Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vandrerhjem i Danmark - noen med erfaring?

#1

Mandarin sa for siden:

Er dette en OK måte å reise litt rundt i Danmark på med en 2 åring?
Vi vil gjerne være litt her og litt der og ikke være på en plass en hel uke.
Noen som har andre overnattingsforslag, som ikke er så dyre.
Er det mulig å finne noe på "sparket".

*Planlegger-ferien-i-siste-liten".


#2

Kaz sa for siden:

Jeg vet ikke så mye, men min søster har i alle fall bodd på vandrehjem i Danmark med sin familie, og de var veldig fornøyde!


#3

Guava sa for siden:

I Danmark er det en del Rom til leie-skilt langs veiene hvis dere kjører utenom motorveiene.

Hvis dere skal over grensa til Flensburg i Tyskland er [url]www.etaphotels.com[/url] sitt hotell i sentrum av grei beliggenhet. Det er også et helt nytt hotell av denne kjeden like ved motorveien ved grensa.

Jeg har aldri vært på vandrerhjem i Danmark og vet derfor ikke noe om dem. Mitt inntrykk er at det er ganske fullt mange steder i Danmark i juli.

Hvis dere tar ting litt på sparket vil jeg anbefale å gå innom turistkontor der dere vil overnatte. Der har de god oversikt over hoteller, pensjonater og private utleiere.


#4

Mandarin sa for siden:

Takk for tips.
Turistkontor er nok ikke så dumt. Vi vet sånn noenlunde at vi vil til Skagen-området OG Ebeltoft.


#5

Guava sa for siden:

Campinghytter er jo også et alternativ. Jeg husker at vi var på campinghytte da jeg var liten.

Et lite tips.. Skaff dere parkeringsskive på turistkontor så snart dere kommer til Danmark hvis ikke dere har det fra før.


#6

Ibidelma sa for siden:

I Aaabenrå har de en koselig camping plass som er rimelig.


#7

Señora sa for siden:

Sjømannshjemmene er forholdsvis rimelige og har fine rom. Vi har bodd på det i Fredrikshavn og i Aalborg. Fine hotell vi gjerne reiser tilbake til.


#8

Fluke sa for siden:

Vi teltet i Danmark da T. var to og det gikk kjempefint. :)


#9

Røverdatter sa for siden:

Vi var på sykkeltur i Danmark for noen år siden og overnattet stort sett på vandrehjem. Dette var midt i juli og med unntak av i Ålborg så fikk vi rom hvis vi ringte og bestilte på formiddagen samme dag. Det var veldig varierende standard på vandrehjemmene. Noen steder var det som et hotellrom med eget bad, et sted var det en luguber campinghytte, men stort sett var det helt greie rom og frokost til en billig penge. Jeg vil absolutt anbefale vandrehjem som overnattingssted på ferie i Danmark. Det er stjernesystem akkurat som på hoteller så da kan man jo skygge unna de med bare 1 stjerne.


#10

Nooria sa for siden:

Jeg var i Skagen i går, og jeg så noen koselige gule murhus som stod sammen i en klynge (i sentrum), hvor det stod "rom til leie". Men jeg må si at Danmark i regnvær kan være litt trist. En venninne av meg som har vært en uke i Skagen i morgen skrev følgende sms til meg i går "blæ, jeg er lei av Danmark og regn... heldig du som skal hjem".


#11

Mandarin sa for siden:

Ja det gjelder å pakke med seg regnklær og godt humør tror jeg.
:knegg:


#12

Mandarin sa for siden:

Jeg har ALDRI teltet og ALDRI hatt snever av lyst. Men hvem dro hjem fra svigrinnen min i dag med telt og sammenleggbart campingbord i dag? :hehehe: Det var meg! Mannen har så lyst at vi skal sove i telt ihvertfall en natt og mener at dette er spennede for lille-mandarin på 2 år. Jeg har gått med på å ha med et telt i bilen i reserve, så vi får se. :knegg:
Jeg synes jeg ser meg. Men men, jeg må jo si det hadde vært litt av en ny erfaring for meg om det ble noe av.


#13

Mandarin sa for siden:

Hadde dere med dere en oversikt over vandrerhjem? Hvor får man evt. tak i slikt?


#14

Guava sa for siden:

Et alternativ er jo Coop hotellkupp Norden. Ikke superbillig, men flotte hoteller til redusert pris. De må bestilles på forhånd.


#15

Che sa for siden:

Vi var i danmark på slik tur for to år siden (da prinsen var liten). Teltet ble aldri brukt, men vi dro inn til turistkontorene i de ulike byene og de fant alltid overnatting til oss. Enten på hotell eller vertshus/privat. Kjempegreit å få plass og bo altså.

Det var regn da vi var der også, men det var koselig likevel!


#16

Mandarin sa for siden:

Så kjekt å høre. Ja vi tar det på sparket. Så får været avgjøre hvor vi ender og hva vi finner på.

:D


#17

gullet sa for siden:

Gå inn på [url]www.danhostel.dk[/url], så kan du se utvalget.
Ellers er det også mange rimlige og flotte kroer i Danmark.
Dansk kroferie.


#18

Røverdatter sa for siden:

Ja, det hadde vi. Jeg mener vi fikk tak i den via turistforeningen. Dersom man er medlem i turistforeningen i Norge så tror jeg det gir en viss rabatt på vandrehjemmene også. Det er et samarbeid der.


#19

Gulla sa for siden:

Vi kom hjem i går fra ferie, blant annet i Danmark. Noe vandrehjem, noe camping og noe pensjonatlignende. Ingenting var fullt som vi prøvde oss på. Vi trivdes godt i telt. Campingplassene er flotte og godt tilrettelagt for små. Datteren min på to synes det var knall!


#20

Mandarin sa for siden:

HURRA så godt å høre. Mannen legger opp til den telt-ferien her, og jeg er veldig i stus om dette er noe for meg. :knegg: Men skal vel klare en natt og to.

Noen tips på veien?

Er det noe spesielt man må ha med seg på teltur (foruten liggeunderlag, soveposer osv).

amatør


#21

Fluke sa for siden:

Lys/lykt til å ha i teltet om kvelden.

Vi er såpass avanserte at vi har med bord, stoler, vannkoker, tallerkener, bestikk, kopper osv. Vi ligger på en diger luftmadrass og har med elektisk pumpe til denne.

På den første campingturen vår (da T. var 2 år) reiste vi med et lite fjelltelt og hadde ingenting av det overnevnte, og det var kos det også, men vi oppgraderte til neste tur altså. :fnis:


#22

Mandarin sa for siden:

Lys må vi kjøpe ja.
Tallerkener bord og stoler og kopper ja. Det hadde jeg planlagt.
Men vannkoker (det er vel ikke strøm der?)
Lager dere middag? Har dere med gryter og slik? Storm-kjøkken?
Luftmadrass med manuell pumpe har vi med. Og til lillemor tar vi med reisesengen rett og slett. :knegg:


#23

Che sa for siden:

Vi er ikke drevne campingmennesker vi, men vi var jo på campingferie i fjor. Det er jo kjøkken på alle campingplasser, så man bør gå for thermos, så man kan koke vann og ta med seg til teltet.

Kjempelurt å kjøpe skikkelig madrass som pumpes opp litt da. Ellers slår jeg et slag for skikkelige puter, for jeg har ligget i en uke med en sammenkrøllet genser som pute. Kjipt.

Oppvaskkost er lurt.


#24

Gulla sa for siden:

Regntøy.... :) Det hadde vi (dessverre) mye bruk for. Og badesko til å ha i dusjen. Hehe, fint skal det være. Ikke noe spesielt du trenger egentlig. Vi kokte kaffe på primus og spilte kort når snuppa sov. Midt i blinken for oss. God tur!


#25

Fluke sa for siden:

Vi tar med vannkokeren til campingplassens "kjøkken" og varmer vann der. Vi er litt nervøse for å ha med brennbar væske i bilen, for det har vært så himla varmt de gangene vi har vært på campingtur, så for oss utgår både stormkjøkken og propan. Vi har kjøpt engangsgriller og grillet mat, eller brukt kokeplatene på "kjøkkenet" og laget mat der (om vi har hatt med oss gryte -hvilket vi ikke gidder i år).

Å stå med manuell pumpe er UTROLIG stress, men det kommer selvfølgelig an på størrelsen til madrassen. Vi har en som er større enn dobbelsenga hjemme, og den brukte vi to timer å pumpe opp manuelt, men med elektrisk pumpe tar det fem minutter (batteridrevet pumpe selges nå på XXL for 179,- og den er verd hver krone for oss iallfall).

Det fins noen veldig fine, gratis, brosjyrer på båten/fergeterminalen som heter Jylland, Vest-Jylland, Sør-Jylland osv. Et stykke bak i disse er det fine oversikter over vandrehjem, hoteller og campingplasser. :)


#26

Fluke sa for siden:

Jeg sitter og pakker "as we speek" for vi reiser i morra.

Her er lista mi over ting og tang:
Telt
Soveposer
Luftmadrass
Luftpumpe
Laken
Stoler
Bord
Presenning til å ha på gulvet i forteltet
Lykt
Kjølebag + elementer (varme kan byttes mot kalde på campingplassene)
Kaffekopper
Termos
Vannkoker
Pulverkaffe
Tallerkener, glass, kniver, gafler, brødkniv, grillting
Skjærefjøl
Yatzi
CD-er (til bilen)
Telys og lysestaker
Liten tursekk
Mobilladere
Medisiner, plaster og sånt
Termometer
Kart (stort, fint bakerst i gratis camping-bok fra DK-camp)


#27

Mandarin sa for siden:

AAAhh genialt !! TUSEN TAKK FOR GENIALE TIPS alle sammen!
Termos hørtes lurt ut ja. Og regntøy.
Kjøkken på campingen var jo praktisk ja.
Og egne puter er et must.

Til 2 - åringen, hadde dere med sovepose eller vanlig dyne?


#28

Mandarin sa for siden:

Arg. vi har ikke XXL her. Noen som vet om de selger slike pumper et annet sted?


#29

Fluke sa for siden:

Vår første elektriske pumpe kjøpte vi på Jysk i Danmark. Den var ikke batteridrevet, men hadde sånn ting som gjorde at man brukte bilens strøm via sigarett-tenneren liksom (aner ikke hva det heter). Det mener jeg de har andre plasser også. Bare pass på at ledningen er lang nok til å nå ut av bilen og inn i teltet om madrassen ikke kan legges i teltet etter at den er fylt opp med luft. :)

Vi hadde teppepose til 2-åringen. Biltemagreie. Den var faktisk veldig bra, og han bruker den enda (nå er han 5 år).


#30

apan sa for siden:

Vi pumpet opp dobbelmadrass med manuell pumpe da vi var på tur. Det tok ikke særlig lang tid? :vetikke:
Jeg anbefaler virkelig også telt. Men dere må ha stort telt når dere har plass til reisesenga?
Vi var på 16 dagers telttur i Nord-Norge sommeren for 3 år siden. Det var riktignok før vi hadde barn. Dvs S var med; han var på det tidspunkt fra 5 til 7 uker gammel, regnet fra siste mens :knegg: . Det var en super tur. Vi brukte stormkjøkken med propaninnsats. Mye greiere å koble til propan enn å bruke rødsprit. Vi spiste bare hermetikkmat, men ting er jo greiere med to voksne.

God tur!


#31

Che sa for siden:

Kommer jo an på om det er en varmblodig eller kaldblodig 2-åring det. Dyner forblir jo sjelden på plass. Vi brukte voksiposen. Den fungerte som ekstra underlag og som dyne. Det var kaldt om natta, så jeg var glad for at vi gjorde det sånn, egentlig.


#32

Gulla sa for siden:

Vi brukte nattpose (med knepping over skuldrene) og sovepose utenpå. Da holdt hun seg god og varm. Det var ganske kaldt, så det hadde ikke vært nok med dyne på snuppa vår. Hun sparker av seg ved første anledning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.