Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trygg trafikk på foreldremøte?

#1

Nessie sa for siden:

Lurer på om DET hadde vært noe

En dag vi skulle vi skulle på tur i barnehagen ba vi foreldrene ta med bilstol.
Ei jente var litt forsinket, og kom da vi var på vei inn i bilene.

Moren har ikke med bilstol, og jeg blir litt sånn
Så sier hun at siden de har to biler, så må de flytte over setet, og det hadde hun glemt da. Så da hadde hun kjørt til barnehagen uten?!
Jenta er 3-4 år.

Jeg ble litt og visste ikke helt hva jeg skal si, og moren bare snudde seg og dro. Jeg sa til min ped.leder at jeg ikke var særlig gira på å kjøre uten sete, så vi sto litt i villrede, helt til vi kom på at barnehagen hadde et ekstrasete

Så da ble det tur.

Men jeg er litt sjokkert?

Tenkte at om vi tar en sånn temauke om trafikk, så ville det være naturlig å ha dette som tema på foreldremøte og? Tror en del trenger det for å si det sånn

Eller er dette liksom utenfor vårt ansvarsområde, og noe vi ikke bør blande oss i?


#2

m|nken sa for siden:

Dette var en lur ide! Den skal jeg også bringe videre.

Jeg har selv sett at foreldre kommer kjørende til barnehagen med barna uten bilstol. Enkelte har ikke på seg seler engang og sitter foran i passasjersetet. Men det verste tilfellet var vel den gangen jeg så en mor kom kjørende med sin toårige sønn på fanget. Han ville jo styre må vite! :gal:


#3

Nessie sa for siden:

:dåne:


#4

Fadese sa for siden:

Jeg synes det høres ut som en god ide!
Jeg har ikke sett noen ankomme Lillemor sin barnehage usikret, men jeg har flere ganger sett barn på 3-4 år sitte i forsetet uten bilbelte.
Det er nok mange som ikke tar dette så tungt, dessverre.


#5

LilleLeo sa for siden:

:sjokk:


#6

*HH* sa for siden:

Dette har jeg tenkt på også, flere ganger.

Jeg skal jammen meg nevne dette for styrer i vår barnehage. Har sett flere eksempler på dårlig sikring.

Det dumme er at de foreldrene som ikke bryr seg om sånt sikkert ikke kommer alikevel :(


#7

Estrella sa for siden:

Høres ut som en god ide.

Men altså, tilbake til hun som skylte på at de hadde 2 biler og måtte flytte bilsetet.
Kjøp et bilsete til da for f..... Så slipper de å tenke på det hvis det er så mye styr.
Sikkerheten til barna kommer jo først.


#8

Trixie sa for siden:

Møte med Trygg Trafikk er nok lurt.
Jeg vet om noen som ofte kjører med barna usikkret i bil. De har også den nyfødte babyen på fanget foran, akkurat som de gjorde med storesøsteren. Unger som kravler rundt i bilen osv.


#9

Nenne sa for siden:

Det høres ut som en kjempeidé å ha opplæring i barnehagen av autoriserte folk. Det er en pappa som kjører med ungen i fanget i vår barnehage også. Han er garantert av typen som sier at det har gått bra så langt, så da er det jo ikke farlig. :gal:


#10

Fadese sa for siden:

Eller "Det var ikke snakk om barnesikring da min generasjon var barn. Vi har da vokst opp likevel!" :snill:


#11

Fara sa for siden:

Jeg har i to ulike barnehager sett foreldre som kommer kjørende med to (!) barn løse i fremsete:sjokk:


#12

Isa sa for siden:

Min tanke også :(

Jeg må si jeg får vondt i magen når jeg ser uskyldige barn sitte usikret, det er jo foreldrene som må ta ansvar. Burde jo tro at folk var mer opplyste i år 2007, men jeg ser jo stadig vekk at det ikke er tilfelle.


#13

Elisabet sa for siden:

Høres smart ut å sjekke ut om de kan komme på foreldremøtet og informere. Jeg har også sett litt forskjellig i barnehagen til ungene. Heldigvis sitter de aller fleste trygt og godt. Har inntrykk av at det ofte er utlendinger som "stapper" unger inn i bilen uten sikring. Vet ikke om det bare er min oppfatning? Har selvsagt sett normenn som gjør det også, men flertallet jeg har sett er ikke det.


#14

Mams sa for siden:

Høres ut som en god ide ja.

Vi har kjøpt en bil til og å kjøpe et sete til var helt naturlig, siden mannen kommer til å levere og jeg kommer til å hente.

Når jeg skule ha eldstemann synes mamma det var sååå rart at jeg styret så mye med å få tak i sete, det var jo ikke nødvendig.
Fortalte at det var påbudt og da var det greit.

Etter at ungen kom ville hun nok helst at vi ikke skulle kjøre bil med han i det hele tatt. Og formaner alltid om at vi må kjøre forsiktig frodi vi har dyrbar last.


#15

Karamell sa for siden:

Jeg hadde ikke giddet å gå på et møte om bare sikring av barn i bil. De fleste av oss sikrer jo allerede barna våre forsvarlig (heldigvis!).

Kanskje bedre å ta det med sånne som du skisserer i hovedinnlegget direkte?
Og hadde ikke barnehagen hatt et ekstra sete ville jo turen blitt spolert for alle!


#16

Che sa for siden:

Det er skremmende at noen tenker slik. Mora mi gjør det også og mener at jeg er SÅ sær som ikke lar prinsen sitte usikret i bil om vi skal kjøre en pitteliten tur.

Kanskje trygg trafikk har infohefter som kan passe og legge i posthyllene til hvert barn?

Forøvrig liker jeg ikke de gangene vi må ha med setet. Vi har HTS som er et underlig styr og feste og mange monterer feil. (+ at det tar lang tid å montere det tilbake igjen) Det har ikke vært noe problem altså, men jeg må innrømme at jeg har gitt fra meg setet med en litt ekkel følelse - i frykt for at det skal være feilmontert. hysterisk


#17

Karamell sa for siden:

Det med feilmontering (og styret med å få det tilbake igjen) har jeg også tenkte på, Bauche... Men den nye barnehagen vår tar buss. Men oppi bygda til guniss er det vel dårlig med bussforbindelser...

Mamma også har sagt noe sånt en gang... Bare sitte med gutten på fanget på en taxitur...


#18

Isa sa for siden:

Men hvor er foreldrene som tar så lett på bilsikring? Tydeligvis ikke her inne, men de må jo finnes et sted?

Jeg ser ihvertfall stadig vekk barn som sitter løse, for små barn som sitter i passasjersetet, seter montert feil og at selene ikke er strammet godt nok. De 2 siste tingene tror jeg folk tar litt lett på, og det som er så viktig...


#19

Che sa for siden:

De finnes kanskje her inne også, men de har sikkert vett nok til å ikke kaste seg inn i diskusjonen.


#20

Isa sa for siden:

Tror nok ikke det, når de ikke har vett nok til å sikre barna ;)


#21

Bequita sa for siden:

Intensjonen er god, men hva med å arrangere et møte som er mer interessant for de av foreldrene som allerede tar ansvar? Jeg må nok si at jeg hadde blitt litt skuffet om barnehagen vår skulle arrangere et slikt møte, dette har vi satt oss inn i fra før. I likhet med de aller fleste, skulle jeg tro?


#22

m|nken sa for siden:

Jeg også blir litt overrasket når jeg leser at foreldre ikke gidder og dra på slike møter. Jeg ser på det litt som med førstehjelp, man blir aldri ordentlig utlært og det kommer "stadig" nye forskrifter og måter og gjøre ting på.

Det går jo an å holde foreldremøter hvor dette med trafikksikkerhet kommer som et innslag på slutten av møtet, slik at man ikke bruker hele møtet på dette punktet. Jeg ser på det som forebyggende arbeid.

Mammaen i mitt eksempel, kunne jeg glatt sett for meg her inne. (Hun som kjørte med gutten på fanget). Økologispisende og politisk riktig som hun er. ;)


#23

Fadese sa for siden:

Høres fornuftig ut, Hattifnatten!

Dessuten er det vel ikke sånn at hele foreldremøtet nødvendigvis må handle om trafikksikkerhet?
Legger man det ikke gjerne opp slik at man tar opp aktuelle saker som angår barnehagehverdagen først? Deretter har man et innlegg fra en aktuell instans og så tid/rom for spørsmål og diskusjon?


#24

DM sa for siden:

Enten kommer dere på foreldremøte om trafikksikkerhet, ellers arrangerer jeg trafikkkontroller utenfor barnehagen. :snill:


#25

DM sa for siden:

Man trenger gjerne ikke fortelle om hva som blir innslaget heller? :surprise:


#26

Perhonen sa for siden:

Syns det høres ut som en kjempeide. En kan også få noen fra trygg trafikk til å komme og forelese om man kan kalle det det, for barna. Barna er gjerne mer opptatt av sikkerhet enn foreldrene, og dessuten barn er klart opptatt av både egen og sine foreldres sikkerhet. Foreldre som kjører uten bilbelte, sykler uten hjelm osv.

Tror ikke dette er et tema som er tatt opp nok dessverre. Jeg tror det trengs en bevisstgjøring både hos små og store. Og regner med det hadde blitt balluba om et av barna hadde blitt skadet, uten sikring, på tur i barnehagen.


#27

Maz sa for siden:

Jeg synes helt klart barnehagen bør blande seg. Jeg hadde en far i barnehagen som kjørte barnet på moped til barnehagen uten hjelm eller med sykkelhjelm. Avdelingsleder spurte til og med gutten om det var morro. Jeg sa da fra at jeg syntes dette var noe de ikke burde oppmuntre. Det var ikke så langt osv. Jeg sa jo at det var uvesentlig. Tror de fortalte at jeg reagerte for jeg får noen sure blikk, ikke at jeg bryr meg.

Jeg synes å kjøre uten bilsikring er uakseptabelt og er noe barnehagen bør reagere på.

Nå har vi ikke det problemet hos oss. Der er det foretrukket å kjøre minibuss uten bilseter. Privatbil har de ikke lov til å kjøre. Frem til nå har jeg kjørt etter med egen bil.


#28

Maz sa for siden:

Mange som har satt seg inn i ting, men som likevel fester setet feil. Skjønner ikke problemet.


#29

Nessie sa for siden:

Det vil vel stort sett alltid være tema på møter som passer bedre til noen enn for andre. Så det bryr jeg meg ikke så veldig om. Og uansett så tror jeg de aller fleste av oss har godt av litt påminnelse.

Bauche: Jeg spør alltid foreldrene om de ønsker å montere setene selv når de kommer. Særlig om det er noe mer enn bare pute med rygg.


#30

Bequita sa for siden:

Nei, det er jo ikke noe problem. Det eneste jeg prøver å si er at det er andre emner som er lenger opp på min ønskeliste. Men jeg ser jo helt klart verdien av dette emnet også. Jeg sverdsetter barnehagepersonalets tid og kompetanse høyt, og er svært opptatt av hvordan barnet mitt har det i barnehagen. Jeg ønsker derfor i møte med de profesjonelle å lære mer om hvordan de jobber i hverdagen, hva er deres verdier og vyer, hvordan kan vi alle utvikle oss videre som foreldre og mennesker?

Sikkerhet er viktig. Men når får vi diskutert de "større" spørsmålene?

Og en ting til: Usikrede barn i bil ol er ulovlig, det er heldigvis ikke barnehagens ansvar å håndheve loven.


#31

LilleLeo sa for siden:

Etter at jeg så at venninnen til Lille satt forovervendt, uten at selene var strammet i det hele tatt (to ganger på en dag),
sendte jeg sporenstraks mail til TT for å høre om de hold foredrag etc i barnehager om trafikksikkerhet
(Lillebroren hennes, en baby på noen mnd, var selvsagt bakovervendt, men uten at selene var strammet).
Dagen etter så jeg et annet barn i bhg, sitte foran, uten sele til butikken.
Det er en strekning på en 200 m vil jeg tro fra bhg til butikken, det er ikke på hovedvei. Men det fullstendig gale fordi om!!

Mailen skal videresendes til styreren i bhg, og jeg vil da foreslå noe sånt som Guniss tenker på her.


#32

Ru sa for siden:

Hva med å arrangere et møte om barns sikkerhet generelt?
Så går det jo an å si noe om hva barnehagen har for tiltak og rutiner mtp. farlige stoffer etc, og da er det jo også naturlig å ta opp dette med hvordan barna kommer og drar fra barnehagen.

:har allerede snakket med politiet om at de skal ha kontroll ved barnehage og skole-start:


#33

him sa for siden:

Jeg er enig med Bequia personlig. Jeg er mer opptatt av hva barnhagen har å fortelle om seg selv: pedagogikk, daglige rutiner, hvordan de gjør det i forbindelse med bursdager, kosthold i bhg, sikring i bil når barnehagen er på tur etc.

Men jeg synes det er helt greit med informasjon fra Trygg Trafikk også, det er bare ikke det jeg selv er mest interessert i. Jeg tenker også at det enkleste for barnehagen er å anmelde eller tipse politiet om å ha kontroll når det gjelder sikring av barn i bil, men det er kanskje bare i mitt hode det er en grei løsning.


#34

Nessie sa for siden:

Men vi må jo ikke evt vie hele møtet til TT heller.

Uansett. Vi forteller jo ganske mye om alt det du nevner i årsplaner, månedsplaner og diverse dokumentasjonstyper vi har. Forrige møte viet vi til mat og kosthold.

Mitt inntrykk er dessverre at fåtallet av foreldrene setter seg inn i vår pedagogikk, mål og visjoner. Så lenge barnet har det bra, er det greit.


#35

Nessie sa for siden:

:ja: :highfive:
Absolutt.
Vi er en liten barnehage. Sist møte var vi 4 foreldre :himle:
De som var der fikk jo komme med innspill og tanker. Men det blir litt snevert synes jeg. Synd. Jeg synes bare det er rart at så mange foreldre ikke får til å komme. Særlig når ingen av de er alenemor/far. Men det prioriteres vel ikke? :vetikke:

Jeg kjenner at jeg synes det er en litt arrogant tanke å tenke at man IKKE orker dra på et sånn møte fordi man kan alt. Det er snakk om 2 timer iløpet av et år. Med fokus på sikkerhet. Det tror jeg ingen har vondt av.


#36

Maz sa for siden:

Jeg er ikke helt enig her. Jeg mener det er barnehagens og alle andres ansvar. Politet er ikke omnipotente. Jeg mener barnehager har altfor høy terskel til å melde fra.

Politiet tar gjerne kontroller om en spør dem. Jeg hadde glemt det jeg snakket jo med dem selv, men akkurat da sa jo barnehagen fra og det var ikke flere episoder.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.