Hei ! Jeg skal lage kake for datteren min som fyller 9 år. Hun vil ha frost kake, og etter litt leting på nettet falt hun for denne kaka.
Kan dere fortelle meg hvordan jeg får laget 9 tallet som på kaka her ?
kan jeg bruke sukkerbrød bunn ? Hvor mange bunn tror dere jeg trenger for å få den så høy ?
Aller siste spørsmål er hvordan jeg får sette bilde på samme måte ? Jeg har lest litt om å lage bilde med royal icing for så å flytte den på kake, men bare på toppen. Hvordan får jeg dette på siden ?
De landene som har tradisjon for slike etasjekaker, bruker mer kompakte kaker, type fruktkake.
Du kan sikkert bruke sukkerbrød, men den kan kanskje bli mer "trykt ned". Mulig en sjokoladekake blir mer stabil? Men kaka er ikke så stor, det går sikkert greit.
Tall I:
Du kan lage nitallet av sukkerpasta eller av icing. Det krever imidlertid en god del tørketid dersom den skal bli helt tørr - og det bør den være for å ikke risikere at den klapper sammen. Fordelen er da at du også lager den i god tid på forhånd. Det er lurt å lage en ekstra, i tilfelle uhell.
Hvis jeg skulle laget den - i god tid - ville jeg funnet et 9-tall i et tekstprogram og skrevet ut i størrelsen jeg ville ha på et papir. Så ville jeg lage en forside og en bakside av tallet som jeg limte sammen med icing når begge var tørre. Jeg ville lagt et bakepapir på utskriften, og med vanlig royal icing sprøytet ut konturene av 9-tallet. Så ville jeg latt de tørke (det går ikke så veldig lang tid, vanlig RI som ikke er for tykk tørker greit). Deretter ville jeg tatt RI som jeg ville vannet ut forsiktig! rør godt mellom hver dråpe! slik at det skulle bli "flytbart", uten å bli rennende. Det ville jeg fylt ut de tørre konturene med, til to speilvendte 9-tall. De to tallene som kommer da, krever antakelig litt tørketid, gjerne noen dager. Disse ville jeg limt sammen. Alternativt kan man dekorere tallene med mer icing - f.eks. topper, border el.l. - før man limer dem sammen, men det krever da en ekstra tørkerunde. Når hele tallet er tørt gjennom, kan det oppbevares i en boks i måneder og år.
Tall II:
En snarvei er å klippe tallet ut i papp - gjerne to stk for å få dem stivere - smøre dem med icing og lime dem sammen med icing når det er tørt.
Uansett metode, kan man også lime tallene sammen med en pinne el.l. i mellom som man kan stikke ned i kaken slik at tallet står godt. Puristene som mener at alt på en kake må være spiselig kan bruke tørr spaghetti, eller man kan bruke slike grillpinner. Bruker man pasta, trekker det fuktighet, så da bør tallet settes på rett før servering.
Alternativt - the Lazy Daisy Edition - er å gå på Panduro og kjøpe et Frost kakemotiv i sukker til 79 kroner (ett stort og 28 små i pakken)
9-tallet lager du veldig enkelt ved å tegne eller printe ut et tall i den stilen. Kjevle ut sukkerfondant i ca 3mm tykt lag. Skjær ut tallet og legg på et tørkepapir og la tørke noen dager. Da blir det hardt og står pent på kaken.
Bildet på siden bestiller du utprint av til noen som printer spiselige bilder. Klipp ut Elsa og fest på siden av kaken. Dekker du kaken med sukkerfondant limer du det på enten med bittelitt vann på pensel, eller med melisglasur/royal icing.
Til en sånn kake ville jeg valgt en vaniljekake inni for at den skal holde seg på plass. Om du lager dobbel oppskrift av en vanlig bunn vil du få høy kake. Det lønner seg å steke flere lave bunner fremfor å dele en høy bunn i flere deler. Jeg syns det blir mer stabilt da.
for å unngå at den øverste siger nedi den nederste klipper du til en stødig papp-plate som du legger oppå den nederste bunnen. Men først stikker du noen sugerrør ned i nederste bunn som platen støtter seg på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.