Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste ertesuppe-oppskrift

#1

Taien sa for siden:

Jeg har svineknoke, jeg har erter (og andre grønnsaker). Jeg har lyst på ertesuppe (men møter nok motstand hos barn og mann, noe jeg blåser en lang marsj i) men har faktisk aldri laget det før. Hjelp?


#2

kamp sa for siden:

Legg ertene i blør over natten
Kok svineknoken i er par timer
Ta dn ut og kok ertene i vannet mens du skjærer av kjøttet på knoken.
Ha gulrot, løk, poteter og timian i vannet og kok de møre.


#3

Lyppa sa for siden:

Putter man kjøttet tilbake i suppa sammen med det andre på slutten? Jeg elsker ertesuppe men har aldri laget det.


#4

Lhi-My sa for siden:

Knoken bør også bløtlegges hvis du tenker den kan være veldig salt og er av typen rest av spekeskinke. Er det en vanlig knoke, ville jeg smakt på kokevannet. Er det veldig salt, så bytt ut alt eller deler av vannet. Ertene trenger lang koketid, så la de putre sammen med knoken. Jeg hiver oppi resten av grønnsakene en halvtimes tid før det andre er ferdig og koker alt sammen, liker godt kokte grønnsaker i suppe. Kjøttet tas opp når suppa er ferdig og kjøttet deles opp. Jeg er vant til at kjøttet serveres ved siden av og spises på lefse sammen med potetstappe, men det er jo en smakssak. Vi har da alltid mer enn en knoke eller litt anna kjøtt i tillegg. Det er jo minimalt med kjøtt på en slik knoke.


#5

Flubby sa for siden:

Bløtlegg erter over natten.
Kok knoken til kjøttet løsner fra beinet. Jeg bruker å ha i et laurbærblad også, og litt helpepper.
Ta ut knoken, og sil kraften.
Kok ertene til de begynner å bli møre. Ha deretter i gulrot i biter og sellerirot i biter. Skjær opp kjøttet i biter og ha i suppen. Mot slutten har du også i purreløk i skiver, men denne trenger kort koketid, ellers blir den veldig trist. Litt timan gjør seg også. Smak til med salt og pepper, men deter slettes ikke sikkert det trengs noe salt.
Jeg bruker forresten røkt knoke fra en lokal kjøttprodusent.


#6

Lhi-My sa for siden:

Morsomt å lese hvor ulik ertesuppe kan være. Det du beskriver Flubby, er det jeg kjenner som kjøttsuppe og er noe helt annet enn det jeg forbinder med ertesuppe. Timian, sellerirot og laurbær er helt ukjente smaker i den ertesuppen vi lager her. Der er det kun salt kjøtt, erter (gule), gulrot og kålrot, samt pepper. Salt er sjelden nødvendig da kjøttet som brukes som regel egentlig er alt for salt i utgangspunktet.


#7

Madicken sa for siden:

Min beste ertesuppe lages av kraft kokt på et "oppbrukt" fenalår (kun knoken igjen), tilsatt bløtlagte erter og kjøtt etter smak og behag, gjerne lammekjøtt. Jeg serverer gjerne med kokte gulrotstrimler og poteter ved siden av, eller med flatbrød, smør og rømme.


#8

Taien sa for siden:

Knoken jeg kjøpte var kjøttrik nok, ikke noe tvil om det.
Så da tilsetter jeg litt poteter, gulrot og kålrot i suppen?
Hjemmefra er jeg vant med kun løk, erter og kjøtt og syntes det var veldig godt, men litt kjedelig. Jeg tror også ungene vil like det bedre med mer grønnsaker oppi. (Mannen også, som ikke er noe glad i supper....gale mannen. Supper er jo SÅ godt! :nam:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.