Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefrie sjokolade- og bananmuffins

#1

Niobe sa for siden:

Disse ble saftige og gode. :jupp: Jeg har alltid laget dem med smør, men jeg tenkte jeg skulle teste en melkefri variant.

4 modne (helst skikkelig overmodne) bananer
100 g melkefri margarin
200 g sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
ca 450 g hvetemel
3-4 ss kakao
2 ts bakepulver

100 g melkefri sjokolade

Smelt margarinen. Pisk eggene sammen. Mos bananene helt og rør inn sukker, vanilijesukker, sammenpiskede egg og smeltet margarin. Sikt i mel, kakao og bakepulver (husk å røre minst mulig når melet er i. Ikke bruk kjøkkenmaskin, bare vend melet så vidt i). Hakk sjokoladen og rør inn.

Fordeles i to muffinsbrett eller 24 silikonformer. Røren er tung, så jeg tviler på at papirformer alene gjør jobben. Stekes ca 10-15 min på 180 grader.


#2

rajraj sa for siden:

:nam: Takk for oppskrift!

Hvorfor skal man røre minst mulig når melet er i? Er det et muffinstriks?


#3

Nenne sa for siden:

Takk for tips!


#4

Niobe sa for siden:

Ja, det er faktisk ganske viktig for å få luftige muffins/kaker. Det er fordi røring (elting) får glutenet i melet til å danne tråder. Det skal den jo gjøre i deig, men i kaker vil de gjøre kakene tunge og "uluftige".


#5

GydaG sa for siden:

Takk for oppskrift, disse falt i smak hos alle her, og skal definitivt bakes igjen.


#6

Niobe sa for siden:

Så kjekt å høre!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.