Hvordan er dette med siste forbruksdag igjen. Jeg har noen Stange kyllingklubber som har siste forbruksdag idag. De står i ovnen nå, men hadde ikke tenkt å spise dem før i morgen sånn lunch-ish time. Jeg tenkte liksom at så lenge jeg steker de idag, så er alt A-OK? Det er kanskje heeelt feil tenkt av meg?
Man lukter også veldig fort om kyllingen har blitt dårlig om man koker kraft på skroget. Og man kjenner det på lukten i huset ganske lenge etterpå også. Har jeg hørt. :gal:
Eg syns at kyllingfilet har ein tendens til å bli dårlig ein dag før siste forbruksdag. Ikkje alltid, men ofte. Men då kjenner eg det godt på lukta både når eg opnar pakken og under steiking. Så viss det luktar greit er det sikkert ok. Dessuten var det kyllingklubber du hadde. Der har eg ingen erfaringar i forhold til siste forbruksdag. Men eg har opplevd det samme med kyllingkjøttdeig. Det kjøper eg aldri lengre på grunn av lukta. Ein ting er at det luktar litt promp akkurat når du opnar pakken, men når det fortsetter å lukte promp under steiking blir eg litt skeptisk.
Thanx! Det lukter bare godt av kyllingen, så det går nok bra :jupp: Kylling er lett bedervelig, ja, og har opplevd endel av det samme som deg, Simone. Nå har vi løst det med å kjøpe frosne, rene kyllingfileter. Kyllingkjøttdeig bruker vi alltid til taco, men kjøper det gjerne samme dag eller kjøper med god holbarhetsdato og legger i frysen.
Jeg så et program med en fyr som hentet all maten sin fra matbutikkenes søplecontainere, dvs. mat som var i orden men som var utgått på dato. Hans regel når det kom til rå kylling var at "lukter den promp er den grei, lukter den bæsj er den ikke grei". :nemlig: