Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Billig ferie?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Gi meg tips, noen. Vi har 2 uker ferie snart der vi ikke helt vet hva vi skal gjøre, og det går jo nesten 10.000,- kroner til Italiaturen vår i august (hotell og mat/lommepenger, flyet får vi gratis), så om vi skal reise bort nå kan det ikke bli særlig dyrt. Men vi skal reise med svigers til Italia og kunne faktisk tenke oss å reise på en ferie sammen, BARE oss tre også. Jeg har sittet og kikket på Colorline sine sider, Praha-ferie osv, men jeg blir ikke helt klok, synes alt er for dyrt, men det er vel helst slike pakketurer? Det blir vel billigere å ta fly og hotell hver for seg?

Usj, jeg sitter bare her og prøver å vri hjernen. VIL reise på en ferie, bare oss tre sammen, og helst en uke minst!


#2

Rug sa for siden:

Tja, teltferie i Sverige? Vi betalte akkurat 300 kroner for å forhåndsbestille billett t/r Sandefjord - Strömstad, og det koster som regel rundt 280 kroner natten for teltplass på flotte campingplasser.

Da får du også en fin kjøretur over fjellet eller langs kysten.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Telt. :knegg: Takk for tipset, men telt er helt utelukket, jeg får spader. :skremt:

Tenkte mer på billige hoteller, lav standard, men helst med eget bad og dusj da. Kunne faktisk tenke meg å kjøre til Gøteborg, det gjorde jeg og min mann året før vesla ble født. Lå på hotell i nesten en uke og var i Liseberg osv. :hmm:


#4

safran sa for siden:

Henger meg på her, vi har også et par uker åpne.


#5

Anuk sa for siden:

Vi har bodd på bed & breakfast både i Danmark og Sverige, og det får man til rundt 500kr natten (for alle). Sikkert billigere også hvis man bor samme sted flere netter.

Det er veldig ulik standard, men hvis du surfer litt rundt på nettet finner du sikkert noen koselige. Finnes også i bondegårds-variant, som er ekstra stas for de små.


#6

Fluke sa for siden:

Jeg skulle ile til her og si at teltferie i Danmark er knall og at dere kunne truffet oss der og sånt, men så viser det seg at du er en av særingene som ikke vil ligge i telt. ;)

Jeg vil også gjerne ha noen råd til andre billige ferieformer, selv om vi trives veldig godt i telt. :)


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er mageoperert, jeg kan ikke stå i dokøer og bruke ekle fellesdoer. :skremt: Jeg må kanskje opp midt på natten for å tømme ryggen, så da er det litt greit å ha bad i nærheten. Dessuten er jeg manisk når det gjelder renslighet. Synd, men sånn er det. Jeg spiser feks. ostepop med gaffel og kan ikke reise på hytteturer uten innlagt bad. :skremt:

Bed & Breakfast høres jo greit ut. Årh jeg må vri hjernen for å komme på hvilket hotell vi lå på i Gøteborg ... Tror det var Rainbow, vi hadde et slikt hotellkort der vi fikk 3 netter for prisen av 2. :hmm:


#8

safran sa for siden:

Jeg vil heller ikke ligge i telt, og har også litt manisk når det gjelder renslighet, så jeg henger fremdeles på. :blond:


#9

Olympia sa for siden:

Fly til Paris, og finn et hotell selv. I utkanten av byen finnes det billige hoteller, og Paris (i motsetning til London, synes jeg personlig), kan bli en billig ferie. Det samme gjelder selvsagt Baltikum osv. Hvis du tør å reise dit uten å booke hotell først og finner et når du kommer frem. Da sparer du raskt tusenlapper.


#10

Balanse sa for siden:

Hiver inn en strøtanke om Danmarkstur...?
Dere kan jo få en rimelig ferjetur fra Stavanger, Egersund eller Kristiansand.
Det er mange flotte Bed & Breakfast-steder i Danmark.
Her er et kjempekoselig sted vi har brukt mange ganger, billig, rent, praktisk med barn og veldig, veldig koselig:
home1.stofanet.dk/bed-and-breakfast/


#11

Dixie Diner sa for siden:

Det hadde nok vært kjempelurt om vi reiste alene. Tør ikke helt siden vi skal ha med 3-åringen, kan fort bli mye leting og sutring osv. Men vi har bestemt oss for Gøteborg, tror jeg. Må bare finne billig hotell først. Da kjører vi ned, bruker en dag på det og så har vi dvd i baksetet til lillemor. :D


#12

DM sa for siden:

Spiser ostepop med gaffel. :rofl:

Jeg prøver forøvrig å overtale mannen til å dra på telttur med tempur-overmadrassen vår, men han er av en eller annen høyst merkverdig grunn ikke særlig keen på det. :confused:


#13

safran sa for siden:

Jeg spiser ikke ostepop med gaffel, altså. Jeg bare lar være å spise det i det hele tatt.


#14

safran sa for siden:

Og det med Tempurmadrass kjenner jeg meg igjen i. Jeg kan ikke reise uten den uten å være ødelagt i ryggen etterpå. Det gjør det noe vanskelig å være impulsiv og reise på hyttetur og sånt. :sukk:


#15

Olympia sa for siden:

Jeg skulle forresten gjøre det samme som deg, booke en forholdsvis billig ferie, til høsten. Etter å ha bestilt fly, hotell, avgjort hvilken ting vi må besøke og hva vi må få med oss av kultur og underholdning så har ferien blitt en dyr affære. Jeg sluttet å telle når vi nærmet oss titusen, og det er bare for 3,5 dager. :o


#16

Dixie Diner sa for siden:

Herregud ja, det er helt horribelt! Synd at man omtrent skal være "millionær" for å kunne ta med seg barna på skikkelige ferier. :mumle:


#17

Isa sa for siden:

Er det ikke noe på Lambi dorullene nå, om at man får natt nr 2 på Scandic hoteller gratis? :leser det jeg kommer over når jeg er på do:
Det er ihvertfall flere Scandic hoteller i Gøteborg.


#18

Isa sa for siden:

Universeum er også verdt et besøk, det ligger ved siden av Liseberg


#19

Røverdatter sa for siden:

Vandrehjem er et billig alternativ til hotell. Koster 3-400 kr. natta og 30-40 kr. for frokost. I Danmark vel å merke.


#20

Carina84 sa for siden:

Vil også ha tips. :blafre:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fant hotell i Dublin (fint også) til 3600,- kroner for hele 5 dager, for alle oss tre. :sjokk: Men fly kommer jo i tillegg og koster minst like mye, om ikke mer (spesielt siden vi først må ta fly til Oslo), og så kommer lommepenger og mat i tillegg, så det hadde jo kostet skjorta uansett.
Vandrerhjem er sikkert greit, men jeg troor jeg vil ha litt mer standard så jeg iallfall får eget bad og toalett (operert mage :flau: ).
Vi sjekker opp noen billige hoteller i Gøteborg nå, kunne tenkt oss en Liseberg-ferie.

Eller Legoland? Der har jeg jo aldri vært, og jeg vet at vesla har SÅ lyst å reise dit! Men hvordan er det å kjøre til Danmark i forhold til å kjøre til Sverige, sånn pris- og tidsmessig? :blånn:


#22

Anuk sa for siden:

Har du sjekket om å leie feriehus/ferieleiligheter i Danmark? Det finnes internettsider der du kan søke på hva som er ledig, og booke direkte. Tror sikkert det finnes noe å oppdrive fortsatt og det er alle prisnivå. Har sett hus til 2-3000 for en uke, selvfølgelig er det ikke topp standard da, men sikkert helt greit. I allefall garantert eget bad!. Og Legoland er innenfor rekkevidde ;)

Det er jo noen timers kjøring til Jylland i Danmark, og det er ikke sikkert det blir billigere. Da ville jeg nok kanskje tatt en ferje... Det går vel ferje både fra Kristiansand og Larvik. Mener vi betalte i overkant av tusenlappen for Larvik-Hirtshals tur-retur.


#23

livit sa for siden:

Hvis du vil til Gøteborg nå i fellesferien tror jeg nok desverre at du er litt seint ute.. det begynner å fylles opp skikkelig fra neste uke (hvis det er da du tenker på)... har du forsøkt å søke på hotels.com ? Mulig du kan prøve deg på restplasser.no

Elsker Gøteborg selv også så jeg skjønner deg godt :jupp:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jaa! Det tenkte jeg jo ikke på. Var inne og så på husene nå, og vi får de jo helt ned i 3000,- kroner per uke for et akseptabelt hus. Ville jo helst leid et til 30-40.000,- med svømmebasseng, men det får jeg heller ha tilgode. :knegg:
Lurer på om jeg skal snakke med ei venninne, om hun og mannen og sønnen vil bli med. :hmm: Eller Ms. Lee og familien?


#25

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet ikke helt hvilke byer jeg skal se på sommerhus i, hva ligger i nærheten av Legoland? Legoland ligger i Billund? Jeg får se på et kart.


#26

Albertine sa for siden:

Sjekk coop.no. De har ofte to netter på hotell til en grei pris. Gjelder både Norge, Sverige og Danmark.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Flott, takk. :D

Nå sitter jeg forresten og kikker på resteplasser til syden. Har funnet et par superbillige, feks. 8 dager i Hellas eller Bulgaria til rundt 3500,- per person, inkludert hotell. :måpe:

Må snakke med mannen!


#28

Balanse sa for siden:

Ganske spennende å sitte med mange åpne muligheter?

Jeg sitter og lurer på noen dager i Danmark selv og her er det jeg har funnet mest interessant:

Masterferries kjører mellom Kristiansand og Hanstholm på 2 timer hver vei, og på lavpriskalenderen kan du eventuelt spore deg inn på de rimeligste dagene før du bestiller, og komme ned i ca 800 kr tur retur med bil.
www.masterferries.com/no/Hjem/Lavpriskalender/Juli_2007.aspx

I Danmark går det fort å kjøre, Legoland ligger like ved Billund, og jeg tror det er ca 2.5 timer med bil fra Hanstholm, litt avhengig av valgt rute.
Vi planlegger da en overnatting i B&B som jeg la lenke til over, fordi jeg vet at der er hyggelig og rimelig (400 kr natten).

Så har vi tenkt å høre om det feks er ledig her
www.bbgivskud.dk
eller finne en annen grei leilighet rett ved legoland og løveparken via
www.net-bb.dk/index.htm

Håper dere får en fin ferie uansett hvor turen går til slutt!


#29

Left sa for siden:

Det synes jeg var en strålende ide! Det skal jeg gjøre neste gang, for det er skikkelig motbydelig å få den gule guffa på fingrene, for ikke å snakke om hvordan det LUKTER av fingrene etterpå...


#30

Dixie Diner sa for siden:

Du er seriøst helten min i kveld! Har sittet og kikket på linkene dine, og må snakke med mannen først, men her fant jeg jo MYE! Dette så jo bra ut, nær Legoland og BILLIG! 5 netter på dobbeltrom blir bare 1750,- kroner, om de ikke tar ekstra betalt for 3-åringen som jo skal sove i sengen sammen med oss! :hyper:

Jeg er klar over at det er midt i fellesen og det sikkert er stappfullt overalt, men nå kan jeg iallfall begynne å planlegge for real! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.