Jeg har begrenset erfaring med sec champagne, men av forskjellige grunner må jeg kanskje servere det ved neste korsvei. Spørsmålet er om det kan gå å servere sec champagne til ribb og pinnekjøtt. Det trenger ikke å være knall, men det må ikke være helt feil. Er det nok syre i sec til at det er et helt greit alternativ?
Jeg har nesten ikke drukket noe sec, men jeg ville sikkert prøvd å servere det med noe av det samme som jeg ville servert riesling med restsødme til? Kalvebrissel? Gåselever? Krydrede saker. Kanskje en eller annen spareribsaktig vri på ribbe kunne funke?
Jeg tror Sec til pinnekjøtt og ribbe blir helt feil. Den sødmen vil ikke gjøre den fete og salte maten godt.
Hvis du må servere sec ville jeg heller byttet ut maten med noe mer kompatibelt med søtlig vin, f. eks fisk eller lys fugl.
Jeg har bestemt meg for å forsøke. Syrenivået er jo fremdeles høyt, så dette blir et spennende eksperiment. Stay tune til medio desember for rapport. :glis:
La oss si at meningene var delte til surströmning. Jeg vil si at champagnen slo bra gjennom, men det var andre som hang seg veldig opp i at surströmning var djevelens verk, at det ikke var mat osv. osv. Vi gjorde en feil - vi luftet ikke boksen lenge nok. (Luftet den ikke i det hele tatt - åpnet utendørs og serverte straks.) Boksen burde vært åpnet 1 døgn før servering. Jeg får ikke gehør for retesting, mine medsammensvorne har pinglet ut big time. :tsktsk:
Dette gikk da strålende! Sec anbefales gladelig til ribba! Heldigvis var det riktig flaske som kom til ribba. Den andre sec-en viste seg å være en demi-sec, så det var nok best at den kom på et annet tidspunkt. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.