Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tre barn og sprek bil?

#1

Levic sa for siden:

Far i huset er frustrert fordi han ikke kan kjøpe sprek bil, i og med at vi har to som bruker barneseter.. Har nå romskipet S-Max, og jeg elsker den..

Han tenker ikke motor, men merke.
Har sjekket ut XC 60, Q5 og Q7, og de er for trange for våre tre barn med de setene vi har.. Q7 var faktisk like trang som Q5..

Så har vi sett på X5 (som han syns er for kjip innvendig), og den nye A6 allroad som kommer i 2015. Allroaden er visst drømmebilen, men jeg er ikke enig. føler at man sitter og subber på bakken når man kjører, og den er lav under taket (skaller når man skal feste barn i barneseter). Den har også idiotisk opphøying i midten, slik at det ikke går å feste bakovervendt der.
Usj..

Noen som har noen råd, som har hatt eller har en av disse bilene jeg nevner?


#2

Lavender sa for siden:

Kollegaer i Midt Norge skryter av Mazda CX 5. Jeg har bare vært passasjer, og synes baksetet ser stort ut. Mye mer plass enn i vår Volvo v60, men det er liten stasjonsvogn.


#3

Tjorven sa for siden:

Sorry, men S-max er vel en av de beste bilene når man skal ha med seg tre unger på alder med dine?

Vi kjører Peugeot 5008, og der er det også godt med plass. Men ingen skal komme og kalle bilen vår for fancy, nei.


#4

Levic sa for siden:

Mazda kvalifiserer ikke til sprek bil.
Her snakker vi Shallow Hal..

S- Max er jo en drøm, den er stor og fin og fantastisk.


#5

IzziCreo sa for siden:

Samme bil her. Jeg (og mannen) kan ikke forstå at forfengelighet trumfer convenience når man må fire på det siste om man vil tilfredstille det første.


#6

-ea- sa for siden:

Kjøp en liten flat sak, f.eks. Corvette, i tillegg da.


#7

Levic sa for siden:

Jo han kunne nok ha kjøpt seg en egen sprek liten bil i tillegg, men det er et sterkt ønske om at hovedbilen er den kuleste..


#8

mrc sa for siden:

Går man i klasse med Audi og BMW, kan jo alltids Mercedes også sjekkes. ML begynner riktignok å dra litt på årene (synes i hvert fall jeg når det gjelder utvendig design) og GL får vel en noe høyere startpris.

VW Touareg? Liker den. Synes det på en måte er bilen som viser et bevist valg og ikke kjøp av bil for å vise seg fram når det gjelder SUV-ene i deg segmentet. I utgangspunktet basert på samme lest som Q7/Cayenne, men samtidig litt forskjellig. Starter vel prismessig på omtrent samme nivå som X5.

Nye X90 vil jo også gå inn i konkurranse med X5, Q7, Touareg, ML m.fl.

De fleste biler vil ha en slik opphøyning i midten, og mange barnestoler har jo foten utformet slik at den "trår ned på hver side". Skal man bruke en god del hundretusner for bil kan jo bytte av seter også være en mulighet...


#9

carmenzita sa for siden:

Hvorfor? er det ikke den du kjører??


#10

Matilda sa for siden:

Vi har vel kommet fram til at tre barn (på fire år) betyr at det ikke blir sprek bil på noen år... Vi har en Galaxy og skal bytte bil nummer to i en S-max på litt sikt. :humre:


#11

Pøblis sa for siden:

To biler. :nemlig:

Det er greit å ønske seg at bilen som rommer de tre barnesetene er kul, men hvis det er umulig, må det da være bedre å velge en løsning som har plass til ungene OG som gir utløp for ønske om kul bil.

Jeg kjører forresten Toyota IQ og synes den er helt vanvittig kul! :hyper:

[


#12

Levic sa for siden:

Mrc: GL blir for voldsom, og ML blir for traust. Selv om det er to veldig fine biler var det ikke helt de han hadde tenkt. Svigerfar har GL, og den er stor som et skip. Jeg syns den er knall, men kanskje litt i største laget.
Touareg er veldig fin, men da kan vi heller ha S-maxen. Jeg liker den bedre.

Carmenzita: Jo det er jeg som kjører hovedbilen, men vi har nok ikke råd til to så dyre biler. Han kjøpte seg en ny Ford Fiesta i fjor, og trulter rundt i den til og fra jobb. Behovet for å breske seg slår nok til for fullt pga den lille Fiesta'n. Nei jeg vet ikke..


#13

Lavender sa for siden:

Ser den. :jupp:. Vi valgte mellom ny S Max og pent brukt BMV 525 stasjonsvogn sist mannen bestemte. Det ble BMV. Nå var det ikke noen bil for vårt behov, men du verden så stort og behagelig. Stor BMV er førstevalget om vi noensinne får behov for å kjøre noen mil i uken og har garasje.


#14

Levic sa for siden:

Den hadde vi før, og den var super. Bortsett fra at vi skled baklengs ned alle bakkene. Dårlige dekk..



#16

Lavender sa for siden:

Jeg skulle si at den var knall på vinterføre. Stødigere enn Volvoen. Det var elektronikk som overstyrte og førte meg helt opp til Kleivstua på null føre, hvis noen vet hvor det er. Med Volvo stv har jeg sklidd sidelengs ut en rundkjøring.

Under dagens lunsj var vi enige om at vi elsker vovos forvarmer, nøkkelløs funksjon og kobling med telefonen.


#17

Levic sa for siden:

Ja vi hadde nok dårlige dekk, og kombinert med all elektronikk ble det fullt kaos.
Måtte gå opp de siste bakkene til Tryvan en vinter. Bilen var umulig å få opp bakken som ikke var brøyta de siste timene.


#18

Levic sa for siden:

Senna: Den var kul😃 Han har forøvrig helt hvit Fiesta, så den syns ganske godt den også.


#19

Vianne Rocher sa for siden:

Man lurer vel ikke på om man skal kjøpe X5. Har man råd, go for it :knegg:. Jeg ville kjøpt med de to ekstra setene man kan slå opp baki, så kan man ta med svigermor og barnas venner.

Alternativt ville jeg kjøpt Land Rover Discovery4 med sju seter. Den er fin. Og kul.


#20

Levic sa for siden:

Nei, det er jeg helt enig i.. Bare det at mannen syns det er fryktelig kjedelig utstyrspakker. Og det er også krise at man ikke kan se forskjell på en 08 modell, og en 14 modell.
Jeg syns den er super, men det syns ikke han.

Han kom hjem med den råeste A6 allroad (ifølge han selv), for å prøvekjøre. Den har ikke kommet til Norge enda, og det var enda råere.
Trangt i baksetene, særlig med beltestolen på siden. Den bygger så mye med sidestøttene.


#21

-ea- sa for siden:

Her er en fin og artig sak fra Finn:


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Kjøpe Audi når det finnes BMW? :leppe:

Neida, om jeg skulle hatt en Audi er Allroad A6 den jeg ville valgt. Det er jo en kjempeflott bil. Men jeg ville virkelig hatt en bil med muligheter for å ta med et par barn ekstra om det var nødvendig, så jeg hadde insistert på en kul bil med mulighetfor sju seter. Men det er jo bare meg.


#23

annemede sa for siden:

Hva med en Tesla? :hyper:


#24

emin sa for siden:

DeLorean mimrer til 80-tallet <3


#25

mkj sa for siden:

Ja, det bør være det opplagte valget nå. Kul synes jeg ikke den er lenger. Eller jo, det er den jo. Men jeg tror minst 10-12 kolleger har kjøpt seg, og enda flere på venteliste på den nye, så jeg har gått litt lei. Men det er jo en utrolig sprek bil, og den er diger som et flak, så den burde romme noen barn.

Tesla begynner å ha bygd opp rikelig med hurtigladestasjoner til at man skal kunne dra på lengre turer også.


#26

Levic sa for siden:

Har endelig blitt enige om å velge mellom XC60 eller Allroad A6. Begge nye.

Så da vet jeg ikke. Trodde det var alt for trangt i Volvoen, men ser det er flere som presser inn to/ tre barneseter i den.
Volvo er fornuftig, Audi er luksus.. Så da spørs det hva som vinner.


#27

Vianne Rocher sa for siden:

Enkelt valg i min bok. Allroad. Kulerer og mye sprekere enn Volvo XC60 som er ganske kjip og traust.

Men jeg ville gått for X5 læll. Det er jo den suverene SUVen når det kommer til kjørekomfort og sprekhet.


#28

Levic sa for siden:

Ok, jeg er egentlig enig, selv om fornuften er litt sterk hos meg.

X5 har vi ikke råd til å kjøpe helt ny, så da blir det ikke den nye face liften. Den gamle har vært fra 2007-2014 visstnok, og det er ekstremt viktig for mannen at den har ny face lift.
Ellers er den helt fantastisk i mine øyne.


#29

Fibi sa for siden:

Vi har en Honda Insight med to bilseter. En beltestol, og en babybilstol med base. Størsta må sitte i midten. Det er trangt, så vi kjører ikke akkurat på bilferie med den bilen, men en times tid går uten problemer. (Så sant Leon ikke dunker borti Malin med albuen, eller omvendt. :knegg: ) So in conclution; Det er den! :D

[img]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdjE8KvZkuiWFDeTgDsaGlfbqQYYe8PLKDHImAKV5QuYsi9Rr3[/img]

Jeg trodde aldri jeg skulle bli så gira (høhø) over en bil, men jeg kjenner at jeg er litt forelsket.


#30

Vianne Rocher sa for siden:

Ja, og personlig synes jeg ikke den siste face-liften var så fantastisk. Jeg liker godt de som er noen år gamle. Men det er jo smak og behag.

Da ville jeg iallefall gått for Allroad. Men de er jo kjempedyre nye de også. Det er jo nesten X5-pris vel? XC60 er jo det fornuftige valget prismessig, men vi slo den i fra oss fordi den har for lite bagasjerom (og da hadde vi ikke to barn enda :knegg:) og fordi den ikke er så veldig gøyal å kjøre. Men de er jo stødige og sikre.


#31

Levic sa for siden:

Fibi: Vi har S-Max nå, og den er jo enorm som et skip innvendig. Hvis dere trenger større plass, så er det den mest fantastiske bilen:)

Vianne: Allroaden ligger litt under X5 i nypris, og så har man ordnet seg en veldig god deal (ingen deal er veldig god når det gjelder bilselgere, men) fordi man kjenner salgssjefen..
Så da blir det noen hundre tusen mindre.


#32

Vianne Rocher sa for siden:

Sjekk om dere har avslag gjennom fagforeningen også! Rochermannen har 8%avslag på blandt annet BMW gjennom sin fagforening :jupp:.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Åh, DeLorian! :hjerter:

Vi måtte ha ny bil da nummer 3 var på vei, og valget falt på Toyota Prius+. Vi bestemte oss for syvseter da vi jo nå er 5 stk og fyller opp bilen hver gang, så vi aldri kan ha med oss noen ekstra. Vi har ofte med min mor på handletur, eller eldste liker å ha med venninner på enkelte ting, og nå kan vi fremdeles ha med to ekstra passasjerer. Veldig greit, har fått bruk for det MANGE ganger så vi er glad vi valgte syvseter altså.

Og automatgir ... ALDRI skal jeg tilbake! Og bilen er kjemperomslig bak, selv om vi har tre barn baki. Den ser ikke stor ut utenpå, men inni er den jo som et romskip! Elsker den.


#34

Levic sa for siden:

Ja syvseter er gull, men mange ganger har vi brukt begge bilene i stedet for å slå opp de ekstrasetene.
Mormor er ofte med på hytta, og da kjører vi to biler. Kunne jo fint greid oss med en, spesielt med takboks i tillegg, men vi har liksom tatt begge bilene i stedet.

Valget er nå tatt, mannen trumfa igjennom med Audi drømmen sin. Så da får vi se hvordan det blir, stappe alle inn kan jo bli interessant. Heldigvis er eldstemann tynn som en strek. Beinplassen er kjempegod, det er setebreddene som ikke er all verdens.


#35

Carrera sa for siden:

Av de du nevner så hadde jeg gått for X5. Knallbil, på alle mulige måter.

Og så nevnes jo Tesla, og den kan jeg jo bare anbefale. Stor inni og god plass til flere barn, enorm lasteplass, nydelig å kjøre, både sommer og vinter. Og som det nevnes så er de kommet langt i utbyggingen av hurtigladere nå, så langturer er null problem.


#36

Fibi sa for siden:

Vi har en gammel Honda Accord også, hvor vi har bedre plass. Insighten er den vi bruker til hverdags, og så lenge vi ikke skal kjøre en time eller mer, så fungerer den helt ypperlig. Romslig bak er den også. :jupp:


#37

Lykken sa for siden:

Xc70 og 90 er vel flotte og romslige biler.


#38

Levic sa for siden:

Den nye 7 setern til Tesla ser kanonfin ut, men det er ett års ventetid. Dessuten kan det hende den blir litt for dyr (ingen salgssjef i vennekretsen).

XC 60 prøvde vi i dag, og den er supertrang. Trangere enn A6. Så da utgår Volvo, fram til den nye XC 90 kommer. Den ser så bra ut, traktorpreget er borte:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.