Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sopp i plenen og plenklipping

#1

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg hadde tenkt jeg skulle ta årets siste plenklipp i dag, men ser nå at det ila. de siste dagene har poppet opp masse sopp på den på et større område på den ene delen av plenen. Jeg er mest fristet til å bare kjøre gressklipperen over soppen (har bioklipp) slik vi gjør når det bare er noen få sopper på plenen, men jeg har en følelse av at jeg bør plukke ført siden det er så mange? (Jeg grøsser litt ved tanken, for jeg synes hagesopp er litt ekkelt. :sparke:)


#2

arrow sa for siden:

Litt ekkelt kanskje men det gjør liten forskjell om bioklipperen freser bitene ned i gresset, tror ikke du vil merke dem noe særlig. I perioder kan man få sopp i plenen. Det ser ut til at det går i sykluser; noen år med tiltagende sopp i plenen før det går over. I byen har jeg så liten plen den rakes manuelt, men på hytten har vi bioklipper og sopp er ikke noe vi tenker særlig over etter at det er klippet i hvert fall.


#3

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg kjørte bare klipperen over, og ser iallefall ikke noe til soppen nå. :knegg: Det er første gangen vi har så mye sopp; vi pleier å få en del sopp rundt en gammel trestubbe samt et par hatter her og der.


#4

Pegasus sa for siden:

Vi har også fått en del sopp på plenen nå i høst, har ikke hatt det før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.