Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri gulrotkake

#1

tink sa for siden:

Jeg skal lage room sin gulrotkake til familieselskap i helga, ettersom det kommer en gjest med glutenallergi tenkte jeg å lage en glutenfri variant - for det ser så lett ut på Trines matblogg.

Kan noen av dere mer erfarne glutenfrie gi meg noen råd på veien? Det ser ut til at hun bruker samme oppskrift, men har byttet til glutenfritt mel. Hva slags glutenfritt alternativ anbefaler dere? Er det noe spesielt jeg må huske på å gjøre for at det skal bli bra?

Bør jeg holde meg til Toro sin glutenfri sjokoladekake og la gulrotkaka bli en sikker suksess for alle andre enn den glutenfri gjesten?

Og sist, men ikke minst: hva pynter man sjokoladekaka med når nonstop ikke er et alternativ?


#2

Bomull sa for siden:

Sjokoladekaken kan du vel bare lage sånn bølgemønster med gaffel i glasuren på - det kan være fint nok i seg selv. Eller du klipper ut en slags mandala av et ark og legger over kaken og drysser melis, så får du mønster på toppen.

Ang. glutenfritt kan jeg ikke komme med tips, men avventer gjerne svar, for ROOM er så utrolig god og det kunne være kjekt å ha et glutenfritt alternativ i bakhånd.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har brukt Toro sitt glutenfrie mel til kaker, som erstatning for vanlig mel i sjokoladefondant. Det ble ihvertfall suksess.


#4

tink sa for siden:

For det er et eget mel til kaker, annet enn det til gjærbakst og focaccia?
:novise:


#5

Fintdethei! sa for siden:

Jepp, heter Toro glutenfri kakemiks.


#6

ingling sa for siden:

Toro sin kakemiks er finfin, da slipper du å kjøpe inn ulike meltyper som du ikke trenger seinere. Nonstop har vel ikke gluten, men det er kanskje andre grunner til at det er uaktuelt? Seigmenn? Eller glasur med fint mønster som foreslått over.


#7

Addison sa for siden:

Toro fin kakemiks er super, jeg bytter hvetemel mot den i forhold en til en. Mye greiere å bare ha alle kaker glutenfrie til anledningen, så slipper du å risikere kontaminering. Ikke bruk treredskap eller -fjøler. Vask redskapene og bollene en ekstra gang, bruk rent oppvaskhåndkle. Tørk over benk etc. før du starter. Pass på at ingen driver med oppskjæring av brød rett ved der du baker. Bruk bakepapir i formene.

Nå tar jeg forutsetning om at det er cøliaki gjesten din har, derav de noe,strenge forholdsreglene.


#8

tink sa for siden:

Takk for tips Akseliane. Jeg kjenner ikke gjesten godt nok, så jeg satser på å kjøre helt safe.


#9

tink sa for siden:

Den ble veldig god! :nam:

Anbefales til alle som baker glutenfritt.


#10

Sonar sa for siden:

Jeg tenkte å prøve meg på denne oppskriften. ser den kan fryses, hva med ostekremen? Kan den fryses også eller tar jeg den på etterpå?


#11

Dronningen sa for siden:

Jeg bytter ut med semper finmix 2/3 og Jyttemel 1/3.


#12

frukt sa for siden:

Jeg leste gulrotfri gulrotkake. :fnis:
Fikk lyst på kake nå ... :bidrar:


#13

frukt sa for siden:

Det er forresten veldig godt med bringebær til pynt, enten friske eller frysetørket strøssel.


#14

Candy Darling sa for siden:

Ostekremen kan være på, men vent med bærene.


#15

Shira78 sa for siden:

Hmm, denne skal jeg teste da jeg har en tante jente som har glutenallergi.


#16

Musemus sa for siden:

Brukte du jyttemel istedenfor hvetemel? I samme forhold?


#17

Blondie sa for siden:

Jyttemel er sjelden godt i kaker, synes jeg. Da ville jeg valgt Semper fin miks eller bare Toro kakemiks. Jeg har ikke bakt akkurat denne gulrotkaka, men bruker aldri Jyttemel i finbakst. Det har en spesiell ettersmak.


#18

kamp sa for siden:

Jeg har brukt schar melmiks med bra resultat


#19

Musemus sa for siden:

Huffda. Jeg har prøvd nå i gulrotkake. Jaja - får klaske på masse glasur.


#20

mina sa for siden:

Jeg laget glutenfri gulrotkake for første gang for en mnd siden. Bytta bare ut hvetemelet med Toro glutenfri kakemiks, og ingen merka at den var noe annerledes enn den vanlige kaka. 😊


#21

Dragen sa for siden:

Jeg holder på å perfeksjonere gluten- og laktosefri gulrotkake løselig basert på denne:
matfrabunnenfb.blogg.no/1503665157_himmelsk_saftig__gulrotkake.html

Jeg har byttet ut hvetemel med glutenfritt finmel, hasselnøtter og valnøtter med mandler og gresskarkjerner, og brukt laktosefri ost i glasuren. Den blir veldig god.

Jeg har også laget en variant der jeg byttet ut gulrøttene med to modne bananer og en plate mørk sjokolade. Den ble best dagen etter at jeg hadde bakt den, for det er rikelig med krydder i oppskriften.


#22

Blondie sa for siden:

Det er nok smak og behag altså, mange bruker jo jyttemel til alt mulig.


#23

ElinM sa for siden:

Jeg bruker ca 2/3 toro kakemix og 1/3 jyttemel i rooms gulrotkake. (Mener i alle fall å huske at det er blandingsforholdet, har det kanskje notert.) Grunnen er at jeg syns kaka ble litt mer kompakt/rå med kun toro. Smaken av jyttemel er ikke et problem i denne kaka, den har så mye smak uansett.


#24

Teflona sa for siden:

Har gulrotkake på bordet, glutenfri. Nam! Jeg bruker bare Toro, blir veldig saftig og god!


#25

Musemus sa for siden:

Brukte bare en gulrotmuffins-oppskrift denne gangen, ikke ROOM, men kaka ble kjempegod.
Lillebror syns det smakte noe av den, men han ville pynte den med melis og alle de andre syns kaka ble veldig saftig og god. (Lagde i brødform denne gangen)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.