lage mos? Da går det jo uansett med uante mengder poteter.
Altså - innimellom lager jeg en kjøttform som er slik:
Ca 500g karbonadedeig - brunes med 1-2 løk og evt litt raspede gulrøtter
Slenger oppi en eller to bokser hermetiske tomater og litt hvitløk og lar det koke en liten stund (så lenge en gidder).
Legges i ildfast form og legg et lag potetstappe over. Et lag med ost på toppen før du setter det i stekeovnen til osten er gylden og det bobler litt i kantene. Knallgod kjøttform!
Jeg kan absolutt forestille meg at alle grønnsakene du har (bortsett fra reddikene ;) ) gjør seg ypperlig i en noe utvidet kjøttform. Potetstappen ville jeg utvidet til å bli en potet/kålrabistappe. :tenker høyt: