Ta en kjele og ha i noen ss med olje. Varm. Ha oppi popcorn slik at det kun dekker bunnen av kjelen i ett lag, da er det passe mengde til kjelen. Sett på lokk, gjerne såvidt på gløtt for å slippe ut damp(sprøere popcorn). Når det begynner å poppe så kan du skru ned plata litt. Straks det slutter å poppe jevnlig så ta kjelen av. Salt, rist og nyt. Eventuelt ha på annet krydder. Jeg bruker forresten litt smør i gryta sammen med oljen også, men da er det litt mer dill med temperaturen for at det ikke skal bli for brunt før det begynner å poppe. Farge vet jeg dessverre ikke noe om å tilsette.
Vi bruker Vita hjertego-olje og heller litt i bunn av en kjele. Vi legger ett korn oppi, og heller oppi resten når det popper. Bare nok til at det dekker bunnen. Vi skrur ikke ned varmen, men skyver kjelen frem og tilbake til det slutter å poppe. Under lokk. Det er viktig.
Jeg har aldri laget med farge i, kanskje jeg skal prøve det. Men vi lager mye popcorn ellers.
Jeg har en whirley pop gryte som jeg er veldig glad i. Da slipper jeg å skrape opp stekeplatene ved å riste gryta. Blir alltid bra popcorn med den. Og så bruker jeg gjerne ghee for å poppe i, da får jeg smørsmak uten at det blir brent. For tiden har jeg dilla på popcorn med parmesan og ungene er veldig glad i kettle corn. Ser ut som kettle corn kan lages med farge marymakesdinner.typepad.com/marymakesdinner/2012/10/multi-colored-halloween-kettle-corn.html