Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavterskel-Halloween (igjen)

#1

Bluen sa for siden:

Da blir det Halloween-fest på Livs bursdag igjen. Som vanlig har man ikke altfor mye tid (eller evner) til å slå på stortromma i forberedelsene, men fra i fjor resirkuleres nok følgende:

  • Svart velour fra Jysk som duker
  • Papptallerkener osv. fra Europris (håper jeg)
  • Velkomstdrink i form av bowl med rød saft og en frossen hanske som "hånd"
  • Edderkoppmuffins

Og så stjal jeg frimodig disse ideene fra Skilpadda - mumiepølser og grønn larvemakaroni med ketsjupblod:

Vi hadde også gul og grønn gelé med ekle gummifigurer oppi, men det ble en begrenset suksess. :knegg: Den rakk så vidt å stivne, og væsken var for kald, slik at gummiguffa delvis smelta. Ikke har jeg sett noen egnede figurer heller.

Invitasjonen lager jeg selv, med et slikt bilde på:

Rammen fant jeg på nettet.

Flere enkle ideer for dummies? En "hovedkake", f.eks.? :vilha:


#2

Bayone sa for siden:

Stilig. Jeg laget Halloweenkake til en bursdag for et par år siden. Vaniljekake, formet den som et gresskar, dekket med oransje fondant. Veldig enkelt.


#3

Bluen sa for siden:

Hvordan henger elementene "formet den som et gresskar", "dekket med oransje fondant" og "veldig enkelt" sammen, da? :knegg: Fondant er noe jeg ikke gjør, tror jeg, Ser heller ikke for meg at jeg klarer å skjære ut i gresskarfasong. :skeptisk:


#4

Krem sa for siden:

Heksefingre av ferdig kransekakemasse? Ser utrolig ufyselig ut hvertfall!!


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg har tenkt som deg, men for litt siden var jeg i en barnebursdag der moren virkelig ikke kan bake. Hun hadde klart å lage fondant allikevel, så da tenkte jeg at dette burde være overkommelig for de fleste. (Kaka smakte ikke godt, men det var det som var inni og ikke fondanten sin feil.)


#6

Tjorven sa for siden:

Ja! Hvis man skåler mandler og deler dem i to, så ser de virkelig ut som negler.


#7

Bayone sa for siden:

Skal se om jeg finner et bilde.


#8

Bluen sa for siden:

:knegg: Klarer man å forme det som fingre, da? (På den annen side: Jeg har jo begynt å bake marsipankaker :stolt:, så helt galt kan det ikke være.)


#9

Bluen sa for siden:

Det med fondanten har nok delvis med smaken å gjøre også, ja - at jeg ikke gjør det, og ikke bare at jeg tror det må være et forferdelig klin. Hva med gulrotkake formet som gresskar og oransje konditorfarge på den vanlige glasuren, da? Det må vel funke?



#11

Bayone sa for siden:

Her er bilde av kake og kransekakefingre.


#12

Niobe sa for siden:

Vannmelonhjerne er kjapt og enkelt. :jupp:



#14

Tuppen sa for siden:

Sett marshmallows på pinne og tegn på skumle fjes med mattusjer, konditorfarge e.l.
Jeg lagde kirkegårdskake et år. Vanlig sjokoladekake og pyntet med gravstøtter av biter av marshmallows (med RIP på) og makker på kaka. Veldig enkel å lage.


#15

Bluen sa for siden:

Whooo, herlig! :knegg:

Tusen takk for tips. Får Google vannmelonhjerne også - det er jo til og med sunt. :hyper:


#16

Bluen sa for siden:

Sånne gelemarker og annet ekkelt gelesnadder hadde jeg for øvrig store problemer med å finne i fjor.


#17

Niobe sa for siden:

Vannmelonhjernen fra 2012:

Du bare skreller av det grønne laget, og bruker en skarp kniv til å lage mønsteret.

Og kransekakefingre med mandelnegler:


#18

Bluen sa for siden:

Flott! Ser ut som en perfekt oppgave for mannen.



#20

Bomull sa for siden:

Bak boller med f.eks grønn konditorfarge i deigen? Blodig popcorn får du ved å poppe på gamlemåten, med rød konditorfarge i smøret.

Tegn skumle ansikter på klementiner/appelsiner med sort tusj, så ser de ut som små gresskar - fungerer ypperlig som dekorasjoner på bordet OG kan spises. Samle grener/kvister og sett i en vase eller to, evt. med litt spindelvevpynt, så er det også ganske effektivt på bordet.


#21

Balanse sa for siden:

Kransekakefingrene er det enkleste i verden å forme. Du bare lager en pølse omtrent så lang som to fingre, setter på en skåldet mandel i hver ende, og steker. Etter steking river du dem fra hverandre på midten. Jeg bruker rød pyntegele og lager litt blod rundt "bruddstedet".

Forresten, du bør lage noen riller på fingrene, med en kniv, for å etterligne foldene i fingerleddene. Gjør det før du steker.


#22

Candy Darling sa for siden:

Veldig enkle godteposer, hvis du skal ha det:


#23

Ru sa for siden:

Fondant selger de på Panduro. Kjevl ut, legg over, ferdig. :værsågod:


#24

Agent Scully sa for siden:

Sjokoladekake med spindelvevmønstrer av melis.


#25

Najade sa for siden:

Det funker virkelig lett som en plett å lage fint nok mønster med ostekrem eller smørkrem med konditorfarge.

Jeg lagde en ninjagokake nå sist helg, og orket ikke prøve meg på fondant e.l.
Lagde smørkrem, og smørte utover.

Bare pass på at du får sterk nok farge. Den grønne ninjaen min ble litt lysegrønn av seg. :knegg:


#26

Bomull sa for siden:

Et tips til mumie-pølser er å bruke sånn ferdig pizzabunn som man bare deler i strimler med pizzaskjærer, da får man tynne og lett håndterlige deigstrimler.


#27

Bluen sa for siden:

Jepp, gjett hva vi gjorde i fjor. :knegg:


#28

Bomull sa for siden:

Haha. Men det er jo virkelig lurt. Jeg har prøvd metoden med vanlig deig og i det hele tatt, det var en drittjobb med mye banning og ja - ikke spesielt vellykket :hehehe:


#29

Candy Darling sa for siden:

Ikke at noen ville prøvd det, men den metoden funker altså IKKE til pinnebrød. :knegg:


#30

veobra sa for siden:

Tegn ansikt på clementiner, så de ser ut som gresskar.

ToysRushar pynt og effekter som ikke koster skjorta. Jeg har et selvlysende spøkelse som jeg hang opp på en papplate og skremte med da jeg åpnet døra.


#31

Elise sa for siden:

Letteste måten å lage en hovedkake med halloween-tema er å lage en helt vanlig rund kake, og pynte med edderkoppnett. Det får alle til, selv jeg. :knegg: Hvit kake, sjokoladesaus til pynt. Brun kake, melis til pynt.

Lånt bilde fra nettet:


#32

Elise sa for siden:

Sorry, finleste ikke før etter jeg postet samme idé som allerede var blitt skrevet... :sparke:


#33

Bluen sa for siden:

... men det var enda lettere å se for seg med bilde, Elise! Takk for alle gode tips.



#35

Dragen sa for siden:

Ta turen innom Nille, de har fullt av Halloweengodteri og annet til en rimelig penge.


#36

Bluen sa for siden:

Joda, jeg er jevnlig på Nille. :jupp: De har jo M til spottpris.


#37

mkj sa for siden:

En kake basert på denne ideen?


#38

Bluen sa for siden:

Den var kul! Men med edderkoppmuffins av sjokolade (der mamma har tilbudt seg å stå for selve bakinga) tror jeg ikke det blir sjokoladekake i tillegg.


#39

Bluen sa for siden:

Nå tror jeg det bærer i retning av edderkoppsjokolademuffins, heksefingre (kransekake) og gulrotkake forkledt som gresskar. Det er jo egentlig mer enn nok, men jeg tenkte at det kunne være gøy med en spøkelseskake også - rullekake med krem utenpå og spøkelsesdrakt av marsipan, f.eks. Kunne jeg få til det på noe vis?

Noe à la disse, men med en liggende figur?


#40

Candy Darling sa for siden:

Det er klart du kan, men jeg ville kjøpt marsipan i tilsvarende pakke som fondant - det er mye enklere å jobbe med enn remavarianten, og er mye hvitere også. Traktøren og Jernia og Cacas har det.


#41

Bluen sa for siden:

Jeg tenkte å kjøpe ferdig marsipanlokk fra Odense - straks det er snakk om utkjevling, utgår det, kjenner jeg. (Og sant å si har jeg vel aldri sett en fontantpakke for mine øyne, så jeg aner ikke hvordan den ser ut eller er å jobbe med.)


#42

Candy Darling sa for siden:

Det går sikkert fint, men den er litt tørr og gusten.


#43

Bluen sa for siden:

Hvilken? Odense? (Jeg har nemlig nettopp laget min første ordentlige marsipankake, og syntes det ferdige lokket var sjokkerende samarbeidsvillig. :knegg: Men det er gulaktig, jeg ser den.) Får kikke innom Jernia i dag, men det spørs hvordan utvalget i vår lokale sjappe er.


#44

Spoon sa for siden:

Søsteren min lagde spøkelsesmarengs en gang, de var ganske kule (og enkle)!

Fant et bildet på nettet:


#45

Bluen sa for siden:

Å, kule! Og marengs kan jeg (skjønt jeg ble veldig kvalm den gangen jeg lagde det. Det tar på å sette til livs et par dl pisket eggehvite og melis. Yak.)


#46

Pelle sa for siden:

Masse gode tips her. Pølsemumier skal bli!


#47

Candy Darling sa for siden:

Ah, de var veldig morsomme!


#48

Nessie sa for siden:

Gode tips! :D

I år er jo Halloween på en fredag, og vi har kidsa :jupp:
Størstesnupp skal kanskje på fest, men jeg ser for meg vi kan ha noen enkle greier for de andre hjemme.


#49

Bluen sa for siden:

Fant dette på Jernia, men til kr 170(!!) for en stor pakke utgår det så det suser, gitt.


#50

millact sa for siden:

Vi skal ha fest hjemme, noen få barn. Tenkte å lage de edderkoppmuffinsene og mummipølser i alle fall.

Men, hva gjør vi mer? Underholdning? Tips? To timer.


#51

Nessie sa for siden:

Ei bøtte med gele. Med ting og tang oppi, dekket til? Så skal de finne et eller annet oppi der. Men det er veldig ekkelt å ta på iallefall ;)


#52

Candy Darling sa for siden:

Ellers slår jeg et slag for tørris, det er så kult. Men da må man handle senest dagen før. Og det koster mer enn jerniamarsipan. :knegg:


#53

Bluen sa for siden:

Indikerer du at jeg er gnien? :knegg: Jeg skal introdusere ideen for mannen; det kan være noe sivilingeniøren faller for. (Han pleier dessuten ikke være mer til irritasjon enn hjelp i forberedelsene, så da kan jeg like gjerne få ham av veien ved å sende ham til Alnabru i lørdagsrushet. :hyper: )


#54

Apple sa for siden:

Tidligst dagen før, vel.


#55

Candy Darling sa for siden:

Tidligst, ja. :knegg:

Bluen, not at all, det var bare en heads-up! :p


#56

Elise sa for siden:

Hvor får en kjøpt tørris, hvordan bruker man det, hvordan oppbevarer man det, osv? Jeg kan ingenting om tørris, tror ikke jeg har sett det live engang, men det spørs om ikke jeg trenger... ;)


#57

Bluen sa for siden:

Heksefingrene er ferdig og nedfryst! Jeg er redd jeg stekte dem litt for lenge, for de ble veldig mørke under. Burde de stekes på rist? Usikker på om jeg skal gidde nok en runde, for kjenner jeg ungene rett, spiser de dem uansett ikke. :knegg: Det blir mest til pynt.


#58

Tuppen sa for siden:

De ble kjempefine, Bluen. Jeg hadde ikke lagd ny runde. Pynten er halve moroa.
Et år skar jeg ut en million flaggermus- og spøkelseskjeks for hånd i mangel på former. De ble veldig fine å se på, men bare en av ungene likte dem. :skuffet:


#59

Palmen sa for siden:

Fantastiske heksefingre! Brukte du ferdig kransekakemasse?


#60

Bluen sa for siden:

:jupp:


#61

Apple sa for siden:

Kjempekule! Hadde ikke lager nye. Her spises det også lite. Grønn spaghetti og mumiepølser var kjempegøy, men spiste de det? Neida. Bare pølse i lompe, takk. :mumle:


#62

Bayone sa for siden:

Hadde heller ikke laget nye heksefingre. Litt rød konditorfarge så blir det bra M ;)


#63

millact sa for siden:

Flott heksefingre!


#64

Bluen sa for siden:

Det er ikke en opsjon her. :knegg:


#65

Candy Darling sa for siden:

I Oslo kjøpes det på Yara på Alnabru/Brobekkveien. Det kan oppbevares i fryser, men reduseres relativt hurtig i volum, så altså tidligst kvelden før.

Yara er vel godt tips over alt hvor det finnes.


#66

Chablis sa for siden:

Må henge i denne tråden for tips , jeg arrangerer Halloween for 3.klassingene i år.


#67

celebelen sa for siden:

Ville informerte oss i forrige uke om at hun hadde tenkt å ha Halloweenfest hjemme i år. Så da henger jeg også her. :knegg:


#68

Bluen sa for siden:

Puh, festen overstått! Det ble litt dårlig med bilder - heksefingrene har dere sett alt. Denne gulrotkaka har vanlig ostekrem farget med konditorfarge og er pyntet med svart sukkerpasta og stilk av grønnfarget marsipan. "Rillene" i kaka lagde jeg bare med en kniv i glasuren.

Rulle-marsipankakespøkelset ble nesten mer vellykka enn jeg hadde håpet, men jeg rakk aldri å ta bilde av det. Jeg skar til rullekaka mens den ennå var frossen, slik at den var formet som et litt rundt hode med en rett kropp og to enkle armer. Utenpå smurte jeg krem, og så la jeg Odense marsipanlokk over som laken. Malte på svarte øyne og Skrik-munn med sukkerpasta.

Ellers ble det mumiepølser, grønnfargede makaronilarver med ketsjup og "blod-saftsuppe" med frossen, hvit hanske som velkomstdrink. Jeg hadde også fått tak i spøkelsespotetchips på Europris - veldig populære.


#69

Mrs. S sa for siden:

Wow, jeg kunne virkelig tenke meg tørris. Jeg søkte på Yara, men fikk opp noe landbruksrelatert. Partybutikker har kansje det? Jeg søkte litt på tørris og fikk opp at Norsk Hydro kansje selger det. Det blir noe jobb å finne det.
Edit: fant YaraPraxair.

Men du som har brukt det, hvor mye kjøpte du? Den posen i overkant av bildet? Hvor mye fikk du utav det... tåkela du stua? Hvor lenge varte effekten når du brukte kaldt vann? (hvis du brukte kaldt vann) Er det bare 10 minutter eller så, er det for mye jobb å skaffe det.


#70

annemede sa for siden:

Takk for opplysningen, for det hadde jeg ikke tenkt å prøve. :lyge:


#71

veobra sa for siden:

Fantastiske fingre. De er så ekle at jeg det ikke frister å spise dem. :iiik:Men så er sukkerinnholdet slik at de sikkert hadde gått med uansett. :knegg:


#72

Mrs. S sa for siden:

Jeg har googlet. Jeg liker å pynte til Halloween ute. Men jeg ville gjerne ha en effekt som varer lenge og er billig.

Jeg fant en billig gjør-det-selv tåkemaskin. mad-science.wonderhowto.com/how-to/make-simple-fog-machine-prank-your-roommates-0134026/
Denne effekten er ikke så voldsom, men noe å ha ute for en heksegryte? Jeg har kansje glyserol liggende i en skuff, hvis ikke selger apotek det. Jeg vet ikke hvorfor glyserol brukes, men jeg kan gjette på at det blir bedre "tåke".


#73

Candy Darling sa for siden:

Jeg husker ikke, men det var vel en 3-4 pakker? Du tar bare noen klumper i om gangen, så jeg har aldri brukt opp alt.

Det lønner seg ikke å bruke for mye om gangen, da blir det bare en stor isklump. Det er "smeltingen" som gir røyk (dvs det sublimerer; går rett fra solid fase til gass).


#74

Bomull sa for siden:

Tips til hvor jeg får tak i slike poser? Raskt og i fysisk butikk, da det ikke er tid til å bestille - fest på torsdag. :blafre:


#75

Candy Darling sa for siden:

Tror det var på Staples (tidl Binders)?


#76

LilleRosin sa for siden:

Brukte du konditorfarge for å farge makaronien grønn?


#77

Bluen sa for siden:

:jupp: Hadde bare vanlig konditorfarge for hånden, og det er ikke særlig effektivt i kokevannet - selv om jeg brukte over en halv flaske, ble det bare en lys grønntone.


#78

Bomull sa for siden:

Takk. Jeg kan prøve det, hvis ikke er det kanskje mulig å få tak i på hobbyforretning ol. Men Staples neste!


#79

vixen sa for siden:

Leste at vi kommer til å handle for 250 millioner på årets halloween. Det er ganske mye og et tegn på at Halloween virkelig har blitt en merkedag her til lands. Hvor mye penger regner dere med å bruke på årets feiring?


#80

Bomull sa for siden:

Vi regner å bruke 40-50,- pr. elev for å dekke mat, drikke, tallerkner/krus/servietter, litt pynt, popcorn, frukt/dessert, aktiviteter ol. Det blir 21 elever, altså ca 1 000,- alt inkludert. Så kommer jo kostymer attåt da, for hver og enkelt.

Privat blir det 60,- for gresskarene som allerede er kjøpt inn, ca 400,- for barnas kostymer + evt. smågodtet vi skal kjøpe. Altså en 5-600,- tilsammen.


#81

Mrs. S sa for siden:

Jeg har allerede brukt 300 på gresskar. :plystre: Skitt at Obs har billige gresskar nå som jeg handlet på Plantasjen...
Godteri... vi storhandlet i Sverige. Sikkert 200 kr.
Hjemmelaget kostymer i år. Lillesøster... 200 - 300... så har jeg kjøpt sminke i tillegg, men det var fordi det jeg hadde var for gammelt (stivnet). Jeg har kjøpt det her og der, derfor vet jeg ikke total pris. Basisen for kjolen er omsydd Freetex, men det koster jo noe likevel.
Storebror... hjelp... viseline, grå fleece, led-lys til trollmannstaven... trollmann parykk med skjegg...Blir 400?


#82

millact sa for siden:

Skal ha en liten fest her for noen av eldste sine venninner og har handlet for litt under 500 kr så langt. Da har jeg kjøpt noe godteri (noe av det skal nok også gis bort til de som kommer på døren), litt pynt som kan brukes neste år også, papptallerkener osv.

Barna har kostymer fra karneval, så der har vi ikke kjøpt noe nytt.

I tillegg gjenstår litt mat (pølser og mufins) samt drikke (tror det blir saft).


#83

Cumulus sa for siden:

Her må barna være med å lage kostymer og pynt selv. Jeg nekter å kjøpe ferdig plastikk.... men vi skal ha enkle kostymer - sønnen er spøkelse, datteren er dracula. Kun laken til han, Omsydd sort badekåpe til henne, resten ansiktsmaling og hoggtenner som vi hadde fra før. Vi skal lage små spøkelser av laken og henge ute ved døren, og male glass i sort og orange og pytte telys oppi. Mulig jeg kommer på noe annet vi kan lage også og sette i vinduet ved døren.... pønsker på noe, men vet ikke helt hva...


#84

Chablis sa for siden:

Finnes det bedre konditorfarge?


#85

Bluen sa for siden:

Ja - er det wilton den andre heter, tro? Kraftigere farge.


#86

Elise sa for siden:

Jeg funderer på grønn grøt, ser for meg at konditorfargen er mer effektiv i grøt enn i vann. :gruble:


#87

Bomull sa for siden:

Jeg skal lage farget kettle corn i morgen, hadde en prøve i dag og det gikk veldig greit. Brukte rød og blå konditorfarge. Moro.

Fikk tak i slike papirposer på lokal hobbybutikk, så slapp jeg å kjøre avgårde. Har tegnet fjes på dem i kveld, samt laget en av to melonhjerner. Det var lettere sagt enn gjort, men øvelse gjør mester. Tok også konditorfarge i vannet jeg fylte hansker opp med, så de ligger på frysen nå. Nå må jeg bare få klistret et par etiketter på brusflasker, som vi fyller med saft og bruker som bordpynt sammen med kvister og løv.


#88

Cumulus sa for siden:

Er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt sukkerfritt godteri eller snacks med halloween motiv? Har en datter som ikke tåler sukker. Halloween er den store prøvelsen for henne...


#89

Bluen sa for siden:

De har spøkelsesformet potetgull på Europris, i alle fall. (Er potetgull sukkerfritt? :hmm: )


#90

Pelle sa for siden:

Hæ? Så dere sier at dere selv har FARGET makaronien? Jeg som har lett og lett etter grønn makaroni....


#91

Niobe sa for siden:

:fnise:


#92

Nessie sa for siden:

:humre:


#93

Pelle sa for siden:

Hrmf.

Wiltonfarge er innkjøpt, så gjør jeg NOE riktig... Hvor mye bruker man? Man tar det i når den er kokt?


#94

Bomull sa for siden:

Tar du ikke farge i vannet da? Så den koker i farget vann og derfor blir grønn?


#95

Pelle sa for siden:

Aner ikke.


#96

Bluen sa for siden:

Jeg tok farge i kokevannet.


#97

Bomull sa for siden:

Jeg skal lage kettle corn nå og skal ha farge i sukkeret før jeg popper cornen. Jeg mener jeg har farget andre ting ved å ha farge i vann før koking, men aldri prøvd makaroni.


#98

Chablis sa for siden:

Det gjorde vi også i fjor.


#99

Chablis sa for siden:

Hvordan får dere farget popcorn?


#100

millact sa for siden:

Skulle spørre om det samme.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.